fbpx

Je bekijkt de reis:Korte Break in IJsland

Boek direct

Wat ga je doen

Combineer paardrijden met sightseeing in het ruige noorden van IJsland. Je rijdt over de zwarte stranden en langs de rotsen en kliffen. Na het rijden kun je een bezoek brengen aan één van de vele watervallen in het gebied, het Asbyrgi ravijn of boek een boottocht en ga walvis spotten. Deze reis is erg geschikt voor families en ruiters die wat meer comfort willen. De ritten zijn wat korter dan de lange afstanden die op de trektochten worden gereden. Afhankelijk van je wensen is het ook mogelijk om een (aantal) les(sen) in de rijbaan te krijgen om meer te leren over het rijden van de tölt, de speciale extra gang die IJslandse paarden hebben.

Korte Break in IJsland

  • Tijd voor ontspanning
  • Ruige natuur
  • Tölten
  • Comfortabele accommodatie
Inbegrepen: binnenlandse vlucht, transfers, alle maaltijden vanaf de lunch op dag 1 t/m het ontbijt op dag 4, koffie en thee, toegang tot Geosea, paardrijden volgens programma, Engelstalige begeleiding.
Niet inbegrepen: vlucht naar IJsland, andere drankjes, eventuele hotelovernachting voor en na de ruiterreis.
Vanaf:
€ 1390,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – De eerste rit

Het verzamelpunt voor deze reis is het binnenlandse vliegveld van Eagle Air in Reykjavik. Hier stap je op het vliegtuig naar het noorden van IJsland waar je wordt opgewacht voor de transfer naar de boerderij. Je maakt kennis met de gids en de paarden. Na de lunch en een korte introductie worden de paarden gezadeld voor de eerste rit. Er wordt veel aandacht besteed aan het vinden van het juiste paard voor de juiste ruiter. Als je wilt kun je ‘s middags of ‘s avonds een walvistour doen met de boot (niet inbegrepen en afhankelijk van het weer). Dit is één van de beste plekken ter wereld om walvissen te zien. Blijf je liever aan de vaste wal? Dan kun je lekker ontspannen in de hottubs.

Dag 2 – Zwarte zandstranden

Na het ontbijt is het tijd voor de volgende rit. In overleg met de andere gasten kun je besluiten om één lange tocht te maken, of twee kortere tochten in de ochtend en de middag. Je rijdt langs de zee, over het bijzondere zwarte zand. De stranden op IJsland zijn zwart door vulkanische activiteit. De rit gaat verder langs ruige kliffen en door uitgestrekte heidevelden. Je steekt de rivier over en rijdt langs de Aedarfossar waterval. Dit is een magisch landschap, perfect om te paard te verkennen!

Dag 3 – Geothermische baden

Vandaag staat er weer een prachtige rit op het programma. Dit keer rijdt je door landbouwvelden met uitzicht op de vulkanen in de verte. Het landschap is af en toe erg rotsachtig: het is door vulkanische activiteit en lava gevormd. Gelukkig zijn de paarden het gewend en tölten ze zonder problemen verder. ‘s Middags kun je een bezoek brengen aan de ‘Geosea’, een geothermische infinity pool in Husavik (inbegrepen). Als je wilt kun je daarna op eigen gelegenheid andere excursies in de omgeving doen. Natuurlijk staat er weer een heerlijke maaltijd voor je klaar ‘s avonds.

Dag 4 – Afscheid

Helaas is je paardrijvakantie alweer voorbij. Na het ontbijt neem je afscheid van het team en wordt je naar het vliegveld in Husavik gebracht. Afhankelijk van de grootte van de groep ga je met het vliegtuig terug naar het binnenlandse vliegveld in de stad of wordt je met de bus naar het BSI busstation gebracht. Boek je terugvlucht een dag later of laat in de avond in verband met eventuele vertragingen.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

Het IJslandse paard staat bekend om zijn extra gangen: de tölt en de telgang. De tölt kent net als de stap geen zweefmoment en is daarom een erg comfortabele gang. De telgang is een snelle gang waarmee speciale races worden gereden.

IJslanders zijn gemiddeld tussen de 1.30m en 1.50m hoog. Ondanks hun kleine formaat zijn het bijzonder sterke paardjes die gewend zijn aan het ruige terrein van IJsland. IJslanders zijn erg vriendelijke paardjes maar kunnen ook erg gevoelig zijn.

Er is een grote kudde paarden dus er zijn altijd paarden die passen bij je rijervaring en wensen. Op deze paardrijvakantie rijd je met speciale IJslanderzadels. Iedere ruiter krijgt een eigen zadel aangewezen voor de week.

Je krijgt zadeltassen waar je je lunch en andere kleine spulletjes in mee kunt nemen. Tijdens je paardrijvakantie probeer je verschillende paarden uit. Het tempo is afhankelijk van het terrein en je ervaring maar je gaat natuurlijk stukken tölten.

Accommodatie

Tijdens deze ruiterreis verblijf je in het guesthouse naast de boerderij. De accommodatie is recent gerenoveerd. De kamers hebben comfortabele bedden en een eigen badkamer. Er is een een klein tafeltje met stoelen in de kamer en een waterkoker.

Er is een woon- en eetruimte in de boerderij waar je na de ritten kunt zitten. Hier staan een aantal banken en stoelen en staan lange tafels om aan te eten. Het warme water op de boerderij komt van een warmwaterbron, daardoor ruikt het licht naar zwavel. Na de ritten kun je lekker ontspannen in de hottubs naast de boerderij.

De maaltijden worden met veel zorg bereid. Het ontbijt bestaat uit havermout, eieren, muesli, yoghurt, brood, roggebrood, kaas, vlees, jam, pindakaas, smeerkaas, fruit, koffie en thee. Het diner is gevarieerd, van maaltijdsoep tot curry en aardappelen met vlees en groente. Natuurlijk gevolgd door een toetje!

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 100 kg

Groepsgrootte: maximaal 18 ruiters. Houd er rekening me dat het soms even kan duren voordat iedereen zijn paard opgezadeld heeft.

Leeftijd: kinderen vanaf 10 jaar zijn welkom, mits ze voldoende ervaring hebben.

Transferpunt: vliegveld Eagle Air Reykjavik.

Let op: in verband met de transfer kun je het beste een dag eerder in Reykjavik aankomen. Boek je terugvlucht een dag later of laat in de avond in verband met eventuele vertragingen. Houd er rekening mee dat je nog naar het internationale vliegveld in Keflavik moet reizen vanuit de stad.

Het kan ook voorkomen dat je de heenweg met de bus gaat en de terugweg gaat vliegen. We laten je dit vooraf weten. Soms vlieg je beide keren in plaats van terug te gaan met de bus.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters. Je bent bijna de hele rit aan het tölten. Overgangen worden niet aangekondigd, je moet dus alert blijven tijdens het rijden. De paarden zijn fijn te rijden maar wel fanatiek, vooral wanneer je met de kudde rijdt! Je moet zelfstandig kunnen opstappen vanaf de grond zonder krukje/steen/boomstam etc.

Overige activiteiten: na het rijden worden een aantal interessante bezienswaardigheden bezocht, meestal gelden er geen entreekosten maar het kan toch handig zijn om wat IJslandse kronen bij je te hebben voor het geval je aanvullende activiteiten wilt doen.

Handig: je kunt op de stal regenkleding en een cap lenen.

Bijzonderheden: omdat er in IJsland geen paardenziektes voorkomen zijn de regels met betrekking tot het meenemen van paardenspullen erg streng. Je mag geen gebruikt leer meenemen (geen tuig maar ook geen leren handschoenen). Andere spullen moeten goed schoongemaakt zijn.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.