fbpx

Je bekijkt de reis:Standplaatsvakantie Uruguay

Boek direct

Wat ga je doen

Een authentiek avontuur in Uruguay. Dit land met de prachtige kustlijn, is gemaakt voor ruiters. Op deze paardrijvakantie nemen de gaucho’s je mee door de provincie Rocha. Je rijdt door palmbossen, moeras gebieden en over verlaten stranden. Als je een ervaren ruiter bent is het strand perfect voor een flinke rengalop maar ook beginners zijn welkom op deze vakantie en mogen mee op de ritten. Deze reis is dan ook erg geschikt voor families of onervaren ruiters. Als je een dagje niet wilt rijden zijn er ook genoeg andere dingen te doen. Je rijdt door een UNESCO werelderfgoed gebied en onderweg zie je bijzondere dieren zoals capibara’s en armadillo’s.

Paarden spelen een belangrijke rol in de cultuur van Uruguay. Een groot deel van de bevolking verdient zijn geld met grote veebedrijven en paarden zijn onmisbaar bij het werken met koeien. De 'Gaucho's' leven hier nog op de traditionele manier en vertellen je graag meer over hun cultuur. Er wordt gereden op Criollo paarden. De Criollo's stammen af van wilde paarden en zijn betrouwbaar en gewend aan het ruige terrein.

Standplaatsvakantie Uruguay

  • Verlaten stranden
  • Mini-trektocht mogelijk
  • Traditionele Gaucho cultuur
  • Nauwelijks toeristen
  • Bijzondere diersoorten
  • UNESCO werelderfgoed
Inbegrepen: accommodatie, maaltijden en drankjes, activiteiten binnen het programma, Engelstalige begeleiding.
Niet inbegrepen: vluchten, transfer, visum, fooien, frisdrank en alcoholische dranken.
Vanaf:
€ 1200,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Je eerste rit!

‘s Ochtends reis je met de bus van Montevideo naar Valizas. Het is ongeveer 3,5 uur rijden naar dit kleine kustdorpje. Je brengt je bagage naar het guesthouse en gaat aan tafel voor een heerlijke lunch. ‘s Middags maak je kennis met je paard voor de week. Je maakt je klaar voor de eerste rit. Dit is een rustige rit waarbij je kunt wennen aan je paard en het traditionele zadel. Je rijdt door de bossen en over het strand. Daarna is het tijd voor een heerlijk diner in het guesthouse. Vanaf hier kun je de zon in de zee zien zakken.

Dag 2 – Capibara’s en Armadillo’s

Vanochtend begin je al vroeg met een rit het binnenland in. Je rijdt door gebieden die op de UNESCO werelderfgoed lijst staan. Je rijdt door de velden van estancia’s en langs de rivier naar de op één na grootste lagune van het land. Na een typische gaucho lunch in een bijzonder bos is het tijd voor een korte siësta in de hangmat. ‘s Middags rijd je verder door de moerasgebieden waar je veel bijzondere vogels, vissen en wilde diersoorten. Je komt er bijvoorbeeld ibis vogels tegen maar ook capibara’s en armadillo’s.

Dag 3 – Paarden op de boot

Na het ontbijt stap je op je paard voor een rit langs de riviermonding. Je steekt de rivier over, als het water te hoog staat gaan jij en je paard met een boot naar de overkant. Je rijdt door de duinen van het nationale park naar Cabo Polonia, een voormalig vissersdorpje dat nu een strand resort geworden is. De enige manier om dit stadje te bereiken is door de zandduinen die constant verschuiven. Na een lunch van verse vis bij een lokaal restaurant rijd je door de bossen terug naar Valizas. Je geniet wederom van een heerlijk diner in het guesthouse.

Dag 4 – Geheime lagune

De rit van vandaag gaat door de bossen naar de verborgen lagune. Hier kun je een verfrissende duik nemen en kunnen de paarden even bijkomen. Na de lagune ga je weer het strand op, waar het tijd is voor een flinke galop. Je gaat terug naar het guesthouse voor de lunch. De middagrit brengt je naar de Valizas rivier. Je rijdt het Buena Vista duin op, het hoogste punt in de omgeving. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de omringende duinen en bossen. Daarna rijd je terug naar het guesthouse voor een welverdiend diner.

Dag 5 – Gaucho voor een dag

Je sluit je vakantie af met een dag als gaucho. Je rijdt naar het gaucho stadje aan de Atlantische kust. Hier ga je samen met de gaucho’s aan het werk met de koeien. De gaucho’s vertellen je alles over hun cultuur en werkwijze. Je merkt dat je paard precies weet wat hij moet doen! Als het weer het toe laat, kun je daarna in de zee zwemmen met je paard. Een mooie manier om deze fantastische week af te sluiten. Helaas is het daarna tijd om afscheid te nemen van de groep en je paard. Na de lunch neem je de bus terug naar Montevideo voor de reis naar huis.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

Verlenging

Als je geen genoeg kunt krijgen van Uruguay, kun je je verblijf verlengen met een mini-trektocht van twee dagen. Je rijdt dan naar El Mirador, een prachtig natuurgebied in een UNESCO werelderfgoed gebied. Je rijdt door palmbossen en moeras gebieden. Hier ga je kamperen onder de sterren. De volgende ochtend stap je weer op je paard voor een dagtocht terug naar Valizas. Onderweg stop je voor een picknick op een mooie plek. Je rijdt over de trails die de gaucho’s gebruiken met hun vee. Na een flinke galop op het strand kom je in de namiddag weer bij het guesthouse aan.

* dit is een voorbeeldprogramma. Het daadwerkelijke programma kan altijd aangepast worden aan het weer of andere onvoorziene omstandigheden.

De paarden

De paarden die je tijdens de trektocht zult rijden zijn Criollo’s. Ze stammen af van de wilde paarden die door de conquistadores zijn gebracht. Het zijn dan ook sterke dieren die gewend zijn aan het lastige terrein. Criollo’s staan bekend om hun uithoudingsvermogen en wendbaarheid. De paarden zijn goed getraind en fijn te rijden. Bij het indelen van de paarden wordt veel zorg besteed aan het koppelen van het juiste paard aan de juiste ruiter. Er wordt gereden met traditionele zadels en hoofdstellen. Deze uruguayaanse zadels lijken op westernzadels en zijn erg comfortabel.

Accommodatie

Tijdens deze paardrijvakantie verblijf je in een guesthouse. Je krijgt een comfortabele kamer met eigen badkamer. Het guesthouse is in traditionele stijl ingericht en van alle gemakken voorzien. Als je het verblijf met twee dagen verlengd, ga je één nacht kamperen. Je verblijft dan in simpele tenten. In het kamp is een toilet en stromend water aanwezig. De traditionele maaltijden worden vers bereidt met lokale ingrediënten. Vegetariërs zijn welkom en er kan rekening gehouden worden met speciale dieetwensen of allergieën.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 90 kg (bij een gewicht tussen de 90 en 100 kg is er een toeslag)

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 10 ruiters

Niveau: deze paardrijvakantie is geschikt voor ruiters van alle niveaus. Ook als je nog nooit gereden hebt kun je mee op de ritten.

Dichtstbijzijnde vliegveld: Montevideo

Leeftijd: het gaat meer om fitheid dan leeftijd, dus vraag ons naar de mogelijkheden! Je moet zes uur per dag in het zadel kunnen doorbrengen.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.