fbpx

Je bekijkt de reis:Vulkanen en Meren Madagascar

Boek direct

Wat ga je doen

Madagascar heeft meer te bieden dan alleen strand. In de hooglanden rijd je afwisselend door rijstvelden, langs prachtige meren en door een vulkanisch heuvellandschap. Ontspan in de natuurlijke warmtebronnen, bezoek bijzondere markten en maak kennis met de lokale bevolking. De paarden zijn goed getrainde ex-racepaarden en sterke Malagasy paardjes. Je overnacht in hotels en gaat kamperen.

Vulkanen en Meren Madagascar

  • Zwemmen in natuurlijke bronnen
  • Afwisselend landschap
  • Vulkanen bezoeken
  • Lemuren zien
Inbegrepen: transfer van en naar het vliegveld, accommodatie tijdens de trektocht, alle maaltijden, niet-alcoholische dranken, paardrijden volgens programma, Engelstalige begeleiding, vervoer van bagage.
Niet inbegrepen: vlucht, fooien, visum.
Vanaf:
€ 2530,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – De start van je reis

Na aankomst op het vliegveld in Antananarivo wordt je opgewacht en naar de appartementen nabij het vliegveld gebracht voor de nacht.

Dag 2 – Lemuren

Na het ontbijt stap je in de auto op weg naar het hart van Madagascar. Onderweg breng je een bezoek aan het Lemuren park. De lemur of ringstaartmaki is het symbool van Madagascar. In het park maak je kennis met verschillende soorten lemuren. Na de lunch ga je verder naar de ranch waar je kennis maakt met het team en de paarden.

Dag 3 – De eerste rit

De eerste rijdag! Je krijgt een paard aangewezen en maakt een rit in het gebied rond de ranch. Je kunt rustig wennen aan je paard en aan het terrein zodat je klaar bent voor de start van de trektocht morgen.

Dag 4 – Over de vlaktes

Na het ontbijt stap je op je paard voor het eerste deel van de tocht in de hooglanden van Madagascar. Je steekt de vlaktes en de rivier van Sakay over. Onderweg stop je voor een picknick lunch. Aan het eind van de dag keer je met de auto terug naar de ranch voor een heerlijk diner en kampvuur onder de sterren.

Dag 5 – Rivieren en kratermeren

Je wordt na het ontbijt eerst terug gebracht naar de plek waar de paarden gister achtergebleven zijn. De rit van vandaag gaat over paden omringd door vulkanische rotsen. Je steekt de Lily rivier over en rijdt langs een bijzonder krater meer. Je stopt voor de lunch bij het Mananasy meer waar kinderen komen om hun dieren te laten drinken. Na de lunch daal je verder af over steile paden en rijd je over de lokale markt van Soavinandriana. Je slaapt vannacht in het kamp.

Dag 6 – Kamperen

Vandaag rijd je door rijstvelden en andere gewassen. Geniet van een prachtig uitzicht op de Ankaratra bergen. Je rijdt door het water van Lake Itasy en volgt het pad rond het meer. Onderweg kom je langs spelende en lachende kinderen. Je rijdt door een drukke markt en overnacht in het kamp bij een prachtig meer.

Dag 7 – Eiland van de maagd

Na het ontbijt stap je op je paard voor een rit langs de noordkant van het meer. Na een heerlijke lunch in een restaurant ga je verder met de auto naar het populaire dorpje Ampefy en het ‘eiland van de maagd’, het geografische centrum van Madagascar en een bedevaartsoord. Je overnacht in een hotel aan het meer.

Dag 8 – Warmwaterbronnen

De bergen in dit gebied zijn gevormd door vulkanische activiteit, dit zie je terug in de zwarte rotsen en het rode zand. Toch zie je tijdens je rit hoe afwisselend dit gebied is met rivieren, watervallen en geisers. Hier kun je lekker ontspannen in de natuurlijke warmtebronnen, een heerlijke ‘spa’ na een lange dag in het zadel. Je overnacht in tenten.

Dag 9 – Rijstvelden

Vandaag galoppeer je langs het prachtige Andranomenabe meer. Je rijdt langs de rijstvelden van Ifanja die meer dan 3000 hectare groot zijn. Je gaat verder langs de Mazy rivier, deze rivier heeft een pad uitgeslepen in de rotsen. Na een heerlijke rit neem je afscheid van je paard en wordt je naar Antananarivo gebracht waar je in een guesthouse overnacht.

Dag 10 – Afscheid

Voor je weer naar huis vertrekt heb je nog wat tijd om Antananarivo te verkennen, bezoek bijvoorbeeld de bijzondere markt of maak een stadstour. Helaas is het daarna alweer tijd voor de terugreis.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

Het bedrijf heeft een kudde van 30 paarden. Het zijn lokaal gefokte Malagasy paarden en ex-racepaarden uit Mauritius. De oud-racepaarden zijn opvangpaarden die op het bedrijf een tweede kans hebben gekregen. Als de paarden niet goed genoeg presteren op de renbaan worden ze vaak afgemaakt of slecht behandeld. Door ze om te scholen krijgen ze een nieuw leven als safari paard. De lokale Malagasy paarden zijn sterk en hebben een enorm doorzettingsvermogen. Er wordt gereden met Engelse zadels.

Accommodatie

Tijdens je ruitervakantie verblijf je in hotels en ga je kamperen. De crew zorgt dat de bagage naar de kampen worden gebracht en dat de tenten klaar staan. Zo kun jij lekker ontspannen na een lange dag in het zadel. De kampeerplekken zijn gekozen vanwege hun bijzondere ligging. ‘s Nachts kun je de prachtige sterrenhemel bewonderen en ‘s ochtends heb je een prachtig uitzicht op de zonsopgang. Ook de hotels bevinden zich op enkele van de mooiste plekjes van Madagascar. Je verblijft in comfortabele kamers met eigen badkamer.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 90 kg

Groepsgrootte: minimaal 1, maximaal 8 ruiters

Leeftijd: kinderen zijn welkom, mits ze voldoende rijervaring hebben en begeleid worden door een volwassene.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters.

Transferpunt: vliegveld Antananarivo (Ivato International airport)

Bijzonder: Madagascar is één van de armste landen ter wereld dus je vind hier niet de gemakken die je gewend bent. Toch is de bevolking heel hartelijk en wordt er veel gelachen. Als je flexibel bent en op zoek bent naar avontuur is dit de ideale paardrijvakantie. De eigenaar heeft een passie voor het land en voor paarden. Met zijn bedrijf creëert hij banen voor de lokale bevolking en geeft hij oud-racepaarden een tweede kans.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.