fbpx

Je bekijkt de reis:Zuid-Afrika en Botswana Combi Safari

Boek direct

Wat ga je doen

Op deze safari combineer je het beste van twee landen, je gaat in Zuid-Afrika en Botswana rijden. Je rijdt door een afwisselend terrein van open vlaktes en dichte bosjes. Onderweg kun je olifanten, nijlpaarden, giraffes, zebra's, gnoes, verschillende soorten antilopen, jakhalzen en nog veel meer wilde dieren spotten. Met een beetje geluk zie je leeuwen en cheeta's. Je logeert in vier verschillende accommodaties, één van de nachten ga je in een kamp tussen de bomen slapen!

Zuid-Afrika en Botswana Combi Safari

  • Twee landen
  • Veel wild
  • Kleine groepen
  • Kamp in de bomen
Inbegrepen: 7 nachten accommodatie, waarvan 4 nachten in Zuid-Afrika en 3 nachten in de Limpopo vallei / Botswana, volpension vanaf eerste dag lunch t/m laatste dag de brunch, drankjes, paardrijden volgens programma, Engelstalige safarigidsen, bagagevervoer per back up landrover.
Niet inbegrepen: internationale vluchten, speciale drankjes, persoonlijke uitgaven, fooien.
Vanaf:
€ 2295,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst op het vliegveld van Johannesburg wordt je opgehaald voor de transfer naar het eerste kamp. Het meetingpoint is de informatiedesk in de aankomsthal. Daarna is het ongeveer 3,5 uur rijden naar de Waterberg, waar je het eerste deel van je vakantie verblijft. In het kamp staat een late lunch voor je klaar. Daarna maak je kennis met het team en de paarden. De gids geeft je een paard dat past bij je rijervaring en wensen. Je stapt in het zadel voor de eerste rit. Dit is een rustige rit om aan je paard en de omgeving te wennen. Je rijdt over de vlaktes en ziet direct al wilde dieren! Je rijdt naar een prachtig uitzichtpunt waar het tijd is voor een drankje. In het kamp staat een heerlijk diner voor je klaar.

Dag 2 – Geen vaste routes

Je wordt gewekt door de geluiden van de bush. Het team heeft een heerlijk ontbijt voor je klaar gezet. Daarna ga je het reservaat verder verkennen. Er zijn geen vaste routes, je gids zoekt de beste plekken om wilde dieren te zien. In dit gebied komen giraffes, zebra’s, elanden, gnoes en verschillende soorten antilopen voor maar ook nijlpaarden en jakhalzen. Je rijdt langs een meer waar regelmatig visarenden zitten. Als het weer het toelaat kun je met je paard door het water rijden. Het terrein is erg afwisselend, van uitgestrekte vlaktes tot dichte bosjes. Je gaat terug naar het kamp voor de lunch en een duik in het zwembad. In de namiddag stap je weer op je paard voor de volgende rit!

Dag 3 – de Kleine Serengeti

De rit van vandaag gaat naar een ander reservaat. Je rijdt door een moerasachtig landschap verder door een bos met vijgenbomen naar een open gebied met prachtige uitzichten. In dit gebied komen veel buffels voor. De open vlakte waar je overheen rijdt wordt ook we de ‘kleine Serengeti’ genoemd. Hier kun je grote kuddes giraffes, elanden, hartenbeest, gnoes en koedoes tegenkomen. Je stopt bij een lodge voor een heerlijke lunch en siësta bij het zwembad. Daarna rijd je verder door het gebied. Je eindigt de dag met een drankje bij zonsondergang, de perfecte manier om een safaridag af te sluiten! Je overnacht op de lodge.

Dag 4 – Een nieuw gebied

Je begint de dag alweer vroeg met een rit door het reservaat. Je gaat op zoek naar buffels en de gids vertelt je meer over het zoeken naar sporen om dieren te kunnen volgen. Onderweg kom je omgevallen bomen tegen die perfect zijn om een sprongetje te maken! Op warme dagen ga je naar één van de meren in het reservaat om af te koelen. Het is super leuk om met je paard het water in te gaan! Je gaat terug naar de lodge voor de lunch. Daarna rijd je terug naar het eerste kamp, waar je afscheid neemt van je paard. Je slaapt vannacht in het kamp en morgen ga je naar Botswana!

Dag 5 – Naar Botswana

Hopelijk ben je goed uitgerust want de dag begint al vroeg. Je maakt nog een laatste rit in Zuid-Afrika. Daarna vertrek je rond 9 uur met de auto naar Botswana (het is ongeveer 4-4,5 uur rijden). Je komt rond lunchtijd bij de stal aan. ’s Middags krijg je een nieuw paard aangewezen en stap je in het zadel voor de eerste rit in dit nieuwe gebied. Je rijdt naar het ‘Tree camp’, een kamp dat op een houten plateau tussen de bomen gebouwd is. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de bush!

Dag 6 – Olifanten

Je wordt wakker gemaakt met een kopje koffie of thee in je tent. Daarna is het tijd voor een heerlijk ontbijt met uitzicht op de vallei. Op safari is het belangrijk dat je vroeg gaat rijden, zo kun je de meeste dieren zien in het koelere deel van de dag. Dit gebied staat bekend om de grote groepen olifanten die je er tegen kunt komen maar ook giraffes, jakhalzen, hyena’s en met een beetje geluk zelfs leeuwen, luipaarden en cheeta’s. Rond lunchtijd kom je bij het kamp aan voor een siësta. In de namiddag maak je natuurlijk weer een rit. Je verkent het Kgotla gebied en eindigt de dag met een drankje bij zonsondergang in de Mmagwa heuvels.

Dag 7 – Wandel- of jeepsafari

Vanochtend staat er een PCR test gepland zodat je morgen weer naar Zuid-Afrika kunt reizen. Daarna maak je een ochtendrit door het reservaat. De gids doet z’n best om je zoveel mogelijk verschillende dieren te laten zien. Na de lunch kun je kiezen tussen een wandelsafari, een rit of een jeepsafari. Op de jeepsafari ga je op zoek naar katachtigen. Deze is niet inbegrepen in de prijs en beschikbaarheid is onder voorbehoud (toeslag 65 dollar).

Dag 8 – Afscheid

Vandaag maak je een laatste rit door de bush, terug naar de stallen. Na een laatste galop en een laatste foto met een olifant neem je afscheid van je paard. Bij de stallen kun je douchen als je wilt. Daarna is er een brunch. Je vliegt met een chartervlucht terug naar Johannesburg waar je rond 16-17 uur weer aankomt. Let op: boek een vlucht die na 19.30u vertrekt.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

Tijdens je safari rijd je op volbloeden, Anglo Arabieren, Boerperd en kruisingen van deze rassen. Er is een grote kudde paarden dus er is altijd één die bij jouw wensen past! Te paard kun je dichtbij de wilde dieren komen, omdat ze de paarden niet als bedreiging zien. Je rijdt met een ervaren gids en veiligheid staat voorop. Je rijdt met McClellan zadels die lokaal gemaakt worden en perfect zijn om lange afstanden mee af te leggen.

Accommodatie

Je logeert drie nachten in het kamp in Zuid-Afrika. Hier slaap je in ruime canvas tenten, de ‘Glamping’ tenten op een houten plateau. Elke tent heeft een eigenbadkamer met een ‘bucket shower’ en een toilet dat doorspoelt. Er is ook een zwembad. Daarna slaap je één nacht op een lodge waar je een slaapkamer met eigen badkamer krijgt.

Je gaat één nacht naar het bijzondere ‘tree camp’ dat gebouwd is op 3 meter hoogte in de bomen. Hier deel je de buitendouches en toiletten. Tot slot logeer je in een kamp in Mashatu. Ook hier krijg je weer een ruime tent met eigen wc en douche. Ook hier is een zwembad.

Er worden heerlijke traditionele en internationale maaltijden bereidt met verse ingrediënten. Na een vroege ochtendrit staat er een licht ontbijt klaar. De lunch is in het kamp. Het diner is een driegangen menu met een selectie van Afrikaanse wijnen. Er kan rekening gehouden worden met speciale diëten en allergieën.

Praktische informatie

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 10 ruiters

Gewichtslimiet: 95 kg. Ben je wat zwaarder, neem dan contact met ons op.

Leeftijd: er is geen leeftijdslimiet.

Transferpunt: vliegveld Johannesburg

Let op: boek een vlucht die voor 9.30 uur land en na 20 uur vertrekt i.v.m. de transfers. Je ontmoet de groep op dag 1 bij de informatiebalie in de aankomsthal en vertrekt om 11.15u naar de eerste accommodatie.

Niveau: deze reis is geschikt voor vergevorderde ruiters. Je moet alle gangen goed beheersen op verschillende paarden.

Rijtest: in Zuid-Afrika wordt je rijervaring beoordeeld en ook in Botswana doe je een korte rijtest om te zien of je ervaren genoeg bent voor dat deel van de safari. Degene die de test bekijkt beslist of je mee mag doen.

Bagage: op de binnenlandse vlucht zijn de eisen aan de bagage (afmetingen en gewicht) erg streng. Je kunt één ingecheckte, zachte tas mee nemen van maximaal 18 kg (geen harde koffer) en een kleine rugzak.

Let op: in Botswana betaal je $30 dollar ‘conservation fee’ voor het wildpark. Het liefst contant maar creditcard kan ook.

Goed om te weten: de eerste drie nachten heb je wifi op één plek op de lodge, de andere nachten niet. In Botswana heb je alleen aan het begin en einde van dit deel van de safari even wifi. Tijdens de rest van de week heb je geen wifi en is er niet overal bereik.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.