fbpx

Je bekijkt de reis:Glamping in de Delta, Botswana

Boek direct

Wat ga je doen

Rijd met wilde dieren en logeer in luxe glamping tenten in de Okavango Delta in Botswana! Op deze safari ga je op zoek naar giraffes, olifanten en buffels en galoppeer je door de moerassen van de Delta. Je gaat ook op wandelsafari en je kunt zelfs met een kano op safari! Na een dag in het zadel kun je lekker bijkomen in je ruime tent met comfortabel bed en eigen badkamer. Het kamp kijkt uit over de Gama Tau lagune. Veel wilde dieren komen hier om water te drinken. Het eten op deze paardrijvakantie is fantastisch!

Glamping in de Delta, Botswana

  • Glamping tenten
  • Duurzaam reizen
  • Safari per kano
  • Galopperen door het water
Inbegrepen: accommodatie in tenten, alle maaltijden, drankjes tijdens de maaltijden, paardrijden volgens programma, wandel- en kano safari's, Engelstalige begeleiding.
Niet inbegrepen: vluchten, transfer, fooien.
Vanaf:
€ 1850,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Voor deze reis is geen vast programma gemaakt. Het programma is helemaal afhankelijk van de hoogte van het waterniveau en de bewegingen van de wilde dieren. Als je met de helikopter naar het kamp komt is er misschien nog tijd voor een rit. Je kunt ook met de auto naar het kamp komen, dan ben je op tijd voor een drankje bij zonsondergang en het diner.

De dag begint meestal met een licht ontbijt rond het kampvuur terwijl in de verte de zon opkomt. Daarna zadel je je paard en ga je op zoek naar olifanten, giraffes en andere dieren. Onderweg geniet je van de vele vogels en galoppeer je over open vlaktes. Misschien kom je wel kuddes buffels en zebra’s tegen.

Rond lunchtijd keer je terug naar het kamp voor een lekkere maaltijd en een siësta. In de namiddag stap je weer op je paard voor een rit. Soms hebben de paarden een middagje vrij, dan trek je er op uit een een traditionele kano en verken je het gebied vanaf het water. Je kunt er ook lopend op uit trekken met je gids. Hij of zij kan je alles vertellen over de kleinere dieren die hier leven en hoe je sporen kunt volgen. Na een diner onder de sterren duik je vroeg je bed in.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

De paarden die voor deze tocht gebruikt worden zijn kruisingen van lokale rassen en warmbloed paarden en Appaloosa’s. Ze zijn allemaal goed getraind, gevoelig, fijn te rijden en gewend om oog in oog te staan met wilde dieren. De paarden hebben allemaal een eigen, unieke persoonlijkheid dus er is altijd een geschikt paard voor jou bij. Er wordt gereden met speciale trail zadels of Wintec zadels.

Het kamp waar je op deze safari logeert ligt aan een lagune. Hier is het hele jaar door water dus je bent niet zo afhankelijk van het weer als in andere delen van de Delta. Hier is het hele jaar door water dankzij de Santantadibe rivier. Je rijdt door een afwisselend landschap met veel wilde dieren en bijzondere vogels. De gidsen organiseren al jaren safari’s in dit gebied en brengen je naar de mooiste plekjes.

Accommodatie

Tijdens deze ruitervakantie verblijf je in glamping tenten in een kamp in de Delta. Er zijn zes ruime tenten op een houten platform. De tenten hebben een eigen badkamer. Er is ook een gemeenschappelijke eettent en zitruimte. De tenten zijn ingericht met bijzondere, antieke meubels. Er worden iedere dag heerlijke maaltijden voor je klaargemaakt met verse producten. Er kan rekening gehouden worden met dieetwensen of allergieën.

Praktische informatie

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 8 ruiters

Gewichtslimiet: 95 kg (met rijkleding aan).

Transferpunt: vliegveld Maun

Transfer opties: je kunt met een helikopter of met de auto naar het kamp reizen.

Leeftijd: kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom, als ze voldoende rijervaring hebben.

Ervaring: deze reis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters. Je moet alle gangen beheersen in een open terrein. Je rijdt in een gebied waar olifanten en buffels voorkomen dus je moet een goede balans en zit hebben.

Bagage: je mag maximaal 15 kg bagage per persoon mee nemen. Neem geen harde koffers mee maar een zachte tas (bij voorkeur waterdicht omdat de bagage in kano’s vervoerd kan worden). Extra bagage kan in het hoofdkantoor in Maun opgeslagen worden.

Let op: je betaald ter plekke 30 USD contant toeristenbelasting voor het reservaat.

Leuk: niet-ruiters zijn welkom en kunnen op wandelsafari of met de kano het gebied bekijken!

Bijzonder: de eigenaren van deze stal doen veel om de lokale gemeenschappen te steunen. Ze sponsoren studenten uit de dorpjes zodat ze een opleiding kunnen volgen.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.