fbpx

Je bekijkt de reis:Kastelen en wijngaarden Frankrijk

Boek direct

Wat ga je doen

De perfecte paardrijvakantie voor endurance ruiters en liefhebbers van lange, snelle ritten. Op deze ruiterreis combineer je cultuur en natuur in Frankrijk. Het eerste deel van de week rijd je door het afwisselende landschap van de Dordogne. Je bezoekt kastelen en middeleeuwse dorpjes te paard. In deze streek vind je veel beroemde wijngaarden, er staan dan ook een aantal wijnproeverijen op het programma! Daarna ga je naar de kust waar je prachtige strandritten maakt. Deze paardrijvakantie staat bekend om het hoge tempo van de ritten. Je maakt een flinke rengalop op het strand met de wind door je haren. Bij warm weer kun je in de zee zwemmen met je paard. Er staan twee ‘endurance’ dagen gepland waar je tussen de 40 en 45 km aflegt. Je wisselt lange stukken galop af met stappen zodat de paarden weer op adem kunnen komen. De accommodaties waar je verblijft hebben een zwembad zodat je na de ritten een verfrissende duik kunt nemen.

Kastelen en wijngaarden Frankrijk

  • Ideaal voor endurance ruiters
  • Veel galopperen
  • Kastelen bezoeken
  • Hotel met zwembad
  • Wijn proeverijen
Inbegrepen: accommodatie, maaltijden (behalve het diner op dag 1), wijn, frisdrank, koffie en thee, paardrijden volgens programma, Engelstalige begeleiding.
Niet inbegrepen: vluchten, vliegveld transfer, diner op dag 1, extra drankjes in restaurants, fooien.
Vanaf:
€ 1549,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Kennis maken

Na aankomst op het vliegveld van Bordeaux wordt je opgewacht voor de transfer naar het guesthouse. Het kan zijn dat je even moet wachten op andere reizigers, de transfer wacht op alle ruiters in de groep (tot 14 uur). De rit naar het landhuis duurt ongeveer 2,5 uur. Je maakt kennis met de paarden en hebt tijd om te ontspannen bij het zwembad. Daarna is het tijd voor het diner in een middeleeuws restaurant (niet inbegrepen).

Dag 2 – De eerste rit

Na het ontbijt maak je kennis met je paard voor de week. Je stapt in het zadel voor de eerste rit. Vandaag kun je wennen aan de gangen en de manier van rijden: lange stukken galopperen, afgewisseld met stukken stappen zodat de paarden op adem kunnen komen. Daarna is het tijd voor een mooie tocht door de bossen. De paden zijn perfect vor een flinke galop. Je stopt aan de voet van het Sauveterre kasteel voor een picknick lunch en siësta. ‘s Middags staat er een flinke galop op het programma! Je rijdt naar het dorpje Moncabrier, waar het Bonaguil kasteel staat. Dit verdedigingswerk heeft een bijzondere bouwstijl en is in perfecte staat bewaard. Je keert terug naar het landhuis voor het diner.

Dag 3 – Middeleeuwse dorpjes

De rit van vandaag start in het middeleeuwse dorpje St. Cirq La Popie. De paarden worden met de trailer naar het startpunt gebracht en jij gaat met het busje. Deze plaats wordt ook wel het mooiste dorp van Frankrijk genoemd. Een deel van St. Cirq La Popie is aangemerkt als historisch monument. Na een bezoek aan het dorp lunch je bij de rivier. Daarna stap je op je paard voor een rit door de bossen, de heuvels in. Het lijkt alsof je in een sprookje terecht gekomen bent! Je steekt de LOT rivier over terug naar Bonaguil.

Dag 4 – Kastelen

Vandaag staat er een ‘endurance’ dag op het programma. Je legt vandaag 45 km af dus sta je al vroeg op voor het eerste deel van de rit. De route gaat langs een aantal van de vele kastelen waar deze regio om bekend staat. Je rijdt naar het kasteel van Biron waar je stopt voor de lunch. Na de lunch ga je het kasteel bezoeken. ‘s Middags stap je weer in het zadel voor het volgende deel van de rit. Je gaat via het kasteel van Gavaudun de bossen in. Het terrein is heuvelachtig en je hebt een prachtig uitzicht over de Lot vallei. Rond 19 uur kom je terug bij het landhuis waar het tijd is voor een welverdiend diner.

Dag 5 – Wijnen, wijnen, wijnen

Je laat het platteland en de kastelen achter je. Na het ontbijt pak je je spullen in en vertrek je voor een autorit van ongeveer twee uur naar La Gironde. Deze streek staat bekend om de witte wijn. De route gaat door de Lot en de Garonne dus aan mooie uitzichten onderweg geen gebrek. Na de lunch stap je weer op je paard. De tocht gaat door een aantal beroemde wijngaarden. Natuurlijk moet je de wijn ook even proeven! ‘s Avonds kom je aan in het guesthouse. Neem een duik in het zwembad om bij te komen van de drukke dag voor het tijd is voor het diner.

Dag 6 – Galopperen op het strand

Ook vandaag staat er een flinke rit op het programma. Deze paardrijvakantie is niet voor niets een aanrader voor Endurance ruiters. Na het ontbijt maak je je paard klaar voor een rit naar het strand. Het terrein is compleet anders dan het eerste deel van de week. Je rijdt door het grootste bos van Europa en over één van de mooiste stranden. Afhankelijk van het weer maak je ‘s ochtends of ‘s avonds een strandrit. Met de wind in je haren vlieg je in rengalop door de branding. De paarden laten je graag zien hoe snel ze zijn!

Dag 7 – Rijden bij zonsondergang

Er staat vandaag een relaxte dagtocht gepland. Je rijdt op de stranden van het Aureilhan meer. Natuurlijk ga je nog een flink stuk galopperen en stop je onderweg voor een heerlijke picknick lunch. Je eindigt de dag met een prachtige rit op het strand bij zonsondergang. Tijdens het diner kijk je terug op een heerlijke vakantieweek in het zadel.

Dag 8 – Afscheid

Helaas is je ruitervakantie alweer voorbij. Na het ontbijt wordt je terug gebracht naar het het vliegveld voor de reis naar huis.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

De paarden waar je tijdens deze ruiterreis op rijdt zijn voornamelijk Anglo Arabieren. Er zijn ook een aantal pony’s voor kinderen of kleinere ruiters. Er is een kudde van 30 paarden. Het grootste deel is op de boerderij geboren en opgegroeid. De familie fokt paarden die goed gebouwd, intelligent, vriendelijk en betrouwbaar zijn. Er is altijd een paard dat past bij jouw niveau en wensen. Er wordt gereden met veelzijdigheidszadels in Engelse stijl. Je rijdt iedere dag zo’n 30 tot 40 kilometer. De Anglo Arabieren laten je graag zien hoe snel ze zijn. Omdat je in open terrein galoppeert is het belangrijk dat je voldoende buitenrijervaring hebt. Op de zadeldekjes zitten kleine zadeltassen waar je waterflesjes of je camera kunt bewaren.

Accommodatie

Het eerste deel van je ruiterreis verblijf je in een traditioneel landhuis met zwembad. De kamers zijn in traditionele Franse stijl ingericht. Je deelt een kamer met meerdere reizigers van hetzelfde geslacht, er zijn beperkt éénpersoonskamers beschikbaar. De laatste drie nachten slaap je in het guesthouse bij de stallen, hier is ook een zwembad aanwezig. Er worden heerlijke Franse en internationale maaltijden bereid. Twee glazen wijn of frisdrank en koffie en thee zijn inbegrepen bij het diner. De eerste avond dineer je in een middeleeuws restaurant (niet inbegrepen). De lunch is een picknick die bestaat uit salades, vlees, kaas, groente en fruit. Vegetariërs en veganisten zijn welkom en er kan rekening gehouden worden met speciale dieetwensen of allergieën.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 95 kg

Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 10 ruiters

Leeftijd: vanaf 18 jaar

Transferpunt: vliegveld Bordeaux

Let op: vanwege de transfer moet je voor 14 uur aankomen op het vliegveld en na 13 uur vertrekken.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters. Je maakt lange ritten en galoppeert veel.

Let op: de kosten voor de transfer (€100,- per persoon) zijn niet inbegrepen in de prijs en moeten ter plekke contant worden betaald.

Leuk: Anne, de vrouw van Michel, kan erg goed fotograferen en maakt graag actiefoto’s van je! De digitale bestanden kun je na de reis van haar kopen.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.