fbpx

Je bekijkt de reis:Paradijselijke stranden in Mozambique

Boek direct

Wat ga je doen

Dit is een heerlijk ontspannen ruitervakantie waar je op en top wordt verzorgd. Galoppeer over uitgestrekte stranden met prachtige uitzichten en ga zwemmen met je paard in de oceaan. De eigenaren van het bedrijf moesten vluchten uit Zimbabwe en hebben meer dan honderd paarden gered en meegenomen de grens over. Ze hebben enorm veel passie voor hun dieren en delen hun bijzondere verhalen graag met jou.

Paradijselijke stranden in Mozambique

  • Verlaten stranden
  • Paarden gered uit Zimbabwe
  • Relaxvakantie
  • Zwemmen met je paard
Inbegrepen: transfer van en naar het vliegveld, accommodatie, alle maaltijden en drankjes (frisdrank, bier, wijn), kleding wasservice, massage of yoga sessie, tours, paardrijden volgens programma, Engelstalige gids.
Niet inbegrepen: vlucht, visa, fooien, extra activiteiten buiten het programma.
Vanaf:
€ 4380,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – De eerste rit

Je komt in de ochtend aan op het vliegveld van Vilankulo, waar je wordt opgewacht door één van de eigenaren. Na een korte rit naar de lodge krijg je een kamer toegewezen en heb je even tijd om bij te komen van de reis. Na de lunch maak je kennis met de rest van het team en de paarden. Je gaat een aantal paarden proberen in de rijbaan. Als je een beetje gewend bent aan je paard ga je het strand op voor een ontspannen ritje. Onderweg geniet je van prachtige uitzichten vanaf de kliffen. Na de rit is het tijd voor een heerlijk diner op het terras met uitzicht op de zee.

Dag 2 – Kano varen

Vandaag rijd je landinwaarts door kleine Afrikaanse dorpjes en langs heldere meren. Onderweg kun je bijzondere vogels tegenkomen zoals adelaars, reigers, scharrelaars en pelikanen. Je galoppeert over het Afrikaanse platteland langs schooltjes en ruïnes van Portugese koloniale huizen. Je stopt voor een picknicklunch aan de oever van de Govuro rivier. De paarden worden naar huis gebracht en jij gaat met een kano de rivier op. ‘s Avonds geniet je van een bbq en een ontspannen avondje bij het kampvuur.

Dag 3 – Flink galopperen

Vandaag stap je al vroeg op je paard voor een rit over het strand. De lokale vissers komen terug van een ochtend op zee en slepen hun netten aan boord. Er zijn veel mogelijkheden voor een flinke galop. De rit eindigt bij één van de meest exclusieve resorts van de regio waar je een heerlijk ontbijt geserveerd krijg. Na het ontbijt ga je met een lokale gids naar de stadsmarkt in Vilankulo. ‘s Middags kun je lekker ontspannen bij het zwembad of een extra excursie boeken zoals duiken, kiteboarden of diepzee vissen.

Dag 4 – Benguerra eiland

Ook vandaag sta je weer vroeg op. Je wordt met een gemotoriseerd Arabisch zeilschip naar het beroemde ‘Benguerra’ eiland gebracht. Je ontbijt aan boord terwijl je door het Bazaruto Nationale Park vaart. Misschien zie je zelfs wel dolfijnen. Op het eiland staan de paarden op je te wachten. Tijdens de rit verteld je gids alles over de flora en fauna op het eiland. Je rijdt over zandduinen en langs meren gevuld met flamingo’s. Voor je terugkeert naar de stal is het mogelijk om met je paard in de zee te zwemmen. ‘s Middags ga je snorkelen bij Magaruque eiland. Hier kun je prachtige kleurrijke vissen spotten.

Dag 5 – Plantages en vissersdorpjes

Na een heerlijk ontbijt en ontspannen ochtend zadel je je paard voor een flinke galop over het strand, richting de mangrove bosjes in de verte. De rest van de rit gaat door kokosnoot plantages en langs vissersdorpjes. Je stopt voor een heerlijke lunch met verse kokosnoot melk, vis en traditionele gerechten. Na de lunch willen de lokale kinderen graag voor je zingen en dansen. Daarna stap je weer op je paard voor de rit naar huis.

Dag 6 – De oude kustweg

Na een flink ontbijt maak je je klaar voor een van de favoriete ritten van de gasten. De route over de oude kustweg loopt langs het strand naar de riviermonding. Onderweg rijd je door traditionele dorpjes. Je rijdt over paadjes door de bush waar je lekker kunt galopperen. Op de terugweg rijdt je over het strand. ‘s Avonds ga je naar een lokaal restaurant voor een heerlijk diner.

Dag 7 – Rode Duin

Vandaag laten de paarden zien wat ze kunnen. De rit gaat over een uitgestrekt strand naar het ‘Rode Duin’, waar je in een flinke galop omhoog rijdt. Je voelt de kracht van je paard onder je. Vanaf het duin heb je een prachtig uitzicht over de stranden en turkooise zee. Na de lunch stop je bij een kunstcentrum waar de lokale bevolking haar spullen verkoopt. Dit is de perfecte plek om leuke en unieke souvenirs te kopen. Tijdens het diner blik je terug op een heerlijke week.

Dag 8 – Zwemmen

Helaas is de laatste dag van je ruitervakantie alweer aangebroken. Na het ontbijt maak je nog een laatste ritje over het strand. Voor je afscheid neemt van je paard laat je hem nog even zwemmen in de zee. De paarden vinden het heerlijk in de zee! Na de lunch wordt je naar het vliegveld gebracht voor de reis naar huis.

Let op: de volgorde waarin de ritten gereden worden is afhankelijk van het getij.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

De eigenaren hebben enorm veel passie voor hun paarden en ze worden super goed verzorgd. In totaal zijn er 39 paarden, de meeste zijn gered van boerderijen in Zimbabwe ten tijde van de politieke onrust in dat land. Het zijn kruisingen van Arabieren en lokale rassen. De eigenaren van het bedrijf moesten Zimbabwe ontvluchten en redden onderweg honderden paarden, waarvan ze een deel meenamen naar Mozambique. De paarden hebben bijzondere verhalen, zoals Texas: hij werd bijna aan leeuwen gevoerd. In 2018 zijn er een aantal Boerperd paarden bijgekomen, een Zuid-Afrikaans ras.

​​De paarden worden regelmatig door de eigenaar zelf gereden en getraind. Ze hebben een rustig karakter en zijn fijn te rijden. Ze reageren goed op de hulpen en hebben veel uithoudingsvermogen. Er wordt gereden met Engelse Wintec zadels, Australische stock zadels en McClellan zadels.

Accommodatie

Tijdens je ruitervakantie verblijf je in een prachtige lodge die bestaat uit vier strandhuizen. Je hebt uitzicht op de prachtige turkooise oceaan. De slaapkamers zijn ruim opgezet en comfortabel. Je hebt een eigen badkamer en balkon.

De villa’s hebben een comfortabele lounge ruimte en een eetzaal en keuken die van alle moderne gemakken voorzien zijn. In de prachtige tuin groeien een aantal van de bekende ‘Baobab’ bomen waar bijzondere vogels en apen in wonen. Vanuit de tuin heb je toegang tot het strand. Daarnaast is er een zwembad waar je na een rit lekker kunt ontspannen.

De maaltijden worden bereidt door de chef en zijn een mix van Portugese en Engelse vis- en vleesgerechten. Er is altijd een ruime keus aan vers fruit en groentes. Vegetariërs zijn welkom. Vanwege de afgelegen locatie is het lastig om veganistisch of gluten vrij te koken.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 90 kg

Groepsgrootte: maximaal 8 ruiters

Leeftijd: er worden speciale weken georganiseerd voor jonge ruiters. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor ruiters van ieder niveau, van beginner tot vergevorderd.

Transferpunt: vliegveld Vilankulo

Let op: in het programma wordt er vanuit gegaan dat je ‘s ochtends arriveert en in de middag weer vertrekt. Houd hier rekening mee bij het boeken van je vluchten.

Bijzonder: de ritten worden altijd door één van de eigenaren van het bedrijf begeleid en ze brengen veel tijd met de gasten door. Ze hebben veel bijzondere verhalen over hun leven. Ten tijde van de politieke onrust in Zimbabwe raakten ze hun succesvolle boerderij kwijt en moesten ze met meer dan honderd paarden het land uit vluchten.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.