fbpx

Je bekijkt de reis:Land van de Thraciërs Bulgarije

Boek direct

Wat ga je doen

De Thracië vallei is de perfecte plek voor een paardrijvakantie: het vlakke terrein is ideaal om veel te galopperen. Deze trektocht is één van de snelste paardrijvakanties in Europa! De paarden zijn enthousiast en hebben een enorm uithoudingsvermogen. Je rijdt door graanvelden en galoppeert langs Romeinse ruïnes. Je bezoekt de hoogtepunten van de regio, zoals de grootste Thracische tempel van de Balkan en de steden Plovdiv en Hissar. Je verblijft in comfortabele hotels met sauna en zwembad.
€100 korting!

Land van de Thraciërs Bulgarije

  • Afwisselende omgeving
  • Hotels met sauna en zwembad
  • Snelle ritten met veel galop
  • Cultuur en bezienswaardigheden
Inbegrepen: transfer, accommodaties, alle maaltijden, mineraalwater, paardrijden volgens programma, excursies in het programma, Engelstalige gids, vervoer van bagage.
Niet inbegrepen: vluchten, frisdrank en alcohol, fooien, activiteiten buiten het programma.
Vanaf:
€ 1600,- € 1500,-
-- €100 Korting geldig op de trektocht van 25 maart t/m 1 april, van 8 t/m 15 april en van 15 t/m 22 april --
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – De reis begint!

Na aankomst op het vliegveld wordt je naar het hotel in Belashtitsa gebracht. Onderweg breng je een bezoek aan het oude stadscentrum van Plovdiv. In 2019 was Plovdiv de culturele hoofdstad van Europa. Je bekijkt het etnografisch museum en het theater, één van de best bewaarde antieke theaters ter wereld. De stad heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de tijd van de Trojaanse oorlog. Je verblijft vandaag in een hotel bij een springstal waar een heerlijke maaltijd voor je klaar staat.

Dag 2 – Spa

Na het ontbijt maak je kennis met je paard en stapt op voor het eerste deel van de rit. Het terrein waar je doorheen rijdt is erg vlak dus je gaat lange stukken galopperen. De route van vandaag gaat naar Hisarya. Hisarya is de bekendste spa regio van Bulgarije met maar liefst 22 mineralen bronnen. Daarnaast zijn er ook veel ruïnes uit de Thracische en Romeinse tijd. Je komt langs Romeinse baden, aquaducten en forten. Je stopt voor een bbq lunch met heerlijke wijn langs de rivier en overnacht in een spa hotel.

Dag 3 – Wijngaarden

Je stapt op je paard bij het hotel en rijdt door het dorp. De groep trekt veel bekijks van de inwoners! Je rijdt de heuvels in. Onderweg zie je kuddes schapen en koeien en af en toe een herder. Je rijdt door eikenbossen en geniet van het uitzicht. Je stopt voor een picknick lunch in de buurt van een meer. Daarna gaat de route verder langs wijngaarden naar Starosel. Je logeert hier in een groot hotel met binnen- en buitenzwembad. Ze maken hun eigen wijnen en je kunt een rondleiding krijgen met wijnproeverij (vraag hiernaar bij de receptie). Het diner is een buffet.

Dag 4 – Thracische tempels

Voordat je op je paard stapt breng je een bezoek aan het grootste Thracische tempelcomplex van de Balkan, waar nog steeds opgravingen worden gedaan. De tombes zijn gebouwd in de 5e- en 4e-eeuw voor Christus en hebben onderzoekers veel inzicht gegeven in de geschiedenis en cultuur van dit mysterieuze volk. Daarna stap je op je paard voor de rit naar Koprivshtitsa, een dorpje uit de Renaissance. Het ligt aan de Topolnitsa rivier in een prachtige vallei. De oude kerkjes, bijzondere architectuur en gekleurde huisjes zijn een bezoek meer dan waard. Dit is de geboorteplaats van veel beroemde Bulgaren en het is de plek waar in 1876 de opstand tegen de Ottomanen begon. Je overnacht in een hotel in de buurt.

Dag 5 – Vallei van de rozen

Na een heerlijk ontbijt stap je op je paard voor een flinke klim door de bergen. Je rijdt door de bossen steeds verder omhoog. Via een andere route kom je bij de berglodge van gister uit voor de lunch. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de ‘Vallei van de Rozen’. Je rijdt verder naar Strelcha, een resort aan de voet van de berg. Ook hier kun je weer gebruik maken van de spa faciliteiten.

Dag 6 – Flink galopperen

Vandaag is het terrein weer vlakker en galoppeer je door uitgestrekte velden met uitzicht op de bergen. Onderweg stop je voor een picknick lunch. Het laatste stuk van de rit gaat door een dorpje. Aan de rand van het dorp ligt het hotel voor vannacht: een springstal met luxe accommodatie. Na aankomst in het hotel kun je lekker ontspannen in het zwembad of kijken naar de ruiters die aan het trainen zijn.

Dag 7 – Ontspannen dagje

De route van vandaag gaat door wijngaarden en velden, terug naar de stallen. Onderweg steek je een rivier over en natuurlijk ga je nog een paar keer flink galopperen. Aan het begin van de middag kom je weer terug bij de springstal van de eerste nacht. Helaas is je laatste rijdag daarmee afgelopen en neem je afscheid van je paard. Na de lunch kun je en wandeling maken of kijken bij de trainingen. Tijdens het diner kijk je terug op de hoogtepunten van de week met je reisgenoten!

Dag 8 – Afscheid

Helaas is je ruitervakantie alweer voorbij. Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen en wordt je teruggebracht naar het vliegveld.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

De paarden waar je tijdens je paardrijvakantie op rijdt zijn Trakehners, Shagya Arabieren en Bulgaarse paarden. Ze zijn speciaal gefokt voor het ruige terrein en uitgezocht op hun vriendelijke karakter. Ze zijn tussen 1.55m en 1.65m groot. De gids is zelf dierenarts en verzorgt de paarden uitstekend.

Er wordt gereden met Engelse optoming, voornamelijk Wintec zadels. Iedere ruiter krijgt een paar zadeltassen voor kleine spullen. Onderweg zijn er genoeg mogelijkheden voor een flinke galop over de vlaktes. Dit is een ruitervakantie met een hoger tempo!

Accommodatie

Tijdens je ruitervakantie verblijf je in comfortabele hotels. Behalve de eerste en laatste nacht hebben alle hotels een zwembad en sauna waar je gebruik van kunt maken. Er zijn éénpersoonskamers beschikbaar op aanvraag en de kamers hebben een eigen badkamer. Alle hotels hebben wifi.

De maaltijden worden bereidt met lokale producten en je krijgt de kans om traditionele gerechten te proberen. Het diner bestaat altijd uit een traditionele salade, een hoofdgerecht en een toetje. Lunches worden meegenomen op de rit in de zadeltas of je stopt onderweg bij een lodge.

Praktische informatie

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 8 ruiters

Gewichtslimiet: 90 kg

Transferpunt: vliegveld Sofia

Let op: er zijn vaste tijden voor de transfer. Op de eerste dag moet je voor 16u landen op het vliegveld in Sofia en na 12u vertrekken op de laatste dag. De transfer van en naar Sofia duurt 2 uur.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters.

Leeftijd: kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom, mits ze voldoende ervaring hebben.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.