fbpx

Je bekijkt de reis:Bossen en Stranden van Australië

Boek direct

Wat ga je doen

Verken Australië te paard! De Nederlandse eigenaresse neemt je mee op prachtige ritten door de bossen, bergen en over het strand. Iedere dag rijdt je in een ander terrein. Je volgt paden die niet op een kaart voorkomen, op fijne Arabische paarden. Na de ritten kun je lekker bijkomen bij het zwembad. Deze reis is goed te combineren met een rondreis in Australië.

Bossen en Stranden van Australië

  • Strandritten
  • Bossen en bergen
  • Zwembad
  • Nauwelijks toeristen
Inbegrepen: accommodatie, alle maaltijden op de boerderij, niet-alcoholische dranken, wijn tijdens de maaltijden, transfer vanaf treinstation, paardrijden volgens programma, Engelstalige begeleiding.
Niet inbegrepen: vlucht, visum, alcoholische dranken, 1x maaltijd in restaurant, vervoer van vliegveld naar treinstation.
Vanaf:
€ 1885,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Je wordt opgehaald in Kendall (20 minuten rijden) of Port Macquarie (ongeveer 1 uur rijden). In de namiddag kom je aan op de boerderij waar je kennis maakt met de paarden. Na het diner bespreek je het programma voor de rest van de week.

Dag 2 – De eerste rit

Vandaag maak je een rit door het heuvelachtige terrein van Kerewong. Je rijdt door bossen met eucalyptus bomen en regenwoud. De paden hier zijn erg geschikt voor een lekkere galop. Je stopt midden in de bush voor een heerlijke lunch. Dit is een korte rit zodat je je paard kunt leren kennen en kunt wennen aan het terrein en klimaat. Onderweg kun je allerlei dieren tegen komen zoals wallabies, papegaaien en misschien zelfs koala’s.

Dag 3 – Bergbeklimmen

Na het ontbijt stap je op je paard om de ‘Comboyne’ berg (670m) te beklimmen. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de bossen, boerderijen en de kust. Dit is een zware rit voor de paarden, door ruig terrein. Als je eenmaal de top bereikt hebt, stop je voor een heerlijke lunch en kunnen jij en je paard even bijkomen. Vervolgens daal je rustig weer af naar de boerderij.

Dag 4 – Wijngaarden

Vandaag staat er een lange rit op het programma naar de lokale wijngaarden. Je bezoekt een klein familiebedrijf nabij Port Macquarie. Onderweg rijd je door groene velden en steek je heldere beekjes over. Je rijdt langs de resten van een treinspoor dat vroeger werd gebruikt voor het transport van hout. Je moet een steile helling afdalen en er zijn genoeg paden om heerlijk te galopperen. Eenmaal bij de wijngaard aangekomen kun je zoveel proeven als je wilt, want je wordt met de auto terug gebracht naar de boerderij. In oktober en november is deze rit nog mooier, dan bloeien de Jacaranda bomen prachtig paars.

Dag 5 – Strandritten

Vandaag rijd je weer door een compleet ander landschap. Je gaat richting de kust voor een heerlijke strandrit. Op de verlaten stranden kun je heerlijk galopperen en met een beetje geluk zie je dolfijnen zwemmen. Misschien zie je zelfs een kangaroo. Je luncht op het strand of haalt een Australische ‘Fish & Chips’. Omdat het strand best ver is wordt je met de auto en trailer heen en weer gebracht, je rijdt er dus niet heen.

Dag 6 – Vulkanisch plateau

Na het ontbijt worden de paarden gezadeld voor een rit door de velden van het ‘Comboyne’ plateau. Dit is een vulkanisch plateau met een bijzonder landschap van vruchtbare, rode grond. Je rijdt langs melkvee bedrijven en door avocado boomgaarden. Je hebt een prachtig uitzicht over de ‘Drie Broers’, een gebergte met een bijzondere betekenis voor de lokale Aboriginals. Als het helder weer is kun je zelfs de Grote Oceaan zien. Je wissel stukken snelle galop af met stukken stappen zodat je van het prachtige uitzicht kunt genieten. ‘s Avonds is er een afscheidsdiner op de boerderij.

Dag 7 – Afscheid

Helaas is je ruitervakantie alweer voorbij. Na het ontbijt neem je afscheid van de paarden en het team. Je wordt terug gebracht naar Kendall of Port Macquarie. Als je vertrekt van Port Macquarie is het mogelijk om te stoppen bij het Koala ziekenhuis voor een bezoek (niet inbegrepen). Voor de transfers gelden vaste vertrektijden, check daarom altijd even bij ons welke vlucht je kunt nemen.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

Tijdens je ruiterreis rijd je op Arabische paarden die in Australië gefokt zijn. Deze dieren staan bekend om hun uithoudingsvermogen en wendbaarheid. Het zijn intelligente en gevoelige paarden, ideaal voor het rijden van lange afstanden door ruig terrein. Ieder paard heeft zijn eigen persoonlijkheid maar de eigenaresse doet haar best om het perfecte paard voor jou te vinden.

Er wordt gereden met Australische Endurance zadels. Deze zadels zijn erg comfortabel en geschikt voor het rijden van lange afstanden. De paarden zijn volgens de Engelse rijstijl getraind.

Accommodatie

Tijdens je ruitervakantie verblijf je op het bedrijf van de Nederlandse eigenaresse. De boerderij heeft zo’n 25 hectare land dus de paarden leven altijd buiten, in een kudde. Je krijgt een comfortabele kamer met eigen badkamer. In enkele gevallen zullen reizigers die alleen reizen een badkamer moeten delen, dit wordt vooraf besproken. Er geldt echter geen toeslag voor éénpersoonskamers. Tijdens de maaltijden eet de hele groep samen met de eigenaresse in de gezamenlijke woonkamer of buiten op de veranda.

Praktische informatie

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 4 ruiters

Gewichtslimiet: 85 kg

Leeftijd: kinderen vanaf 15 jaar zijn welkom, mits ze voldoende rijervaring hebben.

Ervaring: deze paardrijvakantie is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters.

Dichtstbijzijnde vliegveld: Port Macquarie

Transferpunt: Port Macquarie vliegveld of Kendall treinstation.

Let op: er zijn vaste tijden voor de transfer, houd hier rekening mee met het boeken van je vluchten en/of treinreis.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.