fbpx

Je bekijkt de reis:Korte Break in IJsland

Boek direct

Wat ga je doen

Combineer paardrijden met sightseeing in het ruige noorden van IJsland. Je rijdt over de zwarte stranden en langs de rotsen en kliffen. Na het rijden kun je een bezoek brengen aan één van de vele watervallen in het gebied, het Asbyrgi ravijn of boek een boottocht en ga walvis spotten. Deze reis is erg geschikt voor families en ruiters die wat meer comfort willen. De ritten zijn wat korter dan de lange afstanden die op de trektochten worden gereden. Afhankelijk van je wensen is het ook mogelijk om een (aantal) les(sen) in de rijbaan te krijgen om meer te leren over het rijden van de tölt, de speciale extra gang die IJslandse paarden hebben.

Inbegrepen: binnenlandse vlucht, transfers, alle maaltijden en drankjes tijdens de reis, toegang tot Geosea.
Niet inbegrepen: vlucht naar IJsland, alcoholische dranken, eventuele hotelovernachting voor en na de ruiterreis.

Korte Break in IJsland

  • Tijd voor ontspanning
  • Ruige natuur
  • Tölten
  • Comfortabele accommodatie
Vanaf:
€ 1290,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – De eerste rit

Op het Eagle Air vliegveld in Reykjavik neem je de binnenlandse vlucht naar Husavik. Na ongeveer 45 minuten kom je aan op het vliegveld, waar je wordt opgewacht door iemand van het bedrijf. Je wordt naar de stallen gebracht (ongeveer 5 minuten rijden), waar je een kamer aangewezen krijgt en even kunt bijkomen van de reis. Daarna is het tijd voor de lunch. Je maakt kennis met de rest van de groep en bespreekt het plan voor de komende dagen. ‘s Middags maak je de eerste rit. Misschien begin je met een korte instructie in de rijbaan om aan je paard te wennen. Daarna maak je een mooie buitenrit. ‘s Avonds staat er een heerlijk diner voor je klaar.

Dag 2 – Zwarte zandstranden

Na het ontbijt is het tijd voor de volgende rit. In overleg met de andere gasten kun je besluiten om één lange tocht te maken, of twee kortere tochten in de ochtend en de middag. Je rijdt langs de zee, over het bijzondere zwarte zand. De stranden op IJsland zijn zwart door vulkanische activiteit. De rit gaat verder langs ruige kliffen en door uitgestrekte heidevelden. Je steekt de rivier over en rijdt langs de Aedarfossar waterval. Dit is een magisch landschap, perfect om te paard te verkennen!

Dag 3 – Geothermische baden

Vandaag staat er weer een prachtige rit op het programma. Dit keer rijdt je door landbouwvelden met uitzicht op de vulkanen in de verte. Het landschap is af en toe erg rotsachtig: het is door vulkanische activiteit en lava gevormd. Gelukkig zijn de paarden het gewend en tölten ze zonder problemen verder. ‘s Middags kun je een bezoek brengen aan de ‘Geosea’, een geothermische infinity pool in Husavik (inbegrepen). Als je wilt kun je daarna op eigen gelegenheid andere excursies in de omgeving doen. Natuurlijk staat er weer een heerlijke maaltijd voor je klaar ‘s avonds.

Dag 4 – Afscheid

Helaas is je paardrijvakantie alweer voorbij. Na het ontbijt neem je afscheid van het team en wordt je naar het vliegveld in Husavik gebracht. Afhankelijk van de grootte van de groep ga je met het vliegtuig terug naar het binnenlandse vliegveld in de stad of wordt je met de bus naar het BSI busstation gebracht. Boek je terugvlucht een dag later of laat in de avond in verband met eventuele vertragingen.

* Dit is een voorbeeldprogramma, het daadwerkelijke programma is afhankelijk van het weer en andere omstandigheden

De paarden

Het IJslandse paard staat bekend om zijn extra gangen: de tölt en de telgang. De tölt kent net als de stap geen zweefmoment en is daarom een erg comfortabele gang. De telgang is een snelle gang waarmee speciale races worden gereden. IJslanders zijn gemiddeld tussen de 1.30m en 1.50m hoog. Ondanks hun kleine formaat zijn het bijzonder sterke paardjes die gewend zijn aan het ruige terrein van IJsland. IJslanders zijn erg vriendelijke paardjes maar kunnen ook erg gevoelig zijn.

Accommodatie

Tijdens deze ruiterreis verblijf je op een boerderij in Saltvik. Je deelt een comfortabele tweepersoonskamer met eigen badkamer in het net verbouwde guesthouse. Het is ook mogelijk om een éénpersoonskamer te krijgen. De maaltijden worden met veel zorg bereid. Van het warme, energierijke ontbijt tot het typisch IJslandse diner, alles wordt gemaakt met verse ingrediënten. Als je speciale dieetwensen hebt kun je dat vooraf doorgeven.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 100 kg

Groepsgrootte: maximaal 14 ruiters

Leeftijd: jonge kinderen zijn welkom.

Transferpunt: vliegveld Eagle Air (Reykjavik).

Let op: de binnenlandse vlucht op dag 1 vertrekt al vroeg, je kunt dus het beste een dag eerder in Reykjavik aankomen. Boek je terugvlucht een dag later of laat in de avond in verband met eventuele vertragingen. Houd er rekening mee dat je nog vanuit Reykjavik naar het internationale vliegveld in Keflavik moet reizen.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde beginners, gevorderde en vergevorderde ruiters.

Overige activiteiten: na het rijden kun je interessante bezienswaardigheden bezoeken, meestal gelden er geen entreekosten maar het kan toch handig zijn om wat IJslandse kronen bij je te hebben voor het geval je aanvullende activiteiten wilt doen.

Bijzonderheden: omdat er in IJsland geen paardenziektes voorkomen zijn de regels met betrekking tot het meenemen van paardenspullen erg streng. Je mag geen gebruikt leer meenemen (geen tuig maar ook geen leren handschoenen). Andere spullen moeten goed schoongemaakt zijn.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.