fbpx

Je bekijkt de reis:Ratekjokk Trektocht Zweden

Boek direct

Wat ga je doen

Verken de bergen van Noord Zweden en reis af naar Rendierland! Dit is het gebied van de Sami, de traditionele rendierherders van Zweden die al eeuwen in het ruige Noorden wonen. Je overnacht in de traditionele accommodatie van de Sami: een tipi tent. Op betrouwbare IJslanders trek je de bergen in. Onderweg rijd je door bossen en rivieren. Je volgt geen vaste paden en bent ver weg van andere toeristen. Het is een avontuurlijke trektocht door een prachtige omgeving. De bijzondere natuur is het hoogtepunt van deze paardrijvakantie.

Leuk: tijdens de trektocht maak je kennis met de cultuur van de Sami bevolking, de oorspronkelijke bewoners van Noord Zweden. Het bedrijf vind het belangrijk dat de gebruiken van dit volk bewaard blijven. Met deze ruiterreizen steunen ze de lokale bevolking.

Ratekjokk Trektocht Zweden

  • Overnacht in een tipi
  • Ruige natuur
  • Rendierherders
  • Rijden op IJslanders
  • Sauna bezoeken
Inbegrepen: transfer, accommodatie, maaltijden en drankjes, regenkleding, paardrijden volgens programma, Engelstalige gids, vervoer van bagage.
Niet inbegrepen: vluchten, fooien.
Vanaf:
€ 1450,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Na aankomst in Kiruna wordt je opgehaald en naar de boerderij gebracht. Hier maak je kennis met de rest van de groep. Tijdens het diner worden de details van de trektocht besproken. De volgende ochtend wordt je naar de startplek van de trektocht gebracht, waar de paarden al staan te wachten. Je krijgt een paard aangewezen dat past bij je rijervaring en wensen. Je rijdt door de bossen naar de bergen waar je een nacht gaat kamperen in een tipi. Het eten wordt op het vuur gekookt. De volgende twee nachten slaap je in een berghut. Overdag maak je prachtige ritten door de bossen en bergen. Het is een ruig landschap waar je nauwelijks andere mensen tegen zult komen. Van oorsprong woonden hier de Sami, de rendierherders. De volgende twee nachten verblijf je in het kleine dorpje Ratekjokk. Hier kun je ‘s avonds de sauna bezoeken. Daarna staat er nog een nachtje kamperen op het programma. Natuurlijk ga je stukken tölten. In deze comfortabele gang houd je het rijden wel een paar uur vol! Maar je geniet vooral van het bijzondere, ruige landschap waar je doorheen rijdt. Misschien kom je onderweg wel elanden tegen. De laatste nacht slaap je weer op de boerderij.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

Op deze paardrijvakantie rijd je op IJslanders. De paarden zijn goed getraind en fijn te rijden. Ze hebben een fijn karakter maar wel veel power. Er is een kudde van 30 paarden dus er is altijd een paard dat aansluit bij jouw wensen en niveau. Je probeert verschillende paarden uit tijdens de week. Er wordt gebruik gemaakt van speciale IJslander zadels die ook op lange tochten comfortabel zijn.

Dit is vooral een vakantie voor natuurliefhebbers. Natuurlijk ga je stukken tölten en galopperen als het terrein het toe laat maar het is geen reis voor mensen die vooral willen racen. Er zijn geen vaste routes maar je legt iedere dag tussen de 15 en 25 km af. Je moet een goede balans hebben omdat het terrein best rotsachtig kan zijn en gewend zijn om lange tijd in het zadel te zitten.

Accommodatie

De eerste en laatste nacht van je ruitervakantie verblijf je in een huisje bij de stallen. Je overnacht in een tweepersoonskamer met gedeelde badkamer. Het eerste huisje heeft drie kamers. Er is een gezamenlijke woonkeuken waar je kunt ontspannen na de ritten en er zijn twee badkamers. In het andere huisje is een zolder met een woonkamer en twee slaapkamers.

Tijdens de trektochten verblijf je in simpele berghutten of slaap je in traditionele tipi tenten. Er zijn simpele buitentoiletten maar geen douches in het kamp. Het is niet mogelijk om een éénpersoonskamer of tent te krijgen. De maaltijden worden op het kampvuur bereid met lokale ingrediënten. Vegetariërs en veganisten zijn welkom en er kan rekening gehouden worden met voedsel allergieën. Je helpt mee met de verzorging van de paarden en de klusjes.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 90 kg

Groepsgrootte: minimaal 3, maximaal 10 ruiters.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters.

Let op: soms moet je een klein stukje naast je paard lopen als het terrein erg rotsachtig of steil is.

Transferpunt: vliegveld Kiruna

Leeftijd: kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom, mits ze voldoende rijervaring hebben.

Bagage: je krijgt zadeltassen waar je je spullen in meeneemt voor een paar dagen. Je kunt ook extra spullen naar de berghutten laten brengen met de auto. Bagage die je niet nodig hebt kun je op de boerderij achterlaten.

Let op: tijdens de trektocht heb je niet overal bereik met je telefoon of elektriciteit om camera’s op te laden. In de berghutten is wel elektriciteit.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.