fbpx
>

Sylvia ging met haar gezin op paardrijvakantie, lees hier haar review van de ‘Korte Break’ in IJsland!

We hebben een fantastische tijd gehad. Het weer zat ook echt mee, we hadden tot wel 22 graden en veel zon. We waren met de auto vanuit Reykjavik gereden, na nog een uitstapje naar de geisers en via Holar waar we een paar dagen zijn gebleven om te hiken. We waren rond 09.00u bij Saltvikfarm en konden al snel in een van de twee kamers terecht om ons om te kleden voor de eerste rit.

Tussen de paarden

IJslandse paarden worden niet graag vastgezet, dus ik stond als snel met vier teugels in mijn handen om vier paardjes bij me te houden zodat ze geborsteld en gezadeld konden worden. Dat was best even spannend, zo dicht tussen de paarden, maar ze zijn erg vriendelijk en rustig. De IJslandse paarden hebben een natuurlijk zelfvertrouwen en welbevinden door de ruimte die ze hebben om in te leven en de kudde, waardoor je er ook gewoon tussen kunt staan zonder problemen. 

Het rijden is erg prettig, de tölt is heel comfortabel voor de ruiter. Hoewel de paarden kalm zijn en goed bestuurbaar, zijn ze ook pittig en voorwaarts, ze lopen graag en dat is ook erg fijn.

We konden in overleg goed inplannen wanneer we wilden rijden. De eerst rit was wat korter, anderhalf uur en daarna lunchpauze. Luka, de kok uit Dresden verzorgde het eten prima, en ook de kamers waren netjes. 

Walvissen en warmwaterbronnen

De tweede dag zijn we in de ochtend een lange rit gaan maken naar Husavik met een lunchbox mee en in de middag zijn we naar Geosea gegaan. Heerlijk, ook voor onze spieren om in de warme baden te liggen met een drankje en uitzicht over zee!

Mijn man is op walvis tocht geweest met een boot, hij heeft naast een walvis ook dolfijnen gezien en door het mooie weer ook erg genoten van de boottocht.

Tölten

De derde dag, onze laatste hebben we twee ritten gemaakt, terwijl mijn man ondertussen al was vertrokken met de auto om die via een mooie rit met overnachting terug te rijden naar Reykjavik.

In ons laatste halfuurtje kregen we nog even met z’n drieën een moment op de paarden om in de bak te leren hoe je de overgangen maakt. De paardjes zijn eigenlijk niet gewend om apart te rijden, los van de groep, maar zo konden we even zelf ervaren hoe je van stap naar de tölt gaat en wat je doet als je wel wilt draven. Dat was erg aardig van ze!

De terugvlucht was leuk, met zo’n klein vliegtuigje, de kinderen vonden het ook geweldig.

Het was moeilijk om IJsland weer te verlaten. We hebben echt van het land genoten!


Sylvia (48) schreef deze beoordeling. Sylvia reisde: met man en kinderen

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.