fbpx

Je bekijkt de reis:Standplaatsvakantie in Ierland

Boek direct

Wat ga je doen

Paardrijden voor beginners en gevorderden in Ierland. Op deze ruitervakantie maak je 's ochtends buitenritten door de bossen en heuvels rond de stal en heb je 's middags vrij om op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen. Ervaren ruiters gaan draven en galopperen op de buitenritten. Beginners krijgen les in de bak en leren stappen, draven sturen en misschien al een stukje galopperen. Beginnende ruiters gaan ook buitenritten maken, de eerste ritten zullen ze vastgehouden worden. Deze reis is ideaal als er ook niet-ruiters mee willen, in de omgeving van het bedrijf kun je heerlijk wandelen. Als je een huurauto hebt kun je ook de rest van Ierland bekijken, bijvoorbeeld de prachtige Kliffen van Moher. Je overnacht in een sfeervolle lodge in de Slieve Aughty bergen, middenin de bossen.

Standplaatsvakantie in Ierland

  • Bijzondere natuur
  • Vrije tijd
  • Kleine groepen
  • Fijne paarden
Inbegrepen: accommodatie, alle maaltijden vanaf het diner op de eerste dag tot en met het ontbijt op de laatste dag, koffie, thee en water, paardrijden volgens programma, Engelstalige begeleiding.
Niet inbegrepen: vlucht, transfer, overige drankjes, persoonlijke uitgaven, fooien.
Vanaf:
€ 1215,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Na aankomst op de lodge krijg je een kamer aangewezen en kun je bijkomen van de reis. Als er tijd is kun je een wandeling maken, het bedrijf ligt in een prachtige omgeving. ‘s Avonds maak je kennis met de andere ruiters tijdens het diner. Verdeeld over de week ga je ongeveer 15 uur rijden.

De ritten en lessen zijn altijd in de ochtend. Beginnende ruiters krijgen les in de bak. Je leert sturen, stappen, draven en als het heel goed gaat misschien al een stukje galopperen. Je gaat ook buitenritten maken. De eerste rit zal je vastgehouden worden. Als het rijden beter gaat mag je ook los rijden en ga je misschien een stukje draven buiten.

Ruiters met meer ervaring maken buitenritten door de bossen en heuvels rond de stallen. Op de eerste rit ga je alleen stappen en draven, de rest van de week ga je ook galopperen. De buitenritten duren ongeveer 2-2,5 uur.

‘s Middags heb je tijd om zelf de omgeving te verkennen. Er zijn bijvoorbeeld een aantal kastelen in de buurt die je kunt bezoeken, of je kunt een boottocht maken naar de ruïnes op het Holy eiland. We raden aan een auto te huren omdat de boerderij best afgelegen ligt.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

Je rijdt op goed getrainde, betrouwbare Ierse sportpaarden, Tinkers en Connemara pony’s. De meeste paarden zijn op het bedrijf opgegroeid en opgeleid. Ze zijn gewend aan het ruige terrein en hebben een goed uithoudingsvermogen. De paarden staan hier eigenlijk altijd buiten.

Je rijdt met Engelse zadels maar er zijn ook een paar western zadels die je kunt gebruiken, geef dit dan vooraf even aan. Alle zadels hebben een anti-slip pad tegen schuren. De paarden zijn Engels getraind en reageren dus niet altijd op ‘neck reining’.

Je poetst en zadelt je paard zelf op (als je hier geen ervaring mee hebt krijg je natuurlijk hulp!). Soms ga je naar de wei om de paarden klaar te maken, het tuig wordt daar met de bus naartoe gebracht. Je hebt geen zadeltassen maar als je wilt kun je een eigen heuptasje meenemen. Er zijn een paar seat savers die je kunt lenen maar je kunt ook je eigen meenemen.

Het tempo is afhankelijk van het terrein. Op de eerste rit ga je stappen en draven om aan je paard te wennen. Daarna ga je ook stukken galopperen. Er wordt vlot gegaloppeerd maar niet in rengalop gereden. Beginnende ruiters rijden in de bak en worden vastgehouden op de eerste buitenrit(ten).

Accommodatie

Je verblijft in de lodge bij de stallen. Dit is een 300 jaar oude boerderij die recent gerestaureerd is. Er zijn acht slaapkamers, zowel één, twee als driepersoonskamers. Er is ook een familiekamer voor vier personen. Alle kamers hebben een eigen badkamer, bij één van de kamers is de badkamer er tegenover in de gang.

De boerderij is enorm sfeervol ingericht, overal vind je antieke spulletjes. Het bestaat uit meerdere gebouwen aan elkaar dus er zitten veel hoogteverschillen tussen de kamers. Er zijn zitruimtes waar je kunt ontspannen na de ritten en er is een bar waar je een biertje of frisdrank kunt krijgen. De lodge heeft wifi. Behalve paarden zijn er ook honden, katten, kippen, schapen en alpaca’s.

Het ontbijt bestaat uit toast, jam, kaas, vlees, yoghurt, fruit, muesli en typisch Iers eten zoals worstjes, spek en ei. De lunch is in buffetvorm met soep, salade, brood, kaas en vlees. Het avondeten is altijd een voor-, hoofd- en nagerecht.

Alles wordt huisgemaakt en bereid met verse ingrediënten. Er kan rekening gehouden worden met allergieën en vegetarisch eten is mogelijk! Vegan eten is lastiger op deze locatie. Koffie, thee en water zijn inbegrepen, frisdrank en alcohol kun je ter plekke betalen.

Praktische informatie

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 8 ruiters.

De beginnerslessen zijn in groepjes van 2-3 ruiters.

Gewichtslimiet: 85 kg. Ben je wat zwaarder? Overleg even met ons over de mogelijkheden, er zijn een aantal grotere paarden.

Niveau: deze paardrijvakantie is geschikt voor ruiters van ieder niveau. Als je nog nooit gereden hebt begin je met lessen in de bak.

Leeftijd: kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom onder begeleiding van een volwassene.

Transferpunt: vliegveld Shannon

Vervoer: je kunt een transfer boeken vanaf Shannon of een auto huren en zelf naar de stal in Whitegate rijden. Het is ongeveer 1,5 uur rijden. Als je een transfer boekt moet je soms even wachten tot de andere reizigers ook aankomen. Transfer Shannon €55,- per persoon per enkele reis.

Het is ook mogelijk om naar Dublin te vliegen en met de bus naar Loughrea te reizen (ongeveer 3 uur rijden), vanaf daar kun je een transfer boeken. Je moet dan wel een vlucht boeken die in de ochtend land en in de namiddag weer vertrekt. Vraag ons naar de opties.

Leuk: ook niet-ruiters hoeven zich niet te vervelen. In de omgeving van de accommodatie kun je prachtig wandelen.

Als je de omgeving verder wilt verkennen raden we een huurauto aan. Liever geen auto huren? Op de Kastelen en Kloosters paardrijvakantie zijn de excursies inbegrepen.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.