fbpx

Je bekijkt de reis:Het Beste van Madagascar

Boek direct

Wat ga je doen

Kun je niet kiezen tussen de prachtige stranden van Madagascar en het bijzondere vulkanische binnenland? Deze paardrijvakantie is een combinatie van beide tochten. Galoppeer over het strand, ga het water in met je paard en rijdt door rode zandduinen. Ontspan in de natuurlijke warmtebronnen, bezoek bijzondere markten en maak kennis met de lokale bevolking. De paarden zijn goed getrainde ex-racepaarden en sterke Malagasy paardjes. Je overnacht in hotels en gaat kamperen. Je overnacht in hotels en gaat kamperen.

Inbegrepen: transfer van en naar het vliegveld, accommodatie tijdens de trektocht, alle maaltijden en niet-alcoholische dranken.
Niet inbegrepen: internationale vluchten, fooien, visa.

Het Beste van Madagascar

  • Strandritten en vulkanen
  • Natuur en cultuur
  • Zwemmen met je paard
  • Bijzondere dieren zien
Inbegrepen: transfer van en naar het vliegveld, accommodatie tijdens de trektocht, alle maaltijden en niet-alcoholische dranken, paardrijden volgens programma, Engelstalige gids, vervoer van bagage.
Niet inbegrepen: vluchten, fooien, visum.
Vanaf:
€ 3800,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Je reis begint

Na aankomst op het vliegveld in Antananarivo wordt je opgewacht en naar de appartementen nabij het vliegveld gebracht voor de nacht.

Dag 2 – Lemuren

Na het ontbijt stap je in de auto op weg naar het hart van Madagascar. Onderweg breng je een bezoek aan het Lemuren park. De lemur of ringstaartmaki is het symbool van Madagascar. In het park maak je kennis met verschillende soorten lemuren. Na de lunch ga je verder naar de ranch waar je kennis maakt met het team en de paarden.

Dag 3 – De eerste rit

De eerste rijdag! Je krijgt een paard aangewezen en maakt een rit in het gebied rond de ranch. Je kunt rustig wennen aan je paard en aan het terrein zodat je klaar bent voor de start van de trektocht morgen.

Dag 4 – Vlaktes en rivieren

Na het ontbijt stap je op je paard voor het eerste deel van de tocht in de hooglanden van Madagascar. Je steekt de vlaktes en de rivier van Sakay over. Onderweg stop je voor een picknick lunch. Aan het eind van de dag keer je met de auto terug naar de ranch voor een heerlijk diner en kampvuur onder de sterren.

Dag 5 – Kratermeer

Je wordt na het ontbijt eerst terug gebracht naar de plek waar de paarden gister achtergebleven zijn. De rit van vandaag gaat over paden omringd door vulkanische rotsen. Je steekt de Lily rivier over en rijdt langs een bijzonder krater meer. Je stopt voor de lunch bij het Mananasy meer waar kinderen komen om hun dieren te laten drinken. Na de lunch daal je verder af over steile paden en rijd je over de lokale markt van Soavinandriana. Je slaapt vannacht in het kamp.

Dag 6 – Rijstvelden

Vandaag rijd je door rijstvelden en andere gewassen. Geniet van een prachtig uitzicht op de Ankaratra bergen. Je rijdt door het water van Lake Itasy en volgt het pad rond het meer. Onderweg kom je langs spelende en lachende kinderen. Je rijdt door een drukke markt en overnacht in het kamp bij een prachtig meer.

Dag 7 – Eiland van de maagd

Na het ontbijt stap je op je paard voor een rit langs de noordkant van het meer. Na een heerlijke lunch in een restaurant ga je verder met de auto naar het populaire dorpje Ampefy en het ‘eiland van de maagd’, het geografische centrum van Madagascar en een bedevaartsoord. Je overnacht in een hotel aan het meer.

Dag 8 – Spa

De bergen in dit gebied zijn gevormd door vulkanische activiteit, dit zie je terug in de zwarte rotsen en het rode zand. Toch zie je tijdens je rit hoe afwisselend dit gebied is met rivieren, watervallen en geisers. Hier kun je lekker ontspannen in de natuurlijke warmtebronnen, een heerlijke ‘spa’ na een lange dag in het zadel. Je overnacht in tenten.

Dag 9 – Rijden op de rotsen

Vandaag galoppeer je langs het prachtige Andranomenabe meer. Je rijdt langs de rijstvelden van Ifanja die meer dan 3000 hectare groot zijn. Je gaat verder langs de Mazy rivier, deze rivier heeft een pad uitgeslepen in de rotsen. Na een heerlijke rit neem je afscheid van je paard en wordt je naar Antananarivo gebracht waar je in een guesthouse overnacht.

Dag 10 – Krokodillenpark

Na het ontbijt stap je in de auto op weg richting de Oostkust. Onderweg breng je een bezoek aan het lemuren en krokodillen park. In het park maak je kennis met verschillende soorten lemuren en krokodillen. Je overnacht in een lodge aan de rand van het bos.

Dag 11 – Naar het strand

Na het ontbijt wordt je met de auto naar het startpunt van de tocht gebracht. Hier maak je kennis met je paard. Na de lunch worden de paarden gezadeld voor een rit langs het kanaal. In de verte zie je de prachtig blauwe Indische Oceaan al liggen. Je steekt via een smalle brug het kanaal over naar het strand. Vanuit het kamp voor vannacht heb je en prachtig uitzicht over de oceaan. Dit is het basiskamp voor de rest van de week.

Dag 12 – Zwemmen in de lagune

De rit van vandaag gaat door de duinen tussen het kanaal en de oceaan. Je steekt de lagune over en rijdt door prachtig groene bossen. Het pad richting de riviermonding van de Rianala is perfect voor een flinke galop. Na de lunch in een restaurant rijd je terug naar het basiskamp. Onderweg kun je met je paard zwemmen in de lagune. Hier vind je verschillende natuurlijke warmwaterbronnen, heerlijk zo’n natuurlijke spa!

Dag 13 – Flink galopperen

Vandaag rijd je richting het noorden. Je rijdt over smalle paden tussen het kanaal en verschillende riviertjes tot je niet verder kunt omdat het terrein te dicht begroeid is. Er zijn veel plekken waar je lekker kunt galopperen. Het laatste deel van de rit rijd je langs het spoor met het bos aan de ene en het strand aan de andere kant. Je overnacht in een hotel aan de rand van het Rasoabe meer.

Dag 14 – Kano varen

Na een heerlijk ontbijt en een ontspannen ochtend worden de paarden gezadeld voor een rit rond het Rasoabe meer. Daarna rijd je via het strand terug naar het basiskamp voor een late lunch. ‘s Middags ga je het kanaal op met een ‘pirogue’, een traditionele kano. Je keert terug naar het basiskamp voor het diner.

Dag 15 – De laatste rit

Vandaag stap je al vroeg op je paard voor de laatste rit. Je steekt het kanaal over via de smalle brug. De paarden hebben er zin in, ondanks de lange ritten, en je gaat flinke stukken galopperen. Daarna is het helaas tijd om afscheid te nemen van de je paard. Je wordt met de auto naar Antananarivo gebracht. Het is een flinke rit, zo’n 6 uur. Onderweg stop je om te lunchen. Je overnacht in een guesthouse in ‘Tana’.

Dag 16 – Afscheid

Voor je weer naar huis vertrekt heb je nog wat tijd om Antananarivo te verkennen, bezoek bijvoorbeeld de bijzondere markt of maak een stadstour. Helaas is het daarna alweer tijd voor de terugreis.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

Het bedrijf heeft een kudde van 30 paarden. Het zijn lokaal gefokte Malagasy paarden en ex-racepaarden uit Mauritius. De oud-racepaarden zijn opvangpaarden die op het bedrijf een tweede kans hebben gekregen. Als de paarden niet goed genoeg presteren op de renbaan worden ze vaak afgemaakt of slecht behandeld. Door ze om te scholen krijgen ze een nieuw leven als safari paard. De lokale Malagasy paarden zijn sterk en hebben een enorm doorzettingsvermogen. Er wordt gereden met Engelse zadels.

Accommodatie

Tijdens je ruitervakantie verblijf je in hotels en ga je kamperen. De crew zorgt dat de bagage naar de kampen worden gebracht en dat de tenten klaar staan. Zo kun jij lekker ontspannen na een lange dag in het zadel. De kampeerplekken zijn gekozen vanwege hun bijzondere ligging. ‘s Nachts kun je de prachtige sterrenhemel bewonderen en ‘s ochtends heb je een prachtig uitzicht op de zonsopgang. Ook de hotels bevinden zich op enkele van de mooiste plekjes van Madagascar. Je verblijft in comfortabele kamers met eigen badkamer.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 90 kg

Groepsgrootte: minimaal 1, maximaal 8 ruiters

Leeftijd: kinderen zijn welkom, mits ze voldoende rijervaring hebben en begeleid worden door een volwassene.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters.

Transferpunt: vliegveld Antananarivo (Ivato International airport)

Bijzonder: Madagascar is één van de armste landen ter wereld dus je vind hier niet de gemakken die je gewend bent. Toch is de bevolking heel hartelijk en wordt er veel gelachen. Als je flexibel bent en op zoek bent naar avontuur is dit de ideale paardrijvakantie. De eigenaar heeft een passie voor het land en voor paarden. Met zijn bedrijf creëert hij banen voor de lokale bevolking en geeft hij oud-racepaarden een tweede kans.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.