fbpx

Je bekijkt de reis:Karst Plateau Slovenië

Boek direct

Wat ga je doen

Het Karst plateau is een perfecte plek voor een paardrijvakantie met prachtige uitzichten en bijzondere dieren. Hier kun je zwijnen, beren en wolven tegenkomen! De gids kan je alles vertellen over de dieren die hier leven. Behalve prachtige ritten zijn er ook leuke excursies gepland. Tijdens je reis bezoek je de Lippizaner fokkerij in Lipica, één van de oudste fokkerijen ter wereld. Je bezoekt eeuwenoude kastelen en de oudste grotten van Europa. Al rijdend door de bossen voelt het alsof je in een sprookje terecht gekomen bent!

Karst Plateau Slovenië

  • Excursies
  • Kleine groepen
  • Beren spotten
  • Bijzondere natuur
Inbegrepen: accommodatie, alle maaltijden vanaf het diner op dag 1 t/m het ontbijt op dag 8 (behalve de lunch in Piran), één drankje per maaltijd, paardrijden volgens programma, vervoer naar excursies, Engelstalige begeleiding.
Niet inbegrepen: vluchten, transfer, entreegeld bij excursies, lunch in Piran en fooien.
Vanaf:
€ 1498,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Je reis begint!

Na aankomst op het vliegveld word je opgehaald en naar het guesthouse gebracht. Hier kun je even bijkomen van de reis. Je kunt ook op eigen gelegenheid naar het guesthouse komen. Als je tussen 14-15 uur aankomt heb je nog tijd voor een rit van ongeveer een uur door de het bos. Je wordt dan van het guesthouse naar de stallen gebracht, waar je kennis maakt met je paard voor de week. Je gaat op deze rit alleen stappen om aan je paard te kunnen wennen. Daarna wordt je terug naar het guesthouse gebracht, waar het diner voor je klaar staat.

Dag 2 – Prachtig uitzicht

Na een heerlijk ontbijt wordt je naar de stallen gebracht. Je haalt je paard uit de wei en poetst en zadelt zelf. Natuurlijk helpt de gids je met het western tuig en controleert of alles goed zit. Je stapt in het zadel voor de rit. Je rijdt door een dorpje en via een tunnel die uitgehakt is in de rotsen verder door het bos.

Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de regio. Je gaat verder naar Narin. Hier stop je voor een lunch in de pub. ‘s Middags rijd je verder door de heuvels van Primoz. Hier vind je tunnels uit de eerste wereldoorlog. De route gaat verder door de bossen en langs de Pivka rivier. In de namiddag kom je terug bij de stallen.

Dag 3 – Grotten en kastelen

De route van vandaag gaat naar het meer van Petelinjsko Jezero. Je rijdt door prachtige natuurgebieden en kleine dorpjes. Via en andere weg ga je terug naar de stallen voor de lunch. ‘s Middags hebben de paarden vrij. Je kunt een bezoek brengen aan Postonjska Jama, een park vol grotten, of Predjamski Grad, een middeleeuws kasteel gebouwd in een grot (entreegeld niet inbegrepen). Daarna is het tijd voor het diner.

Dag 4 – Lippizaners

Na het ontbijt stap je op je paard voor de volgende rit. Via dichte bossen en bijzondere uitzichtpunten rijd je naar het meer van Palsko Jezero. Je gaat terug naar de stallen voor de lunch. ‘s Middags staat er een bijzondere excursie gepland: je gaat naar Lipica. Dit is de fokkerij waar de Lipizzaner vandaan komt. Je kunt een rit maken in een koets, het Lipizzaner museum bezoeken, een rondleiding doen in de stallen of ontspannen in de tuinen (deze activiteiten zijn niet inbegrepen). Daarna ga je terug naar het guesthouse voor het diner.

Dag 5 – De heuvels in

Vandaag staat er weer een dagtocht op het programma. Je rijdt langs de Pvika rivier. Onderweg kom je langs een oude molen en de ruïnes van het Kalec kasteel. Je stopt in het dorp Bac voor de lunch. ‘s Middags rijd je naar Sembije. Je gaat verder de heuvels in en geniet van het prachtige uitzicht. De paarden blijven in Sembije en jij wordt teruggebracht naar het guesthouse.

Dag 6 – Piran

De paarden hebben vandaag vrij en je brengt een bezoek aan Piran. Dit was vroeger een havenstad. De resten van de middeleeuwse muur zijn tot historisch monument benoemd. Piran wordt één van de meest authentieke en fotogenieke steden aan de Adriatische kust genoemd. Het heeft een bijzonder plein en smalle straatjes. Lunch is vandaag op eigen gelegenheid dus je kunt zelf één van de sfeervolle cafés of restaurants kiezen. Je dineert in het guesthouse.

Dag 7 – Beren spotten

Na het ontbijt wordt je naar Sembije gebracht en zadel je je paard voor de laatste rit. Je rijdt naar Milojna. In dit gebied komen beren voor, misschien zie je wel sporen onderweg. Het uitzicht in de heuvels is fantastisch! Je stopt voor een goede lunch. Op deze plek zijn ook tunnels uit de eerste wereldoorlog te zien. ‘s Middags rijd je terug naar de stallen. Hier neem je afscheid van je paard en de gids. Je dineert in het guesthouse.

Dag 8 – Afscheid

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van de rest van de groep. Hopelijk heb je veel mooie herinneringen overgehouden aan deze paardrijvakantie!

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

Tijdens deze paardrijvakantie rijd je op Quarter Horses, warmbloeden en IJslanders. Ze zijn goed getraind en fijn te rijden. Er wordt veel aandacht besteed aan het koppelen van het juiste paard aan de ruiters. De IJslandse paarden worden met Engelse zadels gereden en de warmbloeden en Quarter Horses met western zadels. Iedere ruiter heeft zadeltassen voor kleine spullen.

Tijdens de paardrijvakantie zorg je zelf voor je paard, je haalt hem uit de wei en poetst en zadelt zelf op. Je gids vertelt je hoe het westernzadel werkt en geeft je een korte uitleg over het sturen en aansporen van de paarden.

Het tempo is afhankelijk van de terrein. Er wordt veel gestapt maar waar het mogelijk is ga je draven en galopperen. Onderweg stop je een aantal keer zodat de paarden even kunnen grazen en je kunt genieten van het prachtige landschap!

Accommodatie

Op je ruiterreis verblijf je in een guesthouse op ongeveer 5 minuten rijden van de stallen. Je deelt een kamer met een medereiziger. De kamers zijn klein maar comfortabel en hebben een eigen badkamer. Soms zit de badkamer niet aan de kamer vast maar is deze verderop in de gang.

Het ontbijt in het guesthouse is een buffet met brood, kaas, vlees, yoghurt, ei en thee/koffie. Je dineert ook in het guesthouse. Het diner bestaat uit een soep, een hoofdgerecht met salade en toetje. Hoofdgerechten zijn bijvoorbeeld pasta bolognese of vlees met groente en friet.

De lunch is in pubs of guesthouses of een picknick onderweg. Voor de lunch krijg je bijvoorbeeld vlees met aardappelpuree, groente en salade of gegrilde groente met vlees van de barbecue. Vegetariërs krijgen bijvoorbeeld een kaassouflé of halloumi burger. Vegan of andere dieetwensen zijn ook mogelijk.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 100 kg 

Groepsgrootte: maximaal 7 ruiters

Leeftijd: deze reis is geschikt voor ruiters vanaf 16 jaar.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters.

Transferpunt: vliegveld Ljubljana of treinstation Pivka

Transfertijd: je kunt het beste voor 14 uur aankomen zodat je de eerste dag een rit kunt maken.

Let op: soms moet je even wachten tot de andere reizigers gearriveerd zijn voor de transfer vertrekt. Als je de enige ruiter bent die met het vliegtuig aankomt is het voordeliger om met de trein naar Pivka te reizen en daar opgehaald te worden.

Terrein: op deze paardrijvakantie rijd je over verharde en onverharde wegen. Soms moet je een stukje naast je paard naar beneden lopen.

Leuk: als je zelf een auto hebt kun je steden, grotten of kastelen in de omgeving bezoeken. De gids kan ook hike, mountain bike of rafting excursies organiseren.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.