fbpx

Je bekijkt de reis:Familievakantie in Ierland

Boek direct

Wat ga je doen

Gezellig een weekje rijden met de hele familie? Dat kan in het westen van Ierland. Zowel ouders als kinderen kunnen ritten maken door het prachtige landschap van Ierland. Je rijdt over het platteland, door bossen en langs meren. Naast meer dan 1000 hectare bos is er ook een grote rijbaan en een cross country parcours. Je volgt lessen in de bak, gaat zonder zadel rijden, je kunt verschillende paarden proberen en je kunt meer leren over Natural Horsemanship of boogschieten te paard!

Je verblijft in een comfortabele kamer in de eco lodge of één van de sfeervolle huisjes op het terrein. Het bedrijf besteed veel aandacht aan duurzaamheid en milieu. De Nederlandse eigenaren willen zoveel mogelijk zelfvoorzienend zijn en verbouwen hun eigen groente en fruit. Dit is een ideale vakantie om met kinderen te doen, er zijn veel dieren op het bedrijf, er is een speeltuin en speelbos, er zijn veel pony's en ze kunnen knutselen. Het is mogelijk om tijdens je vakantie Engelse les te volgen. Er heerst een informele en ontspannen sfeer, dit is een relaxvakantie zonder strakke planning.

Familievakantie in Ierland

  • Nederlandstalige eigenaresse
  • Verschillende paarden proberen
  • Jonge kinderen welkom
  • Duurzaam ecobedrijf
  • Gezellige en informele sfeer
  • Engelse les volgen
Inbegrepen: accommodatie, alle maaltijden vanaf het diner op de aankomstdag t/m het ontbijt op de dag van vertrek, koffie, thee en sap tijdens de maaltijden, paardrijden volgens programma, Engelstalige begeleiding.
Niet inbegrepen: vlucht, vervoer, fooien, andere drankjes.
Vanaf:
€ 1522,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Na aankomst op het bedrijf krijg je een kamer toegewezen en heb je tijd om bij te komen van de reis. Je maakt kennis met de andere gasten en de paarden. Als je vroeg aankomt kun je al een ritje maken, of wandelen in de bossen rond het hotel. Daarna is het tijd voor een heerlijke maaltijd bereid met organische ingrediënten.

Meestal ontbijt je rond 9 uur. Daarna maak je je klaar voor de ochtendactiviteit. Als je ook Engelse lessen hebt geboekt begin je met een taalles. Daarna is het tijd voor de paarden! Er hangt een rooster wie wanneer rijdt en op welk paard je rijdt. Je helpt mee met het poetsen en opzadelen van je paard.

Verdeeld over de week ga je vier buitenritten maken, krijg je vier lessen en doe je vier andere paardenactiviteiten. Tijdens de buitenritten rijd je door de bossen en heuvels rond de stallen. De lessen zijn gericht op het verbeteren van de communicatie met je paard en zijn vooral dressuur gericht.

Daarnaast ga je andere paardenactiviteiten doen. Dit kan bijvoorbeeld een Natural Horsemanship les zijn. Tijdens deze lessen doe je grondwerk met je paard maar ga je ook zonder zadel rijden en doe je yoga oefeningen op je paard. Verder zijn er lessen in boogschieten vanaf je paard, dit is super leuk om een keer te doen!

Als je niet op het paard zit is er ook genoeg te doen. Je kunt bijvoorbeeld naar Galway gaan. Deze kustplaats was in 2020 de culturele hoofdstad van de wereld, er is hier veel te zien! In de omgeving van het bedrijf zijn ook ruïnes van kastelen en kloosters die je kunt bezoeken. Daarnaast zijn er wandel- en fietsroutes.

Het is ook mogelijk om een korter of langer verblijf te boeken. Laat ons weten wat je wensen zijn en we maken een reis op maat!

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

Je rijdt op goed getrainde, betrouwbare paarden en pony’s. Er is een grote kudde, dus er is altijd een paard dat past bij jouw wensen en niveau. Het zijn kruisingen tussen Ierse sportpaarden, Connemara’s, Welsh pony’s, Tinkers en andere rassen.

De paarden worden regelmatig buiten gereden en worden daarnaast dressuurmatig getraind en er wordt met ze gesprongen en gecrost. Je krijgt de kans om verschillende paarden te proberen. De paarden worden voor je opgezadeld maar als je zelf wilt poetsen en zadelen mag dat ook!

Iedere dag ga je ongeveer twee uur rijden. Je maakt buitenritten door de omgeving van de stallen. Beginners kunnen ook mee op buitenrit, de groepen worden ingedeeld op niveau. Gevorderde ruiters kunnen stukjes draven en galopperen.

Je krijgt ook lessen. Dit kan bijvoorbeeld een dressuur- of springles zijn of een les in Natural Horsemanship zijn. Wil je (beter) leren rijden of ben je onzeker en wil je je vertrouwen terug krijgen? Boek dan een intensieve trainingsweek.

Accommodatie

Je verblijft in een moderne accommodatie in een comfortabel ingerichte kamer met eigen badkamer. De kamer geeft je uitzicht op de omringende tuin en de bossen. Er is een gezamenlijke lounge ruimte en eetzaal waar je kunt bijkomen van de ritten en kunt kletsen met de rest van de groep.

In de kamers is geen tv, wifi heb je in de gezamenlijke ruimtes. Families kunnen ook kiezen voor een familiehuisje. Er zijn verschillende huisjes voor twee tot zes personen. De huisjes hebben een eigen keuken en zitruimte. Bij mooi weer kun je in de tuin zitten, er is een speeltuin voor de kinderen en er zijn speelhutten in het bos.

De maaltijden worden bereid met verse ingrediënten uit de tuin van het bedrijf. Alles is organisch geteeld. Het ontbijt start rond 9 uur en bestaat uit yoghurt, muesli, fruit, zelfgebakken brood, jam, verschillende soorten kaas, ham, ei en zoetigheid zoals wafels.

De lunch is om 14 uur en bestel je van de kaart en het diner om 19 uur is een buffet met een voorgerecht zoals soep, een hoofdgerecht met verschillende salades en een toetje. Er kan rekening gehouden worden met allergieën en vegetarisch eten is natuurlijk mogelijk!

Praktische informatie

Groepsgrootte: minimaal 1, maximaal 8 ruiters

Gewichtslimiet: 100 kg

Niveau: deze ruitervakantie is geschikt voor ruiters van ieder niveau. Ook als je nog nooit gereden hebt kun je lessen krijgen en ritten maken.

Leeftijd: jonge kinderen zijn welkom, kinderen vanaf 5 jaar mogen meerijden.

Groep: als je met meer dan twee personen in één kamer boekt geldt een korting. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Handig: als je geen eigen cap of bodyprotector hebt kun je die lenen, er zijn ook kleine maten voor kinderen. Voor ruiters onder de 18 jaar is een bodyprotector verplicht.

Dichtstbijzijnde vliegveld: Dublin

Let op: de transfer is niet inbegrepen maar er is een rechtstreekse busverbinding tussen Dublin en Loughrea. Vervolgens kun je met de taxi naar het bedrijf. Als je wilt kunnen we een taxi voor je regelen vanaf het vliegveld naar de stal. Vraag naar de opties!

Leuk: Het bedrijf besteed veel aandacht aan duurzaamheid. Zo verbouwen ze hun eigen groente en fruit. Het woonhuis en de gastenhuisjes zijn door henzelf gebouwd. Ook in de watervoorziening, verwarming en ventilatie van het huis draait alles om duurzaamheid.

Overige activiteiten: behalve paardrijden zijn er veel andere activiteiten die je kunt doen op de stal of in de omgeving. Je kunt een yogales volgen of wandelen met ezels. Kinderen kunnen knutselen of tekenen in de schuur. Er is ook een café op het terrein.

Omgeving: Het bedrijf ligt op 45 minuten rijden van Galway, een gezellige kustplaats en de culturele wereldhoofdstad van 2020. Daarnaast kun je ook kloosters en kastelen bezoeken en kun je er prachtig wandelen of fietsen. We raden een huurauto aan voor deze activiteiten.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.