fbpx

Je bekijkt de reis:Hoogtepunten Lapland Zweden

Boek direct

Wat ga je doen

Deze korte break brengt je naar het noorden van Zweden: het prachtige Lapland! Dit is het land van de Sami, de traditionele rendierherders die al eeuwen in het ruige gebied wonen. Je rijdt in de Kebnekaise bergen, waar je geniet van prachtige uitzichten. Je rijdt op IJslandse paarden en gaat natuurlijk stukken tölten. Deze bijzondere gang die typisch is voor het IJslandse ras, is erg comfortabel. Zo houd je het wel even vol in het zadel!

Je overnacht in de traditionele accommodatie van de Sami: een tipi tent. Daarnaast slaap je in de comfortabele boerderij van de familie en afhankelijk van de route die genomen wordt kun je ook in een berghut overnachten. Je volgt geen vaste paden en bent ver weg van andere toeristen. Het is een avontuurlijke tocht door een prachtige omgeving. Deze reis is goed te combineren met een rondreis door Zweden.

Hoogtepunten Lapland Zweden

  • Overnacht in een tipi
  • Ruige natuur
  • Rendierherders
  • Rijden op IJslanders
  • Sauna bezoeken
Inbegrepen: transfer, accommodatie, maaltijden en drankjes, regenkleding, paardrijden volgens programma, Engelstalige begeleiding, vervoer van bagage.
Niet inbegrepen: vluchten, fooien.
Vanaf:
€ 905,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst in Kiruna wordt je opgehaald op het vliegveld en naar de boerderij gebracht. Na een autorit van ongeveer een half uur is het tijd voor het diner en maak je kennis met de rest van de groep. Misschien is er ‘s avonds nog tijd om de sauna uit te proberen!

Dag 2 – De eerste rit

Na het ontbijt wordt je naar het startpunt van de trektocht gebracht en maak je kennis met de paarden. Je krijgt een paard aangewezen voor de rest van de week. Daarna stap je op voor de eerste rit. Je rijdt richting de bossen. De route gaat langs de zuidelijke oever van de Kalix rivier, de bergen in. In de namiddag kom je op de kampeerplek aan waar je vannacht in een tipi tent slaapt. Het diner wordt op het kampvuur gekookt.

Dag 3 – De bergen in

Na het ontbijt rond het kampvuur stap je op je paard voor het volgende deel van de tocht. Je rijdt verder de bergen in. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht. Je rijdt in de wildernis, in de bergen zie je nergens andere mensen. Afhankelijk van het weer rijd je terug naar het kamp of ga je verder naar Ratekjokk, waar je in een berghut slaapt.

Dag 4 – Flink tölten

De rit van vandaag gaat door een kaal berglandschap met fantastische uitzichten onderweg. Natuurlijk ga je stukken tölten. In deze comfortabele gang houd je het wel even vol in het zadel! Onderweg stop je voor een picknick lunch. In de middag neem je afscheid van je paard en ga je met de boot terug naar de boerderij. Hier staat een heerlijk diner voor je klaar!

Dag 5 – Afscheid

Helaas is je ruitervakantie alweer voorbij. Na het ontbijt neem je afscheid van het team en de paarden en word je teruggebracht naar Kiruna.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

Op deze paardrijvakantie rijd je op IJslanders. De paarden zijn goed getraind en fijn te rijden. Ze hebben een fijn karakter maar wel veel power. Er is een kudde van 30 paarden dus er is altijd een paard dat aansluit bij jouw wensen en niveau. Je probeert verschillende paarden uit tijdens de week. Er wordt gebruik gemaakt van speciale IJslander zadels die ook op lange tochten comfortabel zijn.

Dit is vooral een vakantie voor natuurliefhebbers. Natuurlijk ga je stukken tölten en galopperen als het terrein het toe laat maar het is geen reis voor mensen die vooral willen racen. Er zijn geen vaste routes maar je legt iedere dag tussen de 15 en 25 km af. Je moet een goede balans hebben omdat het terrein best rotsachtig kan zijn en gewend zijn om lange tijd in het zadel te zitten.

Accommodatie

De eerste en laatste nacht van je ruitervakantie verblijf je in een huisje bij de stallen. Je overnacht in een tweepersoonskamer met gedeelde badkamer. Het eerste huisje heeft drie kamers. Er is een gezamenlijke woonkeuken waar je kunt ontspannen na de ritten en er zijn twee badkamers. In het andere huisje is een zolder met een woonkamer en twee slaapkamers.

Tijdens de trektochten verblijf je in traditionele tipi tenten en/of slaap je in een berghut. Er zijn simpele buitentoiletten maar geen douches in het kamp. Het is niet mogelijk om een éénpersoonskamer of tent te krijgen. De maaltijden worden op het kampvuur bereid met lokale ingrediënten. Vegetariërs en veganisten zijn welkom en er kan rekening gehouden worden met andere diëten. Je helpt mee met de verzorging van de paarden en de klusjes.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 90 kg

Groepsgrootte: minimaal 3, maximaal 10 ruiters.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters.

Let op: soms moet je een klein stukje naast je paard lopen als het terrein erg rotsachtig of steil is.

Transferpunt: vliegveld Kiruna

Leeftijd: kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom, mits ze voldoende rijervaring hebben.

Bagage: je krijgt zadeltassen waar je je spullen in meeneemt voor een paar dagen. Bagage die je niet nodig hebt kun je op de boerderij achterlaten.

Let op: tijdens de trektocht heb je niet overal bereik met je telefoon of elektriciteit om camera’s op te laden. In de berghut is wel elektriciteit maar het kan ook zijn dat je alleen in tipi tenten slaapt en niet naar de berghut gaat.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.