fbpx

Je bekijkt de reis:Standplaatsvakantie Uruguay

Boek direct

Wat ga je doen

Een authentiek avontuur in Uruguay. Dit land met de prachtige kustlijn, is gemaakt voor ruiters. Op deze paardrijvakantie nemen de gaucho’s je mee door de provincie Rocha. Je rijdt door palmbossen, moeras gebieden en over verlaten stranden. Als je een ervaren ruiter bent is het strand perfect voor een flinke rengalop! Ook beginners zijn welkom en deze reis is erg geschikt voor families. Je rijdt door een UNESCO werelderfgoed gebied en onderweg zie je bijzondere dieren zoals capibara’s en armadillo’s. Er worden ook andere activiteiten georganiseerd zoals een kano tocht en mountain bike tour!

Paarden spelen een belangrijke rol in de cultuur van Uruguay. Een groot deel van de bevolking verdient zijn geld met grote veebedrijven en paarden zijn onmisbaar bij het werken met koeien. De 'Gaucho's' leven hier nog op de traditionele manier en vertellen je graag meer over hun cultuur. Er wordt gereden op Criollo paarden. De Criollo's stammen af van wilde paarden en zijn betrouwbaar en gewend aan het ruige terrein.

Standplaatsvakantie Uruguay

  • Verlaten stranden
  • Nauwelijks toeristen
  • Bijzondere diersoorten
  • UNESCO werelderfgoed
Inbegrepen: accommodatie, maaltijden vanaf de lunch op de eerste dag t/m het ontbijt op de laatste dag, activiteiten binnen het programma, Engelstalige begeleiding.
Niet inbegrepen: vluchten, transfer, fooien, frisdrank en alcoholische dranken.
Vanaf:
€ 1015,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Je eerste rit!

‘s Ochtends reis je met de auto of bus van Montevideo naar Valizas, een klein dorpje aan de kust. Je brengt je bagage naar het guesthouse en gaat aan tafel voor een heerlijke lunch. ‘s Middags maak je kennis met je paard voor de week. Je maakt je klaar voor de eerste rit. Dit is een rustige rit waarbij je kunt wennen aan je paard en het traditionele zadel. Je rijdt door de bossen en over het strand. Daarna is het tijd voor een heerlijk diner in het guesthouse. Vanaf hier kun je de zon in de zee zien zakken. De rit duurt ongeveer twee uur.

Dag 2 – Paarden op de boot

Na het ontbijt stap je op je paard voor een rit langs de riviermonding. Je steekt de rivier over, als het water te hoog staat gaan jij en je paard met een boot naar de overkant. Je rijdt door de duinen van het nationale park naar Cabo Polonia, een voormalig vissersdorpje dat nu een strand resort geworden is. De enige manier om dit stadje te bereiken is door de zandduinen die constant verschuiven. Na een lunch van verse vis bij een lokaal restaurant rijd je door de bossen terug naar Valizas. Je geniet wederom van een heerlijk diner in het guesthouse. Je zit ongeveer 4-5 uur in het zadel.

Dag 3 – Geheime lagune

De rit van vandaag gaat door de bossen naar de verborgen lagune. Hier kun je een verfrissende duik nemen en kunnen de paarden even bijkomen. Na de lagune ga je weer het strand op, waar het tijd is voor een flinke galop. Je gaat terug naar het guesthouse voor de lunch. ‘s Middags ga je een kano tocht makeno p de Valizas rivier. Hier kun je veel verschillende vogels spotten! Je kunt bijvoorbeeld de roze lepelaar en ibis zien. Er gaat een gids mee. De kano tocht is ongeveer 2-3 uur, de rit van vanochtend duurt ongeveer 3 uur.

De middagrit brengt je naar de Valizas rivier. Je rijdt het Buena Vista duin op, het hoogste punt in de omgeving. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de omringende duinen en bossen. Daarna rijd je terug naar het guesthouse voor een welverdiend diner.

Dag 4 – Capibara’s en armadillo’s

Vanochtend begin je al vroeg met een rit het binnenland in. Je rijdt door gebieden die op de UNESCO werelderfgoed lijst staan. Je rijdt door de velden van estancia’s en langs de rivier naar de op één na grootste lagune van het land. Na een picknick lunch in een bijzonder bos is het tijd voor een korte siësta in de hangmat. ‘s Middags rijd je verder door de moerasgebieden waar je veel bijzondere vogels, vissen en wilde diersoorten. Je komt er bijvoorbeeld ibis vogels tegen maar ook capibara’s en armadillo’s.

Dag 5 – Uitzicht

Na het ontbijt is je vakantie helaas alweer voorbij. Of blijf je nog een paar dagen?

Als je het 7-daagse programma hebt geboekt staan er weer leuke activiteiten gepland. Als je wilt kun je vanochtend een boswandeling van ongeveer twee uur maken met een gids. In het bos komen veel bijzondere plant- en diersoorten voor die zich aangepast hebben aan deze omgeving. De gids vertelt je er graag meer over! Na de lunch en siësta stap je op je apard voor een rit naar heet Buena Vista duin. Dit is het hoogste punt van dit gebied. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de moeraslanden. Je rijdt door de zandduinen terug naar de lodge waar het diner voor je klaar staat! Je zit ongeveer 3 uur in het zadel.

Verlenging – Dag 6 – Zwemmen met je paard

Na het ontbijt stap je op je paard voor een rit naar het strand. Als het weer goed is kun je met je paard door de rivier zwemmen! Op de terugweg rijd je door de velden, perfect voor een flinke galop! Je luncht op de lodge. ‘s Middags ga je fietsen! Je maakt een mountain bike tocht door de hooglanden en palmbossen van Castillos. Hier komen nauwelijks andere toeristen. Je geniet van prachtige uitzichten en geheime plekjes. De heuvels zijn perfect om te mountain biken, het is zeker avontuurlijk! Daarna ga je terug naar de lodge voor het diner. Je zit vandaag ongeveer 2-3 op je paard en 3 uur op de fiets.

Verlenging – Dag 7 – Afscheid

Na het ontbijt is je paardrijvakantie dan echt voorbij. Je neemt afscheid van het team en de paarden en gaat terug naar Montevideo, of misschien ga je nog verder reizen in Zuid-Amerika?!

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

De paarden die je tijdens je paardrijvakantie rijdt zijn Criollo’s. Ze stammen af van de wilde paarden die door de conquistadores zijn gebracht. Het zijn dan ook sterke dieren die gewend zijn aan het lastige terrein. Criollo’s staan bekend om hun uithoudingsvermogen en wendbaarheid. De paarden zijn goed getraind en fijn te rijden. Bij het indelen van de paarden wordt veel zorg besteed aan het koppelen van het juiste paard aan de juiste ruiter. Er wordt gereden met traditionele zadels en hoofdstellen. Deze uruguayaanse zadels lijken op westernzadels en zijn erg comfortabel.

Accommodatie

Tijdens deze paardrijvakantie verblijf je in op een ecolodge. Je krijgt een comfortabele bungalow met eigen badkamer. De huisjes zijn gemaakt van natuurlijke materialen en van alle gemakken voorzien. In de zomer blijft het er lekker koel, in de winter aangenaam warm. Vanuit je bungalow heb je uitzicht over de wetlands en de paarden lopen naast de huisjes te grazen. Er worden traditionele en internationale maaltijden bereidt met verse, lokale ingrediënten. Vegetariërs zijn welkom en er kan rekening gehouden worden met speciale dieetwensen of allergieën.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 90 kg (bij een gewicht tussen de 90 en 100 kg is er een toeslag omdat je dan een tweede paard krijgt).

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 10 ruiters

Niveau: deze paardrijvakantie is geschikt voor ruiters van alle niveaus. Ook als je nog nooit gereden hebt kun je mee op de ritten. Je kunt dan beginnen met één of twee lessen. Mogelijk wordt de route iets aangepast voor beginnende ruiters. De groepen worden gesplitst op rijniveau.

Dichtstbijzijnde vliegveld: Montevideo

Vervoer: je kunt met eigen vervoer naar de ranch komen of de bus nemen vanaf het Tres Cruces busstation van Montevideo. De bus doet er ongeveer 4,5 uur over.

Leeftijd: het gaat meer om fitheid dan leeftijd, dus vraag ons naar de mogelijkheden! Je moet zes uur per dag in het zadel kunnen doorbrengen.

Programma: wil je niet kano varen of mountain biken? Je kunt het programma ook zonder deze extra activiteiten boeken. Vraag ons naar de opties!

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.