fbpx

Je bekijkt de reis:Sierra Nevada Trektocht Spanje

Boek direct

Wat ga je doen

Dit is de perfecte trektocht als je in korte tijd zoveel mogelijk wilt zien! Het landschap is erg afwisselend. Je rijdt over eeuwenoude paden, door de bergen, langs sfeervolle dorpjes en naar de mooiste uitzichtpunten van de Sierra Nevada. Je gaat veel klimmen maar er zijn ook vlakkere stukjes waar je kunt draven en galopperen. De gids rijdt al 30 jaar in deze regio en heeft de mooiste routes voor je uitgekozen. Ze vertelt je alles over dit bijzondere gebied!

Sierra Nevada Trektocht Spanje

  • Fantastische uitzichten
  • Veel rijden
  • Afwisselende natuur
  • Kleine groepen
Inbegrepen: transfer, accommodatie, alle maaltijden vanaf het diner op dag 1 t/m het ontbijt op dag 8, water of wijn bij de lunch, twee glazen frisdrank, bier of wijn bij het diner, Engelstalige gids, paardrijden volgens programma, vervoer van bagage.
Niet inbegrepen: vlucht, fooien, andere drankjes en persoonlijke uitgaven.
Vanaf:
€ 1315,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Kennismaking

Na aankomst op het vliegveld wordt je opgehaald en naar het hotel gebracht. De accommodatie van vannacht ligt in het dorpje Bubion. Hier heb je tijd om te ontspannen voor het tijd is voor het diner. Je bespreekt de plannen voor de rest van de week met de groep.

Dag 2 – De eerste rit

Vandaag rijd je naar Trevelez, het hoogstgelegen dorp van Spanje op 1486 meter. Het eerste deel van de rit gaat door de bossen en wijngaarden. Je rijdt door sfeervolle dorpjes. Af en toe moet je een stukje naast je paard lopen bij steile stukjes afdalen. Je rijdt naar een uitzichtpunt om te picknicken, vanaf hier kijk je uit over de middellandse zee. Na de lunch ga je verder naar Trevelez. Het pad gaat door de bossen en langs kleine boerderijen. Hier kun je stukjes galopperen. Aan het eind van de dag moet je ongeveer 15 minuten lopen om in het dorp te komen. Je overnacht in een hotel in het oude centrum. Je bent vandaag ongeveer 6 uur aan het rijden.

Dag 3 – Klimmen

De trektocht gaat verder naar het dorp Berchules. Je loopt ongeveer 10 minuten met je paard naar een drinkplek. Daarna stap je in het zadel voor de rit naar de rivier. Je steekt de rivier over en rijdt over een eeuwenoud pad langs een irrigatiekanaal. Het pad gaat verder door de bossen en open velden. Er zijn twee mogelijke routes. Afhankelijk van het weer klim je naar een uitzichtpunt op 2300 meter hoogte of ga je picknicken in de bossen. Het laatste stukje naar het dorp loop je naast je paard, ongeveer 30 minuten. Je logeert vannacht in een hotel. Je zit ongeveer 6 uur in het zadel.

Dag 4 – Fantastische uitzichten

De rit van vandaag brengt je terug naar Trevelez. Vanuit Berchules klim je verder de bergen in, tot een hoogte van 2400 meter. Het eerste deel van de rit gaat over zandpaden door de velden. Hier zijn stukjes waar je kunt galopperen. Na de lunch rijd je verder door de bergen. Onderweg heb je een prachtig uitzicht over de Trevelez vallei, de zee en de Mulhacen, met een hoogte van 3486 meter de op één na hoogste berg van Spanje. Daarna daal je af naar het dorpje Trevelez. Je moet korte stukken naast je paard lopen op steile afdalingen. Je bent ongeveer 5 tot 6 uur aan het rijden.

Dag 5 – Bergweides en bossen

Op de laatste rijdag ga je via een andere weg terug naar de stallen in Bubion. Het is één van de mooiste en afwisselende routes door de bergen. Je rijdt vanuit Trevelez door het bos. Dit pad is erg geschikt om stukjes te galopperen. Na ongeveer een uur verlaat je het pad en ga je verder door het bos, langs beekjes en door de bergweides van de Sierra Nevada. Je stopt voor een picknicklunch op 2500 meter hoogte, met een prachtig uitzicht over de bergen. ’s Middags volg je een zandpad naar Bubion. Bij de stallen neem je afscheid van je paard. Daarna wordt je naar het hotel gebracht voor het laatste diner van je paardrijvakantie.

Dag 6 – Afscheid

Helaas is je ruitervakantie alweer voorbij. Rond 7 uur word je teruggebracht naar het vliegveld voor de reis naar huis. Hopelijk heb je veel mooi herinneringen aan deze geweldige vakantie.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

De paarden die je tijdens je paardrijvakantie rijdt, zijn Andalusiërs en kruisingen van dit ras. De gidsen kennen hun paarden erg goed en doen er alles aan om een paard te zoeken dat past bij jouw wensen. Ze hebben enorm veel passie voor hun paarden en zorgen erg goed voor zet. De paarden zijn goed getraind en betrouwbaar. Je rijdt met Engelse zadels. Als ze vrij zijn lopen de paarden samen in de kudde in de weilanden of in de bergen.

Accommodatie

Op deze trektocht verblijf je in verschillende accommodaties. Het zijn kleine maar comfortabele familiehotels met tweepersoonskamers met badkamer en-suite. Sommige hotels hebben een zwembad (alleen in de zomermaanden open).

Er worden heerlijke maaltijden bereidt met lokale producten. Deze streek staat bekend om de serano ham, kaas en haring. De lunch is een picknick met salades, lokale kazen, dips etc. Het diner is in de hotels en vaak zijn er 2 of 3 keuzes. Sommige hotels hebben een vast menu. Vegetariërs zijn welkom, laat het ons wensen als je dieetwensen hebt.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 75 kg (90 kg voor vergevorderde ruiters)

Transferpunt: vliegveld Malaga

Let op: er zijn vaste tijden voor de transfer. De transfer vertrekt op dag 1 om 17 uur, boek een vlucht die voor 16 uur land. Je komt op de laatste dag rond 10 uur terug op het vliegveld. Boek dus een vlucht die na 12 uur vertrekt. Het is ongeveer 2,5 uur rijden.

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 8 ruiters

Rijervaring: deze reis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters. Je moet alle gangen beheersen in open terrein.

Leeftijd: kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom als ze regelmatig rijden (meerdere keren per week).

Goed om te weten: soms moet je een stuk naast je paard lopen bij een steile afdaling.

Let op: je moet zonder hulp kunnen opstappen maar er zijn altijd stenen of bomen om als opstapje te gebruiken.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.