fbpx

Je bekijkt de reis:Cowboy vakantie in Wyoming

Boek direct

Wat ga je doen

Tijdens deze ranchvakantie kun je je cowboy dromen uit laten komen! Je leert barrel racen, lasso werpen, maakt buitenritten door de prachtige omgeving en slaapt een nachtje in de bergen. Je kunt koeien leren drijven en je helpt mee met de training van de paarden. Ruiters van ieder niveau zijn hier welkom, onervaren ruiters krijgen les en meer ervaren ruiters kunnen helpen met de jonge paarden. Je gaat ook naar Cody om de beroemde rodeo te bezoeken!
Twee weken!

Cowboy vakantie in Wyoming

  • Jonge paarden trainen
  • Het echte ranchleven
  • Bezoek een rodeo
  • Koeien drijven
Inbegrepen: transfer van en naar het vliegveld, alle maaltijden, koffie, thee en water op de ranch, accommodatie, paardrijden en ranchactiviteiten, één dag vervoer van en naar de stad voor rodeo en andere activiteiten, Engelstalige begeleiding.
Niet inbegrepen: internationale vlucht, visum, frisdrank en alcoholische dranken, aanvullende activiteiten zoals een bezoek aan de rodeo en eten in Cody.
Vanaf:
€ 2895,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Er is geen vast programma voor deze ranchvakantie, het programma wordt aangepast aan de wensen van de deelnemers. Rond een uur of zeven begin je de dag met een goed ontbijt. Daarna ga je naar de stallen om met de paarden aan de slag te gaan. Afhankelijk van je wensen en ervaring ga je bijvoorbeeld paarden trainen of rijden.

Onervaren ruiters krijgen les in alle aspecten van het omgaan met paarden. Je leert hoe je een paard moet leiden, poetsen, opzadelen etc. Je oefent het rijden eerst in de roundpen en daarna in de grotere bak. Je rijdt op ervaren paarden die geschikt zijn voor beginnende ruiters. De instructeurs zijn erg ervaren en brengen je stap voor stap de basis van het rijden bij. Voor je het weet kun je al een stukje draven en een buitenrit maken!

Op deze ranch rijd je western, maar hier hoef je geen ervaring in te hebben. Meer ervaren ruiters krijgen ook les in het westernrijden. Als je al ervaring hebt met westernrijden hoef je je ook niet te vervelen. Misschien is deze manier van rijden net anders dan wat je gewend bent of kun je jongere paarden rijden. Je kunt ook oefenen met barrel racen!

Behalve zelf (beter) leren rijden, ga je ook (jonge) paarden trainen. Op de stal is een obstakelparcours waar zowel de oude als de jongere paarden veel van kunnen leren. Aan de hand of onder het zadel oefen je bijvoorbeeld de ‘wipwap’, stap je over boomstammen of open je een hek.

De eigenaar van de ranch is een ervaren trainer en kan je veel leren over natural horsemanship training. Afhankelijk van wat de paarden nodig hebben kun je werken met jonge veulens of iets oudere paarden die voor het eerst gereden worden. Je doet grondwerk in de roundpen, oefent in het obstakelparcours of helpt om de paarden de basis onder het zadel te leren.

Naast het werken in de bak en het obstakelparcours ga je ook buitenritten maken. De ranch ligt in een prachtige omgeving, omringt door bergen. De eigenaar heeft ook een huis aan de andere kant van de rivier, hier rijd je door de heuvels en langs het meer. Je maakt een langere tocht naar een lodge in de bergen, waar je een nachtje slaapt en de volgende dag terug rijdt.

De ranch heeft een kudde van ongeveer 30 koeien waarmee je gaat werken. Je kunt oefenen met ‘team penning’ (koeien van elkaar scheiden in de arena) of koeien drijven in de wei. Daarnaast is er een grote ranch met veel koeien in de buurt waar je af en toe kunt helpen met het veedrijven.

Naast het rijden is er ook genoeg te doen. Op zondag ben je vrij, je kunt dan lekker wandelen in de omgeving van de ranch of bijkomen in de lodge. Je gaat ook een dag naar Cody, hier kun je souvenirs kopen, het museum bezoeken of naar de rodeo gaan (van juni t/m augustus, tickets voor de rodeo niet inbegrepen).

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

De ranch heeft een grote kudde paarden die allemaal door de eigenaar zelf zijn getraind en een groot deel is ook door hemzelf gefokt. Het zijn quarter horses, paint horses en kruisingen van deze rassen. Er zijn paarden voor ruiters van ieder niveau dus er is altijd een paard dat bij je wensen en ervaring past. Tijdens je vakantie kun je verschillende paarden proberen.

Behalve de rijpaarden zijn er ook jonge paarden die getraind moeten worden. Hier ga je samen met de eigenaar van de ranch mee aan de slag! Ook als je geen ervaring hebt met het trainen van jonge paarden kun je veel leren, je gaat dan eerst met meer ervaren paarden werken.

De ranch heeft een grote binnenbak die zomers lekker koel blijft. Daarnaast is er een grote buitenbak. Er zijn roundpens (een soort longeercirkel) binnen en buiten. Er zijn ruime stallen maar de paarden staan meestal buiten, ‘s nachts staan ze in de wei en overdag in de ruime paddocks.

Accommodatie

Tijdens je paardrijvakantie verblijf je in houten cabins. Beide cabins hebben twee slaapkamers en een badkamer. Je deelt een kamer met een medereiziger. De cabins staan vlakbij de stallen. Er is een gezamenlijke lodge waar je gaat eten en kunt ontspannen, met uitzicht op de bergen en de rivier.

Er worden goede maaltijden voor je klaargemaakt. Het ontbijt is typisch Amerikaans: pancakes, gebakken eieren met spek of ‘French Toast’. De lunch bestaat uit sandwiches die je zelf kunt klaarmaken, met chips en fruit. Het diner verschilt, er wordt bijvoorbeeld lasagne gemaakt, of vleesgerechten met aardappelen en groente.

De ranch is een familiebedrijf en wordt gerund door Duaine, zijn vrouw Sheila en hun dochter Alix. Daarnaast woont zijn zoon Zeb met zijn vrouw en kinderen ook op het bedrijf. Tijdens je verblijf wordt je hartelijk verwelkomt door de familie en zie je hoe het echte ranchleven eraan toegaat.

Praktische informatie

Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 8 ruiters

Minimale leeftijd: 16 jaar

Gewichtslimiet: 100 kg

Transferpunt: vliegveld Cody (Yellowstone Regional Airport)

Let op: soms moet je even wachten tot andere deelnemers aangekomen zijn voor de transfer vertrekt maar als dit lang duurt kunnen ze je altijd in Cody brengen om te shoppen!

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor ieder niveau. Ook als je nog nooit gereden hebt kun je mee doen, je krijgt lessen en maakt al snel een buitenrit.

Goed om te weten: in de VS is het op de meeste ranches gebruikelijk om paarden op tweejarige leeftijd al onder het zadel te beleren. Ze worden dan nog niet intensief gereden en krijgen daarna de rest van het jaar weer vrij.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.