fbpx
>

Macatoo Safari Botswana

Yvette maakte een safari te paard in Botswana en had het geluk veel wilde dieren te zien, hier lees je haar reisverslag!

Al jarenlang droomde ik van een safari te paard. Het leek me echt de ultieme ervaring om vanaf de paardenrug het wild in Afrika te bekijken. Dus toen de maatregelen rondom Corona op hun einde liepen plande ik een paar weken vrij en ging online op zoek naar mogelijkheden om mijn droom waar te maken.

Vanaf het eerste contact met Aly had ik hier een goed gevoel bij, zowel telefonisch als per mail was ze goed te bereiken en altijd behulpzaam. De keuze voor Centaur Trails had ik dan ook snel gemaakt. Ik heb de programma’s van de verschillende reizen goed doorgenomen en uiteindelijk heb ik gekozen voor Macatoo Safari Botswana. Deze reis sloot het beste aan bij mijn wensen. En wat een geweldige week heb ik daar gehad!

Natuurlijk moet je geluk hebben met het wild dat je tegenkomt (hoewel ik denk dat ook de deskundigheid van de gidsen hier een rol bij speelt) en daarmee heb ik zeker heel veel geluk gehad. Behalve de neushoorn heb ik de hele Big 5 gezien, maar daarnaast ook heel veel andere dieren. En ik heb gegaloppeerd over de vlakte in het gezelschap van zebra’s, wildebeesten, antilopen etcetera. Dat was een super mooie ervaring!!

Maar naast dat het schitterend is om het wild vanaf de paardenrug te zien is alles op het kamp ook super geregeld. Juist deze, op het oog kleine, dingen maken de vakantie compleet! Zelf rijd ik Western, dus ik moest erg wennen aan het rijden met een Engels zadel. Dit heb ik aangegeven en vervolgens heb ik verschillende zadels (Engels en Trail) mogen proberen om te kijken wat voor mij het fijnste was. Ook mocht ik de ochtendrit alleen maken met een gids, apart van de groep. Zo kon ik in mijn eigen tempo rijden en kon ik wennen aan de paarden en het zadel. Ze boden deze oplossing zelf aan. Echt zo super!!

Verder maak je op de dag van aankomst meteen al je eerste rit te paard, een goed begin van de vakantie dus. Vervolgens wordt je dagelijks gewekt door de tent-dame die je koffie of thee in bed komt brengen. Het eten was voortreffelijk geregeld. De lunch was een aantal keren op een hele mooie locatie, ergens in de natuur. En bij elke maaltijd de tafel compleet gedekt alsof je in een chique restaurant zit.

Ook heb ik genoten van alle geluiden als je ‘s avonds in het kamp bent, van de kikkers en padden tot de leeuwen en de hyena’s. De gidsen herkennen ook elk geluid. Tot slot, maar zeker heel belangrijk, de paarden worden tot in de puntjes verzorgd. Ze zien er allemaal goed gevoed uit, de hoeven zijn netjes verzorgd en na de rit worden ze lekker met water afgespoeld.

Kortom, woorden schieten tekort om deze vakantie te beschrijven. Ik heb een – meer dan – geweldige week gehad en zou deze vakantie dan ook aan iedereen aanraden!!

Dreams can come true!!


Yvette (47 ) schreef deze beoordeling. Yvette reisde: Alleen

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.