fbpx
>

Op en top verzorgd!

Jenny maakte samen met haar dochter Hilde de Kastelentocht in Slovenië, hier lees je haar reisverslag!

De gids kent zijn paarden, de omgeving, de historie en gewoonten van zijn land, weet waar gasten uit het buitenland in geïnteresseerd zijn en spreekt bovendien uitstekend Engels. We verbleven steeds in dezelfde Bed & Breakfast gerund door een familie in een klein dorp.

Het vegetarische eten, varianten op traditionele gerechten, was boven verwachting goed. Ook de lunches op andere plaatsen waren erg lekker. We reisden in juni dus de temperatuur was goed voor ons, maar hoger hoeft zeker niet. Het landschap was erg groen: bossen, rotsen, en kleinschalige agrarisch gebieden met bermen, houtwallen en brede bermen met veel bloemen en vlinders, zoals Nederland het met z’n monocultuur al lang niet meer kent.

We reden steeds hetzelfde paard; sterke paarden die goed kunnen klimmen. We reden ongeveer 25 kilometer per dag, met een lange lunchpauze en korte pauzes waarin de paarden even konden grazen. Voor en na de rit kregen we sterke drank: het leven wordt met veel alcohol gevierd! Maar de gidsen voelen zich zeker erg verantwoordelijk voor het welzijn van alle gasten.

We bezochten twee kleine kastelen. De ruïne vonden wij spannender dan het andere kasteel, dat gerestaureerd en toegankelijker was. Het spannendste: ergens anders een oude Italiaanse bunker in en door gangen in de grotten weer naar buiten klimmen voor een mooi uitzicht langs een heuvelrand. Waar voor je geld, deze reis!

De communicatie met Centaur Trails was ook erg goed! We werden erg persoonlijk behandeld en kregen tijdens onze vakantie appjes om te vragen hoe het was.


Jenny van der Steen (53) schreef deze beoordeling. Jenny van der Steen reisde: met haar dochter

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.