fbpx

Je bekijkt de reis:Bandieten Route Spanje

Boek direct

Wat ga je doen

De Bandieten Route is gebaseerd op de biografie van de beroemde ‘bandolero’ Joan Sala Serrallonga. Hij stond bekend als de Catalaanse versie van Robin Hood, hij stal van de rijken gaf geld aan de armen. In de 17e eeuw trok hij door de bergen waar jij ook doorheen gaat rijden. De uitgestrekte bossen en het gebrek aan wegen in dit gebied maakte het erg geschikt voor bandieten om zich te verbergen. In de dorpjes worden de verhalen van de dieven en rebellen nog steeds verteld. Je trekt door een afwisselend landschap van ravijnen, vulkanen, bergen, bossen en rivieren. Je rijdt op goed getrainde Andalusische paarden die gewend zijn aan het ruige terrein en erg betrouwbaar zijn. Je overnacht in comfortabele guesthouses en slaapt een nacht in een klooster. De Pyreneeën zijn ouder dan de Alpen en er zijn afgelegen gebieden die alleen te voet of te paard bereikbaar zijn. Je zult dus nauwelijks andere toeristen tegenkomen.

Bandieten Route Spanje

  • Bijzonder landschap
  • Nauwelijks toeristen
  • Andalusische paarden
  • Vier seizoenen trail
Inbegrepen: accommodatie, ontbijt, lunch, water, wijn bij de lunch, paardrijden volgens programma, Engelstalige begeleiding, vervoer van bagage.
Niet inbegrepen: vlucht, transfer, toeslag diner (ter plekke te betalen), drankjes in restaurants, toegang tot musea, fooien.
Vanaf:
€ 1990,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst op het vliegveld wordt je naar het eerste hotel gebracht. Het hotel ligt in de bergen, je bent omringt door prachtige natuur. Daarna is het tijd voor het diner. Je maakt kennis met de rest van de groep en bespreekt de plannen voor de week.

Dag 2 – De eerste rit

Na een heerlijk ontbijt maak je kennis met je paard voor de ruiterreis. Na een korte introductie stap je op voor het eerste deel van de trektocht. Je rijdt over smalle bergpaadjes en geniet van de prachtige natuur. Ieder seizoen heeft zijn eigen hoogtepunten, van geurende bloemen in het voorjaar tot besneeuwde bergtoppen in de winter. Je stopt voor een picknick lunch bij een klein kerkje in de bergen. Daarna rijd je verder naar het bergdorp waar je overnacht in een guesthouse. Vanavond staat er een traditionele Paella op het menu.

Dag 3 – Door de jungle

De route van vandaag gaat naar het bergplateau van Collsacabra. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de Middellandse zee aan de ene en de bergen aan de andere kant. Je rijdt over groene velden en door dichte bossen. Onder de bomen blijft het zomers lekker cool. Het pad gaat door een jungle landschap van varens en beekjes. Midden op het bergplateau is de boerderij waar je vannacht logeert. Hier hoor je alleen het geluid van de wind door de bomen ritselen. De eigenaar van de boerderij vertelt je alles over de bandieten van deze regio.

Dag 4 – Klimmen

Na een heerlijk ontbijt stap je op je paard voor het volgende deel van de rit. Gelukkig zijn de paarden erg sterk want er staat een flinke klim op het programma. Het indrukwekkende landschap van dichte bossen, steile rotsen en groene valleien geeft je het gevoel dat je midden in de wildernis van Canada rijdt. Je stopt voor een picknick met uitzicht over de omringende bergen en valleien. Daarna galoppeer je verder de bergen in. Je rijdt langs ravijnen en watervallen terwijl de roofvogels boven je hoofd vliegen. Je overnacht in het dorpje Tavartet, aan de rand van een tafelberg (een berg met een vlakke top).

Dag 5 – Tafelberg

Het landschap verandert langzaam terwijl je verder de bergen in rijdt. Je rijdt over de tafelbergen van Guilleries. Dit was de woonplaats van Serrallonga, de Catalaanse versie van Robin Hood. Het uitzicht over de daken van Catalonië is fantastisch. De groene bergen staan in scherp contrast met de bruine en grijze bergen. Verspreid over het landschap vind je kapellen en verlaten dorpjes. Op het hoogste punt van de tafelberg vind je het ‘El Far’ klooster. Dit is één van de mooiste uitzichtpunten van Catalonië. Je overnacht in het klooster.

Dag 6 – Vulkaanlandschap

Vandaag zie je de zon opkomen boven de zee in de verte. Je verlaat de Guilleries bergen en rijdt naar het land van de vulkanen. De laatste uitbarsting in dit gebied was enkele duizenden jaren geleden. Nu zijn de vulkanen niet meer actief maar ze bepalen wel het landschap. Je komt af en toe een krater tegen of een blok lava. Je overnacht in het middeleeuwse dorp Santa Pau in een comfortabel guesthouse.

Dag 7 – Langs de rivier

Vandaag staat er een snelle rit op het programma. Je gaat een aantal lange stukken draven en galopperen. Je rijdt langs de ‘Ser’ rivier naar de ‘Fluvia’, een rivier die uitkomt bij de Costa Brava. Onderweg stop je voor een picknick in de schaduw van een groepje bomen. Na een welverdiende siësta ga je verder naar Besalú. Je overnacht in een hotel aan de oever van de rivier. Voor het tijd is voor het diner kun je het dorp verder verkennen.

Dag 8 – Afscheid

Helaas is je ruitervakantie alweer voorbij. Na het ontbijt word je teruggebracht naar het vliegveld voor de reis naar huis. Hopelijk heb je veel mooi herinneringen aan deze geweldige vakantie.

Let op: de route kan ook in omgekeerde richting gereden worden.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

De paarden die je tijdens je paardrijvakantie rijdt, zijn Andalusiërs. Er is een kudde van 30 paarden dus er is altijd één die past bij jouw wensen. De paarden zijn goed getraind en betrouwbaar. De paarden leven samen in kuddes en worden op een natuurlijke manier gehouden.

De paarden op deze reis hebben geleerd om achter elkaar te blijven lopen. Dat betekent trouwens niet dat je langzaam rijdt, waar het kan wordt er gedraafd en gegaloppeerd. Omdat het tempo tijdens het galopperen best hoog is moet je wel fit zijn en je paard goed onder controle kunnen houden.

Er wordt gereden met speciale trailzadels. De zadels zijn door het bedrijf zelf ontworpen en speciaal gemaakt voor het rijden van lange afstanden. Het zadel moet niet alleen comfortabel zijn voor de ruiter maar ook voor het paard, er worden daarom materialen van hoge kwaliteit gebruikt. Iedere ruiter krijgt een zadeltas voor waterflesjes en camera’s.

Accommodatie

Tijdens deze ruiterreis verblijf je in een verschillende accommodaties met comfortabele kamers. Je deelt een kamer met een medereiziger van hetzelfde geslacht. Als er geen kamergenoot beschikbaar is, of je wilt graag een eigen kamer, dan geldt een toeslag. De kamers hebben een eigen badkamer of je deelt een badkamer met andere reizigers en er zijn gezamenlijke ruimtes waar je na de rit lekker kunt bijkomen.

Er worden heerlijke maaltijden bereidt met verse, lokale ingrediënten. Het ontbijt is simpel en bestaat uit toast, vlees, kaas en yoghurt. De lunch is een picknick met een sandwich, fruit en koekje tijdens de rit of een maaltijd in een restaurant. Je dineert in het guesthouse of hotel met een voorgerecht, hoofdgerecht en toetje. Vegetariërs zijn welkom en er kan rekening gehouden worden met speciale dieetwensen en allergieën.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 85 kg

Transferpunt: vliegveld Gerona of vliegveld Barcelona

Let op: er zijn vaste tijden voor de transfer. Vliegveld Barcelona: je wordt om 17.30u opgehaald en rond 12.30u teruggebracht, boek een vlucht die na 14.30u vertrekt. Vliegveld Gerona: je wordt om 18.30u opgehaald en voor 11u terug gebracht, boek een vlucht die na 13u vertrekt.

Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 10 ruiters

Rijervaring: deze reis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters. Soms moet je een stuk naast je paard lopen als het erg steil of rotsachtig is.

Leeftijd: vraag ons naar de mogelijkheden voor jonge ruiters.

Let op: je betaald ter plekke aan het begin van de week een bedrag van €180,- voor alle diners.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.