fbpx

Je bekijkt de reis:Stranden en Lagunes Madagascar

Boek direct

Wat ga je doen

Verken de prachtige stranden van Madagascar te paard! Tijdens deze tocht rijd je langs de oostkust van het eiland. In galop over het strand en zwemmen met je paard in natuurlijke warmwaterbronnen. De ideale strandvakantie voor ruiters. Bezoek de lemuren, het symbool van Madagascar en kampeer op het strand. De paarden zijn goed getrainde ex-racepaarden en sterke Malagasy paardjes.

Wil je meer zien van Madagascar? Combineer deze reis met een ruitervakantie in het binnenland. Rijd door een vulkanisch landschap en bezoek lokale markten. De combireis duurt 16 dagen en is de ideale manier om het gevarieerde Madagascar te verkennen.

Stranden en Lagunes Madagascar

  • Zwemmen met je paard
  • Lemuren zien
  • Kamperen op het strand
  • Bijzondere dieren
Inbegrepen: transfer van en naar het vliegveld, accommodatie tijdens de trektocht, alle maaltijden en niet-alcoholische dranken, paardrijden volgens programma, Engelstalige gids, vervoer van bagage.
Niet inbegrepen: vlucht, visum, fooien.
Vanaf:
€ 2100,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst op het vliegveld in Antananarivo (ook wel Tana genoemd) wordt je opgewacht en naar de appartementen nabij het vliegveld gebracht voor de nacht.

Dag 2 – Lemuren

Na het ontbijt stap je in de auto op weg naar het hart van Madagascar. Onderweg breng je een bezoek aan het lemuren en krokodillen park. De lemur of ringstaartmaki is het symbool van Madagascar. In het park maak je kennis met verschillende soorten lemuren en krokodillen. Je overnacht in een lodge aan de rand van het bos.

Dag 3 – Naar het strand

Na het ontbijt wordt je met de auto naar het startpunt van de tocht gebracht. Hier maak je kennis met je paard. Na de lunch worden de paarden gezadeld voor een rit langs het kanaal. In de verte zie je de prachtig blauwe Indische Oceaan al liggen. Je steekt via een smalle brug het kanaal over naar het strand. Vanuit het kamp voor vannacht heb je en prachtig uitzicht over de oceaan. Dit is het basiskamp voor de rest van de week.

Dag 4 – Zwemmen in de lagune

De rit van vandaag gaat door de duinen tussen het kanaal en de oceaan. Je steekt de lagune over en rijdt door prachtig groene bossen. Het pad richting de riviermonding van de Rianala is perfect voor een flinke galop. Na de lunch in een restaurant rijd je terug naar het basiskamp. Onderweg kun je met je paard zwemmen in de lagune. Hier vind je verschillende natuurlijke warmwaterbronnen, heerlijk zo’n natuurlijke spa!

Dag 5 – Rivieren en bossen

Vandaag rijd je richting het noorden. Je rijdt over smalle paden tussen het kanaal en verschillende riviertjes tot je niet verder kunt omdat het terrein te dicht begroeid is. Er zijn veel plekken waar je lekker kunt galopperen. Het laatste deel van de rit rijd je langs het spoor met het bos aan de ene en het strand aan de andere kant. Je overnacht in een hotel aan de rand van het Rasoabe meer.

Dag 6 – Kano varen

Na een heerlijk ontbijt en een ontspannen ochtend worden de paarden gezadeld voor een rit rond het Rasoabe meer. Daarna rijd je via het strand terug naar het basiskamp voor een late lunch. ‘s Middags ga je het kanaal op met een ‘pirogue’, een traditionele kano. Je keert terug naar het basiskamp voor het diner.

Dag 7 – Laatste galop

Vandaag stap je al vroeg op je paard voor de laatste rit. Je steekt het kanaal over via de smalle brug. De paarden hebben er zin in, ondanks de lange ritten, en je gaat flinke stukken galopperen. Daarna is het helaas tijd om afscheid te nemen van de je paard. Je wordt met de auto naar Antananarivo gebracht. Het is een flinke rit, zo’n 6 uur. Onderweg stop je om te lunchen. Je overnacht in een guesthouse in ‘Tana’.

Dag 8 – Afscheid

Voor je weer naar huis vertrekt heb je nog wat tijd om Antananarivo te verkennen, bezoek bijvoorbeeld de bijzondere markt of maak een stadstour. Helaas is het daarna alweer tijd voor de terugreis.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

Het bedrijf heeft een kudde van 30 paarden. Het zijn lokaal gefokte Malagasy paarden en ex-racepaarden uit Mauritius. De oud-racepaarden zijn opvangpaarden die op het bedrijf een tweede kans hebben gekregen. Als de paarden niet goed genoeg presteren op de renbaan worden ze vaak afgemaakt of slecht behandeld. Door ze om te scholen krijgen ze een nieuw leven als safari paard. De lokale Malagasy paarden zijn sterk en hebben een enorm doorzettingsvermogen. Er wordt gereden met Engelse zadels.

Accommodatie

Tijdens je ruitervakantie verblijf je in hotels en ga je kamperen. De crew zorgt dat de bagage naar de kampen worden gebracht en dat de tenten klaar staan. Zo kun jij lekker ontspannen na een lange dag in het zadel. De kampeerplekken zijn gekozen vanwege hun bijzondere ligging. ‘s Nachts kun je de prachtige sterrenhemel bewonderen en ‘s ochtends heb je een prachtig uitzicht op de zonsopgang. Ook de hotels bevinden zich op enkele van de mooiste plekjes van Madagascar. Je verblijft in comfortabele kamers met eigen badkamer.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 90 kg

Groepsgrootte: minimaal 1, maximaal 6 ruiters

Leeftijd: kinderen zijn welkom, mits ze voldoende rijervaring hebben en begeleid worden door een volwassene.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters.

Transferpunt: vliegveld Antananarivo (Ivato International airport)

Bijzonder: Madagascar is één van de armste landen ter wereld dus je vind hier niet de gemakken die je gewend bent. Toch is de bevolking heel hartelijk en wordt er veel gelachen. Als je flexibel bent en op zoek bent naar avontuur is dit de ideale paardrijvakantie. De eigenaar heeft een passie voor het land en voor paarden. Met zijn bedrijf creëert hij banen voor de lokale bevolking en geeft hij oud-racepaarden een tweede kans.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.