fbpx

Je bekijkt de reis:Karst Plateau Slovenië

Boek direct

Wat ga je doen

Het Karst plateau is een perfecte plek voor een paardrijvakantie met prachtige uitzichten en bijzondere dieren. Hier kun je zwijnen, beren en wolven tegenkomen! De gids is een ervaren spoorzoeker en kan je alles vertellen over de dieren die hier leven. Tijdens je reis bezoek je de Lippizaner fokkerij in Lipica, één van de oudste fokkerijen ter wereld. Je bezoekt eeuwenoude kastelen en de oudste grotten van Europa. Al rijdend door de bossen voelt het alsof je in een sprookje terecht gekomen bent!

Inbegrepen: accommodatie, alle maaltijden (behalve de lunch in Piran), wijn tijdens de lunch, frisdrank tijdens de maaltijden.
Niet inbegrepen: vluchten, transfer, entreegeld, lunch in Piran en fooien.

Karst Plateau Slovenië

  • Kastelen en ruïnes
  • Kleine groepen
  • Beren spotten
  • Bijzondere natuur
Vanaf:
€ 1400,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Je reis begint!

Je reis begint in Trnje. Hier krijg je een kamer aangewezen en kun je bijkomen van de reis. Daarna wordt je naar Sembije gebracht, waar de paarden staan. Je maakt kennis met je paard voor de week. Als er genoeg tijd is maak je een korte rit door de heuvels. Je dineert in een lokale pub. Daarna wordt je teruggebracht naar de bed & breakfast in Trnje.

Dag 2 – Prachtig uitzicht

Na een heerlijk ontbijt ga je weer naar de paarden. Je stapt in het zadel voor de eerste rit. Je rijdt door een tunnel die uitgehakt is in de rotsen naar Silentabor. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de regio. Je gaat verder naar Narin. Hier stop je voor een lunch in de pub. Er is ook een zwembad dus met warm weer kun je hier lekker afkoelen. ‘s Middags rijd je verder door de heuvels van Primoz. Hier vind je tunnels uit de eerste wereldoorlog. De route gaat verder door de bossen en langs de Pivka rivier. In de namiddag kom je terug bij de stallen.

Dag 3 – Grotten en kastelen

De route van vandaag gaat naar het meer van Petelinjsko Jezero. Je rijdt door prachtige natuurgebieden en kleine dorpjes. Via en andere weg ga je terug naar de stallen voor de lunch. ‘s Middags hebben de paarden vrij. Je kunt een bezoek brengen aan Postonjska Jama, een park vol grotten, of Predjamski Grad, een middeleeuws kasteel gebouwd in een grot (entreegeld niet inbegrepen). Daarna is het tijd voor het diner.

Dag 4 – Lippizaners

Na het ontbijt stap je op je paard voor de volgende rit. Via dichte bossen en bijzondere uitzichtpunten rijd je naar het meer van Palsko Jezero. Je gaat terug naar de stallen voor de lunch. ‘s Middags staat er een bijzondere excursie gepland: je gaat naar Lipica. Dit is de fokkerij waar de Lipizzaner vandaan komt. Je kunt een rit maken in een koets, het Lipizzaner museum bezoeken, een rondleiding doen in de stallen of ontspannen in de tuinen (deze activiteiten zijn niet inbegrepen). Daarna ga je terug naar Trnje voor het diner.

Dag 5 – De heuvels in

Vandaag staat er weer een dagtocht op het programma. Je rijdt langs de Pvka rivier. Onderweg kom je langs een oude molen en de ruïnes van het Kalec kasteel. Je stopt in het dorp Bac voor de lunch. ‘s Middags rijd je naar Sembije. Je gaat verder de heuvels in en geniet van het prachtige uitzicht. De paarden blijven in Sembije en jij wordt teruggebracht naar Trnje.

Dag 6 – Piran

De paarden hebben vandaag vrij en je brengt een bezoek aan Piran. Dit was vroeger een havenstad. De resten van de middeleeuwse muur zijn tot historisch monument benoemd. Piran wordt één van de meest authentieke en fotogenieke steden aan de Adriatische kust genoemd. Het heeft een bijzonder plein en smalle straatjes. Lunch is vandaag op eigen gelegenheid dus je kunt zelf één van de sfeervolle cafés of restaurants kiezen. Je dineert in Trnje.

Dag 7 – Beren spotten

Na het ontbijt wordt je naar Sembije gebracht en zadel je je paard voor de laatste rit. Je rijdt naar Milojna. In dit gebied komen beren voor, misschien zie je wel sporen onderweg. Het uitzicht in de heuvels is fantastisch! Je stopt voor een lunch van goulash gemaakt van wild zwijn vlees. Op deze plek zijn ook tunnels uit de eerste wereldoorlog te zien. ‘s Middags rijd je terug naar Sembije voor het diner. ‘s Avonds kun je met een gids naar een wildhut gaan. Met een beetje geluk kun je hier beren zien!

Dag 8 – Afscheid

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van het team en de rest van de groep. Hopelijk heb je veel mooie herinneringen overgehouden aan deze paardrijvakantie!

* dit is een voorbeeldprogramma. Het daadwerkelijke programma kan altijd aangepast worden aan het weer of andere onvoorziene omstandigheden.

De paarden

Tijdens deze paardrijvakantie rijd je op Quarter Horses, warmbloeden en IJslanders. Ze zijn goed getraind en fijn te rijden. Er wordt veel aandacht besteed aan het koppelen van het juiste paard aan de ruiters. De IJslandse paarden worden met Engelse zadels gereden en de warmbloeden en Quarter Horses met western zadels. Je gids is een ervaren westernruiter en heeft wedstrijden gereden. Hij weet daarnaast alles van het gebied en de dieren die er voor komen! Iedere ruiter heeft zadeltassen voor kleine spullen.

Accommodatie

Op je ruiterreis verblijf je in een bed & breakfast in Trnje. Je deelt een kamer met een medereiziger of je kunt een eigen kamer aanvragen. De kamers hebben een eigen badkamer. Soms zit de badkamer niet aan de kamer vast maar is deze verderop in de gang. De kamers zijn comfortabel en schoon maar niet luxe. Het ontbijt is een buffet met brood, beleg, yoghurt, cruesli en thee/koffie. Je luncht en dineert in pubs waar heerlijke maaltijden voor je worden bereid. Bij de lunch is een lokale wijn inbegrepen. Vegetarisch eten is mogelijk.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 100 kg 

Groepsgrootte: maximaal 7 ruiters

Leeftijd: deze reis is geschikt voor ruiters vanaf 16 jaar.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters.

Transferpunt: vliegveld Ljubljana

Let op: soms moet je even wachten tot de andere reizigers gearriveerd zijn voor de transfer vertrekt.

Leuk: als je zelf een auto hebt kun je steden, grotten of kastelen in de omgeving bezoeken. De gids kan ook hike, mountain bike of rafting excursies organiseren.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.