fbpx
>

Zuid-Afrika en Botswana Combi Safari

Lisa ging naar Zuid-Afrika en Botswana voor onze combi safari te paard. Ze genoot van deze bijzondere paardenreis. Hier lees je haar reisverslag.

Na een lange vlucht van Brussel naar Johannesburg, maakte ik kennis met de andere mensen in mijn groep. Toen we de chauffeur gevonden hadden, werden we naar het Waterberg reservaat gebracht. Eindelijk was het tijd voor onze eerste rit! We kregen onze trouwe viervoeter toegewezen die we zouden rijden voor de rest van de trip in Zuid-Afrika. Ze houden echt rekening met je wensen en je rijervaring bij de keuze van je paard! Er zijn in Zuid-Afrika alleen al bijna 100 paarden om uit te kiezen, dus zo is er voor ieder wat wils! De eerste tocht was een beetje een kennismakingsrit, zo kon iedereen even kijken of het paard dat voor ons was uitgekozen, daadwerkelijk een goede match was.

Kudde olifanten tijdens een safari in Botswana

Zuid-Afrika zelf is vooral een plek waar je voor het plezier en de adrenaline van het paardrijden naartoe moet. Samen met de gnoes en de zebra’s over de vlakten scheuren en heerlijk galopperen door het water, het kan hier allemaal!

Aan fotogenieke plekjes om de zonsondergang te bewonderen is hier ook zeker geen gebrek. We deden altijd een ochtendrit waarvan we ’s middags terugkwamen, dan kregen we een overheerlijke lunch en was het tijd om wat aan het zwembad te hangen om af te koelen. Rond 15u was het koffie- en theetijd (mét cakes en gebakjes!) en daarna deden we nog een avondrit. Deze ritten vond ik altijd het allerleukst, met de ondergaande zon was het overal zo mooi! De temperatuur begon dan ook weer wat te zakken, waardoor de dieren vanuit te schaduwen tevoorschijn kwamen. De zonsondergang zien vanaf de savanne met een drankje en een snack, terwijl de grazende impala’s voor je neus staan, iets beters bestaat er haast niet!

Na 4 heerlijke dagen in dit reservaat te hebben doorgebracht, was het tijd om verder te reizen richting Botswana. Dit was een autorit van ongeveer 5 uur. Toen we bij de grens kwamen, moesten we met een kabelbaan de Limpopo rivier oversteken. Aan de oevers wachtten onze nieuwe gidsen ons op, nog even snel de douane door en toen kon het tweede deel van het avontuur beginnen!

Ze moesten geweten hebben dat we honger hadden, want het eerste dat we deden was… LUNCHEN! Tijdens de lunch kregen we de informatie die we nodig hadden om dit deel van de reis tot een goed einde te kunnen brengen. In het Mashatu reservaat leven niet alleen zebra’s en giraffen, maar ook een aantal leden van dé big-5. En omdat er dus achter elk bosje een leeuw verscholen kon zitten, was een beetje achtergrondinformatie niet overbodig. Zo werden we ook voorgesteld aan onze paarden, ook hier was weer rekening gehouden met ieders wensen.

Toen iedereen gegeten had, vertrokken we voor onze eerste rit. Deze was iets anders dan de rit in Zuid-Afrika, want hier was een ruitertest nodig. Maar ik had me druk gemaakt voor niets, want deze viel echt reuze mee! Nadat iedereen van de groep goedgekeurd werd en alles in orde was met de paarden, trokken we de Botswaanse bush in!

Snel galopperen zoals we de afgelopen dagen gedaan hadden, was hier niet meer mogelijk. Dit omdat er achter elk hoekje een roofdier verscholen kon zitten. Maar de kalmte en rust die ik voelde van de natuur, veranderde al snel in een pure adrenalinerush toen onze eerste olifant vanuit de bosjes tevoorschijn kwam! Ik zal nooit vergeten hoe overweldigend ik het vond, toen het grote mannetje ons gewoon op z’n gemakje passeerde. De kampen waar we in sliepen, waren niet omheind. We konden dus op elk moment wilde dieren op bezoek krijgen. Maar als je het mij vraagt, heeft dat alleen maar meer charme. Van gaan slapen met het gebrul van de leeuwen op de achtergrond, tot je ontbijt moeten bewaken voor een familie hongerige aapjes, je maakt het allemaal mee hier in Botswana!

De dagen hier zijn zo snel gegaan en ik kan je zeggen dat dit het grootste, zotste, maar ook leukste avontuur is dat ik ooit heb mogen meemaken! Ik heb zoveel mooie herinneringen aan deze reis overgehouden en ik heb er ontzettend hard van genoten. De zonsopgangen en -ondergangen, de betrouwbare en superlieve paarden, omringd zijn door al die prachtige wilde dieren… Maar wat me denk ik nog het meest verrast heeft, is de gastvrijheid van de mensen hier. Iedereen is zo lief en behulpzaam, van onze fantastische gidsen tot de koks die elke dag al zingend en dansend voor ons kookten. Hen ga ik nog het allermeest missen!

Als je twijfelt om ooit eens een safari te paard te doen in de Afrikaanse savanne, wacht niet langer en boek gewoon! Je zal versteld staan en gaat een fantastisch avontuur tegemoet!

Groep ruiters en paarden zwaaien naar de camera op een safari in Zuid-Afrika


Lisa E (24) schreef deze beoordeling. Lisa E reisde: alleen

Wil jij ook tussen de wilde dieren rijden?

Op deze trektocht combineer je het beste van Zuid-Afrika en Botswana!

Meer info
Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.