fbpx

Je bekijkt de reis:Kastelentocht Slovenië

Boek direct

Wat ga je doen

Verken het prachtige Slovenië op deze paardrijvakantie. Je rijdt door de bossen en geniet van fantastische uitzichten in de heuvels. Op deze korte break maak je kennis met de geschiedenis en cultuur van Slovenië, je bezoekt een kasteel en rijd langs de ruïnes van een burcht. Deze regio staat bekend om de vele wilde dieren die er voorkomen, je kunt hier zelfs beren tegenkomen!

Kastelentocht Slovenië

  • Kastelen en ruïnes
  • Kleine groepen
  • Beren spotten
  • Bijzondere natuur
Inbegrepen: accommodatie, alle maaltijden vanaf het diner op dag 1 t/m het ontbijt op dag 5, één drankje per maaltijd, paardrijden volgens programma, Engelstalige begeleiding.
Niet inbegrepen: vluchten, transfer, entreegelden, fooien.
Vanaf:
€ 780,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Je reis begint!

Na aankomst op het vliegveld word je opgehaald en naar het guesthouse gebracht. Hier kun je even bijkomen van de reis. Je kunt ook op eigen gelegenheid naar het guesthouse komen. Als je tussen 14-15 uur aankomt heb je nog tijd voor een rit van ongeveer een uur door de het bos. Je wordt dan van het guesthouse naar de stallen gebracht, waar je kennis maakt met je paard voor de week. Je gaat op deze rit alleen stappen om aan je paard te kunnen wennen. Daarna wordt je terug naar het guesthouse gebracht, waar het diner voor je klaar staat.

Dag 2 – Kalec

Na een heerlijk ontbijt wordt je naar de stallen gebracht. Je haalt je paard uit de wei en poetst en zadelt zelf. Natuurlijk helpt de gids je met het western tuig en controleert of alles goed zit. Je stapt in het zadel voor de rit. Je rijdt door een dorpje en via een tunnel die uitgehakt is in de rotsen verder door het bos.

Het terrein is erg heuvelachtig en onderweg heb je een prachtig uitzicht. Je rijdt naar een kerkje bovenop een heuvel, waar je even stopt voor een korte pauze. Daarna rijdt je weer omlaag en ga je via een houthakkerij door de velden naar de ruïnes van het kasteel van Kalec. Na een korte stop rijd je naar Bac. Hier stop je voor een lunch in het guesthouse. ‘s Middags rijd je verder door de heuvels en het bos terug naar de stallen.

Dag 3 – Middeleeuwse kastelen

De route van vandaag gaat door de bossen. Vanaf de stal rijdt je over grindpaden naar een picknickplaats, waar je stopt voor een korte pauze. Langzaam wordt het bos minder dicht en zie je de heuvels in de verte. Je klimt steeds hoger. Onderweg stop je bij een jachthut voor de lunch en om even bij te komen in de schaduw.

Daarna klim je nog hoger, naar een prachtig uitzichtpunt over de vallei. Je rijdt tussen kuddes koeien en gigantische rotsen. Na een fotostop rijd je weer richting de stallen. Na de lunch ga je alleen stappen omdat je flink moet dalen. Nadat je je paard afgezadeld hebt wordt je teruggebracht naar het guesthouse.

Dag 4 – De rivier over

Vandaag staat er weer een mooie dagtocht op het programma. Na het ontbijt wordt je opgehaald en naar de stallen gebracht. Je zadelt je paard op en rijdt door het dorp de bossen in. De route van vandaag is erg afwisselend, je gaat door het bos en langs kleine dorpjes.

Via een weg die al in de Middeleeuwen gebruikt werd rijd je naar een kasteel. Hier stop je voor een korte pauze. Als je wilt kun je het kasteel bezoeken (entreeprijs niet inbegrepen). Daarna rijd je verder naar een gezellig restaurantje, waar een flinke lunch voor je klaar staat!

Na de lunch steek je met je paard een rivier over en rijd je verder door het bos en de heuvels terug naar de stallen. Hier neem je afscheid van je paard en de gids. Je dineert in het guesthouse.

Dag 5 – Afscheid

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van de rest van de groep. Hopelijk heb je veel mooie herinneringen overgehouden aan deze paardrijvakantie!

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het rijden in draf en galop kan als de omstandigheden dat toelaten. Dit kan echter niet worden gegarandeerd en wordt aan de hand van de omstandigheden beoordeeld door de gids. 

De paarden

Tijdens deze paardrijvakantie rijd je op Quarter Horses, warmbloeden en IJslanders. Ze zijn goed getraind en fijn te rijden. Er wordt veel aandacht besteed aan het koppelen van het juiste paard aan de ruiters. De IJslandse paarden worden met Engelse zadels gereden en de warmbloeden en Quarter Horses met western zadels. Iedere ruiter heeft zadeltassen voor kleine spullen.

Tijdens de paardrijvakantie zorg je zelf voor je paard, je haalt hem uit de wei en poetst en zadelt zelf op. Je gids vertelt je hoe het westernzadel werkt en geeft je een korte uitleg over het sturen en aansporen van de paarden.

Het tempo is afhankelijk van de terrein. Er wordt veel gestapt maar waar het mogelijk is ga je draven en galopperen. Onderweg stop je een aantal keer zodat de paarden even kunnen grazen en je kunt genieten van het prachtige landschap!

Accommodatie

Op je ruiterreis verblijf je in een guesthouse op ongeveer 5 minuten rijden van de stallen. Je deelt een kamer met een medereiziger. De kamers zijn klein maar comfortabel en hebben een eigen badkamer. Soms zit de badkamer niet aan de kamer vast maar is deze verderop in de gang.

Het ontbijt in het guesthouse is een buffet met brood, kaas, vlees, yoghurt, ei, pannenkoekjes en thee/koffie. Je dineert ook in het guesthouse. Het diner bestaat uit een soep, een hoofdgerecht met salade en toetje. Hoofdgerechten zijn bijvoorbeeld pasta bolognese of vlees met groente en friet.

De lunch is in pubs of guesthouses of een picknick onderweg. Voor de lunch krijg je bijvoorbeeld vlees met aardappelpuree, groente en salade of gegrilde groente met vlees van de barbecue. Vegetariërs krijgen bijvoorbeeld een kaassouflé of halloumi burger. Vegan of andere dieetwensen zijn ook mogelijk.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 100 kg 

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 6 ruiters

Leeftijd: deze reis is geschikt voor ruiters vanaf 16 jaar.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters.

Transferpunt: vliegveld Ljubljana of treinstation Pivka

Transfertijd: je kunt het beste voor 14 uur aankomen zodat je de eerste dag een rit kunt maken.

Let op: soms moet je even wachten tot de andere reizigers gearriveerd zijn voor de transfer vertrekt. Als je de enige ruiter bent die met het vliegtuig aankomt is het voordeliger om met de trein naar Pivka te reizen en daar opgehaald te worden.

Terrein: op deze paardrijvakantie rijd je over verharde en onverharde wegen. Soms moet je een stukje naast je paard naar beneden lopen.

Goed om te weten: op dag 4 kun je een kasteel bezoeken. Hiervoor geldt een entreeprijs van ongeveer €6,-

Leuk: als je zelf een auto hebt kun je steden, grotten of kastelen in de omgeving bezoeken. De gids kan ook hike, mountain bike of rafting excursies organiseren.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.