fbpx

Je bekijkt de reis:Macatoo Safari Botswana

Boek direct

Wat ga je doen

Midden in de Okavango Delta vind je het prachtige Macatoo. Het luxe bush kamp is de perfecte uitvalsbasis voor prachtige ritten door de delta. Je galoppeert naast giraffes en zebra's, gaat op zoek naar olifanten en leeuwen en bewondert de grote groepen buffels die de delta oversteken. Dit is één van de beste safarilocaties in Afrika.

Na de ritten kun je ontspannen bij het zwembad waar apen langskomen om te drinken. 's Avonds maak je ontspannen ritten om van de zonsondergang te genieten. Ook voor niet-ruiters is er genoeg te doen: van boottochtjes tot jeep safari's. Het hoogtepunt is een overnachting in de 'boomhut', een plateau hoog tussen de bomen. Je slaapt onder de sterren terwijl de wilde dieren onder je door lopen.

Inbegrepen: accommodatie, alle maaltijden en drankjes, paardrijden volgens programma.
Niet inbegrepen: internationale en lokale vluchten, fooien, visa.
50% korting vlucht

Macatoo Safari Botswana

  • Luxe kamperen
  • Big 5 zien te paard
  • Geschikt voor niet-ruiters
  • Overnachten in een boomhut
Inbegrepen: accommodatie, alle maaltijden en drankjes, paardrijden volgens programma, Engelstalige begeleiding.
Niet inbegrepen: internationale en lokale vluchten, fooien, persoonlijke uitgaven.
Vanaf:
€ 4350,-
-- 50% korting op de vlucht bij een verblijf van 8 dagen --
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst op het vliegveld in Maun word je opgewacht door een medewerker van Macatoo en naar het vliegtuigje gebracht dat je naar het kamp zal brengen. De vlucht duurt zo’n 30 minuten en je hebt een prachtig uitzicht over de delta onderweg. Vervolgens wordt je met een jeep of boot naar het kamp gebracht. Je maakt kennis met de rest van de groep en bespreekt de plannen voor de rest van de week. Na een kopje thee ga je naar de stal voor een avondrit. Geniet van de zonsondergang, de bijzondere vogels en de wilde dieren. Na een warme douche is het tijd voor een heerlijk diner.

Dag 2 – De eerste rit

Na een licht ontbijt rond het kampvuur stap je op je paard voor de eerste lange rit van de week. Afhankelijk van het seizoen zwem je met je paard door de delta of galoppeer je over opgedroogde vlaktes. Rijd door het lange gras op zoek naar giraffes, olifanten en buffels. Je keert terug naar het kamp voor een flinke lunch. Na de lunch kun je lekker ontspannen voor je weer op je paard stapt voor een avondrit. Je geniet van de zonsondergang met een drankje in de bush.

Dag 3 – Galopperen met giraffes

De rit van vandaag gaat door een compleet nieuw landschap. Het terrein is ideaal voor het spotten van wilde dieren. Inmiddels ben je goed gewend aan je paard en wordt het tempo opgevoerd. Je galoppeert mee met zebra’s en giraffes, een unieke ervaring! Na de lunch kun je ontspannen bij het zwembad waar de olifanten regelmatig langslopen. In plaats van een avondrit kun je er ook voor kiezen om te gaan kano varen of wandelen.

Dag 4 – Jeepsafari

Na het ontbijt stap je weer op je paard voor een rit door uitgestrekte grasvlaktes. In de dichtere bush kom je giraffes en antilopes tegen. Je rijdt in flink tempo door de moerassige delta. Na de lunch is er de mogelijkheid om met een helikopter naar een bijna ontoegankelijk deel van de delta te gaan (niet inbegrepen). Vervolgens stap je in de jeep voor een safari in het donker. Je gaat op zoek naar hyena’s en spot bushbaby’s in de bomen. Als je geluk hebt kun je zelfs een luipaard tegen komen!

Dag 5 – Boomhut

Vandaag rijd je dieper de delta in, naar plekken waar je met een auto niet kunt komen. Je stopt onder een gigantische baobab boom voor een champagne ontbijt. Ook de niet-ruiters komen hier na hun ochtend activiteit en je hebt veel verhalen uit te wisselen. Na de avondrit kun je er voor kiezen om in het ‘boomhuis’ te overnachten. Een plateau hoog in de bomen waar je onder de sterren slaapt terwijl de wilde dieren onder je door lopen. Maak je geen zorgen, de gidsen blijven in de buurt!

Dag 6 – Nijlpaarden en hyena’s

Nadat je wakker wordt tussen de bomen wordt je door de gids terug gebracht naar het kamp. Je stapt weer op je paard voor wederom een prachtige rit door de bush. Inmiddels heb je al veel dieren gezien, misschien spot je vandaag dat nijlpaard nog?! Je stopt voor een ontbijt in de bush. ‘s Avonds moet je kiezen of je nog een rit wilt maken of toch weer met de jeep op zoek gaat naar hyena’s. Er is veel te veel te ontdekken hier!

Dag 7 – Zwemmen in de delta

De laatste volledige dag is alweer aangebroken. Vergeet vandaag je camera niet. Je gaat dieper de delta in waar je met je paard tussen de lelie’s door zwemt. Grote groepen buffels verzamelen zich graag in dit deel van de delta, soms zelfs 2000 tegelijk! ‘s Avonds maak je een heerlijk ontspannen rit of ga je vissen in de delta. Het diner van vanavond is op een erg bijzondere plek! Geniet nog een laatste keer van de prachtige zonsondergang met een drankje.

Dag 8 – Afscheid

Helaas is je ruitervakantie alweer voorbij. Na een vroeg ontbijt is er nog tijd voor een laatste rit. Het tempo van de rit ligt hoog. Je galoppeert nog een laatste keer door de delta voor je afscheid neemt van je paard en de rest van de groep. Je wordt terug gebracht naar het vliegveld voor de reis naar huis, hopelijk met mooie herinneringen aan een heerlijke week!

Tip: verleng je reis met nog maximaal 3 dagen om nog meer prachtige ritten te maken en nog meer wild te zien!

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

De paarden bij Macatoo worden even goed verzorgd als de gasten. Elk paard heeft zijn eigen persoonlijkheid en er wordt veel aandacht besteed aan het matchen van het juiste paard met de juiste ruiter. De paarden zijn kruisingen tussen arabieren, volbloeden, Namibische Hannoveraan en Percherons. Het zijn allemaal ruinen.

Om te zorgen dat de paarden voldoende rust krijgen, rijd je twee of drie verschillende paarden tijdens je vakantie. Iedere middag galopperen de paarden die niet gereden hebben terug naar huis vanaf hun paddocks, een spectaculair gezicht! Met een kudde van 50 goed getrainde paarden is er altijd één die bij jou past.

Accommodatie

Tijdens je paardrijvakantie verblijf je in een ruime, luxe safaritent. Ze zijn uitgerust met comfortabele één of tweepersoons bedden en hebben een eigen badkamer gedeelte. De tenten zijn open en hebben een eigen ‘veranda’ zodat je vanuit je bed van het uitzicht kunt genieten. Als je wat meer privacy wilt kun je de tent afsluiten. Ook zijn er familie tenten met een brug tussen de veranda’s.

Na de ritten kun je heerlijk ontspannen bij het zwembad. Vanaf je badhandoek heb je een prachtig uitzicht over de delta en kun je bijzondere vogels spotten, vergeet je verrekijker niet! De olifanten en giraffes in het gebied zijn erg nieuwsgierig en komen vaak bij het kamp kijken terwijl apen uit het zwembad drinken.

Er is een gezamenlijke tent waar gegeten wordt. Hier brand altijd een vuurtje waar je ‘s avonds de avonturen van de dag kunt bespreken. De maaltijden worden met veel zorg bereidt met verse, lokale ingrediënten. Er kan rekening gehouden worden met speciale diëten.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 95 kg

Groepsgrootte: minimaal 1, maximaal 8 ruiters

Leeftijd: vraag ons naar de mogelijkheden voor jongere ruiters.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters.

Ook voor niet-ruiters is er genoeg te doen, zij gaan bijvoorbeeld op jeepsafari of gaan met een traditionele kano de delta in.

Transferpunt: vliegveld Maun

Let op: boek je terugvlucht in de namiddag/avond, anders ben je niet op tijd op het vliegveld.

Bagage: op de vlucht van Maun naar het kamp kun je slechts 20 kg bagage mee nemen, inclusief handbagage. Je spullen moeten in een weekendtas zitten, geen stevige/harde koffers. Eventuele extra bagage kan in het hoofdkantoor van het bedrijf in Maun veilig bewaard worden.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.