fbpx

Je bekijkt de reis:Pad van de Herders Spanje

Boek direct

Wat ga je doen

Het pad van de herders is een paardrijvakantie voor liefhebbers van bergen en natuur. Je rijdt van de laaglanden naar de Alpen weiden van de Pyreneeën. Stukken galop worden afgewisseld met steile klimmen. Je wordt beloond met prachtige uitzichten over de bergen en de Middellandse zee in de verte. De zogenaamde ‘Camino Real’ is een eeuwenoude weg die nog steeds door herders gebruikt wordt. ‘s Winters verblijven ze met hun kuddes in de kustgebieden, zomers trekken ze de bergen in. Op deze trektocht treed je in hun voetsporen: een reis terug in de tijd. Je rijdt in gebieden waar nauwelijks toeristen komen. Het enige geluid dat je hoort is de wind door de bomen en het geblaat van schapen. Dit is een onvergetelijke trektocht voor ervaren en fitte ruiters.

Inbegrepen: accommodatie, ontbijt, lunch, water, wijn bij de lunch.
Niet inbegrepen: internationale vlucht, transfer, toeslag diner (ter plekke te betalen), drankjes in restaurants, toegang tot musea, fooien.

Pad van de Herders Spanje

  • Zwemmen in natuurlijke bronnen
  • Prachtige uitzichten
  • Rijden op Andalusiërs
  • Bijzondere natuur
Vanaf:
€ 1890,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst op het vliegveld wordt je naar de accommodatie voor de eerste nacht gebracht. Je logeert in een bijzondere molen uit de 16e eeuw. In de tuin van de molen kun je lekker ontspannen van je lange reis. Tijdens het diner maak je kennis met de rest van de groep en bespreek je de plannen voor de week.

Dag 2 – De eerste rit

Na een heerlijk ontbijt maak je kennis met je paard voor de ruiterreis. Na een korte introductie stap je op voor het eerste deel van de trektocht. Je rijdt door de heuvels en langs de rivier de Fluvia richting de bergen. Onderweg kom je door sfeervolle dorpjes. Je stopt langs de rivier voor een picknick met een glaasje Cava, Catalaanse champagne. Na de siësta rijd je naar Besalú, een middeleeuws dorpje. Hier overnacht je in een hotel bij de rivier. Voor het diner heb je tijd om rond te kijken in het dorp.

Dag 3 – De bergen in

De route van vandaag gaat door het platteland van Garrotxa, door Besalú naar de Romeinse brug bij llierca. Onderweg kom je langs natuurlijke bronnen waar je een verfrissende duik kunt nemen in het heldere water. Na de lunch ga je verder naar de Santa Barbara bergpas. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de bijzondere rotsformaties. Je rijdt verder naar een klein bergdorp waar je vannacht logeert.

Dag 4 – Wildernis

De rit begint vandaag met een prachtig uitzicht over de vallei van Llierca. Je rijdt langs bijzondere rotsformaties naar een heldere beek. In deze wildernis hoor je alleen het geluid van de paarden hoeven en de bellen van de koeien die hier grazen. In dit gebied komen bijzondere vogels en vlinders voor. Met een beetje geluk zie je een wild zwijn of een das. De lunch is vandaag bij de rivier, zodat je kunt zwemmen. Daarna gaat de tocht verder naar Beget, waar je vannacht in een guesthouse slaapt.

Dag 5 – Eeuwenoude wegen

Je stapt op je paard voor het volgende deel van de tocht. Je rijdt dieper de Pyreneeën in over een pad dat door handelaren werd gebruikt. De eeuwenoude weg brengt je naar de grens met Frankrijk. Je rijdt door de bossen met een prachtig uitzicht over de enorme bergen om je heen. Na de lunch gaat het pad verder door groene velden naar het dorpje Camprodon. Hier overnacht je in een hotel. Misschien heb je nog zin in een drankje in de lokale bar?

Dag 6 – Prachtige uitzichten

De dag begint al vroeg met een rit naar het hoogste punt van deze trektocht. Onderweg kom je alleen wat koeien en schapen tegen. Naarmate je verder omhoog klimt zie je steeds meer kleurige bloemen, zoals narcissen en Alpen rozen. De sterke Andalusische paarden dragen je door de Pyreneeën naar een bergpas. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de bergen aan de ene, en de Middellandse zee aan de andere kant. Na een welverdiende siësta rijdt je verder naar St. Joan de les Abadesses. Hier overnacht je in een klein maar sfeervol berghotel.

Dag 7 – Afscheid

Helaas is je ruitervakantie alweer voorbij. Na het ontbijt word je teruggebracht naar het vliegveld voor de reis naar huis. Hopelijk heb je veel mooi herinneringen aan deze geweldige vakantie.

* dit is een voorbeeldprogramma, het daadwerkelijke programma kan altijd aangepast worden aan het weer en andere omstandigheden. De route kan ook in omgekeerde richting gereden worden.

De paarden

De paarden die je tijdens je paardrijvakantie rijdt, zijn Andalusiërs. Er is een kudde van 30 paarden dus er is altijd één die past bij jouw wensen. De paarden zijn goed getraind en betrouwbaar. De paarden leven samen in kuddes en worden op een natuurlijke manier gehouden.

De paarden op deze reis hebben geleerd om achter elkaar te blijven lopen. Dat betekent trouwens niet dat je langzaam rijdt, waar het kan wordt er gedraafd en gegaloppeerd. Omdat het tempo tijdens de galop best hoog is moet je wel fit zijn en je paard goed onder controle kunnen houden.

Er wordt gereden met speciale trailzadels. De zadels zijn door het bedrijf zelf ontworpen en speciaal gemaakt voor het rijden van lange afstanden. Het zadel moet niet alleen comfortabel zijn voor de ruiter maar ook voor het paard, er worden daarom materialen van hoge kwaliteit gebruikt. Iedere ruiter krijgt een zadeltas voor waterflesjes en camera’s.

Accommodatie

Tijdens deze ruiterreis verblijf je in een verschillende accommodaties met comfortabele kamers. Je deelt een kamer met een medereiziger van hetzelfde geslacht. Als er geen kamergenoot beschikbaar is, of je wilt graag een eigen kamer, dan geldt een toeslag. De kamers hebben een eigen badkamer of je deelt een badkamer met andere reizigers en er zijn gezamenlijke ruimtes waar je na de rit lekker kunt bijkomen.

Er worden heerlijke maaltijden bereidt met verse, lokale ingrediënten. Het ontbijt is simpel en bestaat uit toast, vlees, kaas en yoghurt. De lunch is een picknick met een sandwich, fruit en koekje tijdens de rit of een maaltijd in een restaurant. Je dineert in het guesthouse of hotel met een voorgerecht, hoofdgerecht en toetje. Vegetariërs zijn welkom en er kan rekening gehouden worden met speciale dieetwensen en allergieën.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 85 kg

Transferpunt: vliegveld Gerona of vliegveld Barcelona

Let op: er zijn vaste tijden voor de transfer. Vliegveld Barcelona: je wordt om 17.30u opgehaald en rond 12.30u teruggebracht, boek een vlucht die na 14.30u vertrekt. Vliegveld Gerona: je wordt om 18.30u opgehaald en voor 11u terug gebracht, boek een vlucht die na 13u vertrekt.

Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 10 ruiters

Rijervaring: deze reis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters. Soms moet je een stuk naast je paard lopen als het terrein erg rotsachtig of steil is.

Leeftijd: vraag ons naar de mogelijkheden voor jonge ruiters.

Let op: je betaald ter plekke aan het begin van de week een bedrag van €150,- voor alle diners.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.