fbpx

Je bekijkt de reis:Zagoria Trektocht Albanië

Boek direct

Wat ga je doen

Ga terug in de tijd en rijd over de middeleeuwse handelsroutes van Zagoria. De trektocht brengt je naar middeleeuwse dorpjes, oude ruïnes en afgelegen kloosters. Je maakt kennis met de lokale tradities en verblijft bij gastvrije families. De uitgebreide maaltijden zijn één van de hoogtepunten van deze reis! Onderweg rijd je door valleien, over bergen en steek je rivieren over. Het hele gebied ademt geschiedenis en iedereen verteld je graag meer over de communistische periode in het land. Albanië is een bijzonder land, dat nog niet ontdekt is door het massatoerisme. Hier moet je heen als je op zoek bent naar een reis die natuur en cultuur combineert. In het voor- en najaar rijd je soms nog door de sneeuw, in de zomer neem je onderweg een duik in een rivier om af te koelen.

Inbegrepen: accommodatie, alle maaltijden en drankjes.
Niet inbegrepen: vlucht, transfer, fooien en excursies.

Zagoria Trektocht Albanië

  • Logeer bij lokale families
  • Bijzondere geschiedenis
  • Meehelpen met verzorging
  • Nauwelijks toeristen
Vanaf:
€ 1076,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst op het vliegveld wordt je opgehaald en kom je naar een autorit van zo’n 3-4 uur aan bij het hotel in Gjirokastra. Nadat je een beetje bijgekomen bent van de reis heb je tijd om het prachtige historische plaatsje bekijken. Breng een bezoek aan het kasteel of de oude bazaar. Daarna is het tijd voor het diner in een traditioneel restaurant.

Dag 2 – Bruggen en kerkjes

Na een heerlijk ontbijt in het hotel maak je kennis met je paard voor de rest van de week. Je stapt in het zadel voor de rit naar het middeleeuwse dorpje Karjan. Dit plaatsje met haar smalle kerkjes en Romeinse brug was een belangrijk punt op de handelsroute in het gebied. Je passeert de ruïnes van een kasteel uit die tijd. Onderweg stop je voor een picknick lunch waarna de rit verder gaat door valleien, langs kliffen en door stroompjes. De route gaat ook langs de ‘Drino’ rivier, de belangrijkste waterbron in de regio. Eenmaal in Karjan is het tijd voor een heerlijk diner. Je overnacht in een guesthouse bij een lokale familie.

Dag 3 – Bergen en valleien

Vanochtend stap je op je paard voor een rit richting het noorden. Je volgt dezelfde weg die de handelaren eeuwen geleden al volgden. Onderweg heb je een prachtig uitzicht op de bergen en valleien. Je rijd langs oude ruïnes en kerken. In één van de dorpjes die je passeert is de oprichter van de moderne Olympische Spelen geboren. Je volgt een bergweggetje naar de vallei van Cajupi waar je stopt voor een picknick. Je rijdt verder over de eeuwenoude weg, langs een plek die berucht was om de vele bandieten en rovers die zich hier schuil hielden. Je overnacht vandaag en morgen in Nderan op een boerderij. Dit gebied staat bekend om de productie van honing.

Dag 4 – Kloosters en dorpjes

Na een traditioneel bergontbijt van vers brood, koekjes, jam, eieren, kaas, honing en melk is het tijd voor de volgende rit. Je rijdt door kleine dorpjes, glooiende heuvels en bossen. Onderweg passeer je herders met hun kuddes schapen en geiten. Na de lunch daal je een pittige helling af naar een stenen brug en kerk uit de middeleeuwen. Hier kun je een verfrissende duik in de rivier nemen. Daarna gaat de tocht verder langs kerken, kloosters en middeleeuwse dorpjes. Je overnacht wederom in Nderan.

Dag 5 – Flink galopperen

Vandaag rijd je door valleien die erg geschikt zijn voor een flinke galop. Je rijdt langs kleine boerderijen en bijzondere historische monumenten. De route van vandaag brengt je terug in de tijd. Je passeert monumenten uit de Byzantijnse periode, eeuwenoude ruïnes en middeleeuwse bruggen. Sommige van deze plekken zijn alleen te paard bereikbaar. In de middag kom je aan in Polican, een bergdorpje waar vooral Grieken wonen. Je overnacht in een guesthouse.

Dag 6 – Archeologische vindplaatsen

De rit van vandaag gaat richting het dorpje Libohova. Je rijd door de bergen en langs rivieren. Je stopt voor de lunch bij de oudste kerk van Albanië, gebouwd in 554 AD. In de namiddag kom je aan in Libohova, een klein dorpje aan de voet van de Bureto bergen. Archeologische resten wijzen uit dat dit dorpje in de 17e eeuw een belangrijk handelscentrum was. Je overnacht bij een lokale familie waar je geniet van een heerlijk diner.

Dag 7 – Gjirokastra

De ochtend begint met een heerlijk ontbijt in het guesthouse. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de vallei. Je gids vertelt je alles over de geschiedenis van de monumenten hier. Daarna ga je te paard verder naar het Antigonae Nationaal Park. Dit gebied werd in 295 BC door Koning Pyrrhus vernoemd naar zijn vrouw Antigonae, dochter van de koning van Egypte. Na aankomst in Gjirokastra neem je afscheid van je paard en ga je terug naar het hotel. Het afscheidsdiner vind plaats in een gezellig restaurant bij de oude Bazaar. Daarna is er nog de gelegenheid om wat te drinken in een populaire bar.

Dag 8 – Afscheid

Helaas is het alweer tijd om afscheid te nemen van het team en de rest van de groep. Je wordt naar het vliegveld gebracht voor de reis naar huis of misschien ga je nog verder rondreizen in de omgeving.

* dit is een voorbeeldprogramma. Het daadwerkelijke programma kan altijd aangepast worden aan het weer of andere onvoorziene omstandigheden.

De paarden

De paarden die je tijdens de trektocht gaat rijden zijn Albanese bergpaarden. Het zijn oorspronkelijk kruisingen van Tarpan paarden en Arabieren. De paarden zijn erg sterk en gewend aan het ruige terrein. Ze hebben een enorm uithoudingsvermogen en kunnen de lange bergroutes makkelijk aan.

Alle paarden zijn fijn te rijden en er wordt veel zorg besteed aan het matchen van het juiste paard met de juiste ruiter, zodat iedereen een relaxte rit heeft. Er wordt gereden met Engelse zadels. Omdat je door de bergen rijdt wordt er veel gestapt maar er wordt elke dag een paar keer een stukje flink gegaloppeerd! ‘s Avonds en ‘s ochtends help je mee met het verzorgen en voeren van de paarden.

Accommodatie

De eerste en laatste nacht van je ruitervakantie verblijf je in een gezellig hotel in Gjirokastra. De comfortabele kamers met badkamer zijn in traditionele stijl ingericht. Gedurende de trektocht overnacht je bij lokale families die je graag meer vertellen over hun cultuur en tradities. Je geniet van heerlijke, traditionele maaltijden gemaakt van verse, lokale ingrediënten. Er zijn ook genoeg vegetarische opties!

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 90 kg

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 10 ruiters

Let op: bij minder dan 4 ruiters kan de reis doorgaan met een kleine groep toeslag van €148 per persoon. We laten je dit natuurlijk voor het boeken weten!

Leeftijd: vanaf 14 jaar, samen met een volwassen ruiter. Jongere ruiters in overleg.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters.

Transferpunt: vliegveld Tirana

Bagage: je krijgt een kleine zadeltas voor water en eten maar als je wilt mag je ook je eigen, grotere zadeltassen meenemen.

Als je ruimte over hebt in je bagage is de stal erg blij met halsters, halstertouwen, zadeldekjes, hoofstellen etc. die je niet meer gebruikt. In Albanië zijn namelijk geen winkels met paardenspullen.

Let op: je kunt het beste in de ochtend in Tirana aankomen, zorg in ieder geval dat je vlucht voor 15u aankomt i.v.m. de transfer.

Let op: Tijdens de tocht zul je geen wifi hebben, wel is er goed bereik door het hele land. Je kunt een Albanese simkaart kopen met onbeperkt internet voor minder dan €10,-

“Memories I will carry for the rest of my life” Jeroen (30) beoordeelde deze reis met:
Lees deze beoordeling

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.