fbpx

Safari’s te paard zijn de reden dat ik begonnen ben met reizen. Het is het eerste soort ruitervakantie waarvan ik ooit hoorde, de eerste verre reis die ik maakte was om te gaan rijden in Zuid-Afrika en in dat land heb ik ook de stap gezet om Centaur Trails op te richten. Na drie reizen naar Zuid-Afrika had ik al veel dieren gezien, zowel vanuit een jeep als te paard. Maar..: ik had nog nooit meer dan een uurtje in een big 5 gebied gereden en van de big 5 alleen de neushoorn gezien vanaf mijn paard. Toen ik door Gordie werd uitgenodigd om te komen rijden in de Masai Mara was het antwoord dan ook direct JA!

Paard met nijlpaarden

De tweede halte

Op het lokale vliegveld begon de reis. Ik werd opgewacht door een medewerker en maakte kennis met de rest van de groep: een moeder en dochter uit Amerika en een vrouw uit Engeland. Met z’n allen stapten we in het vliegtuigje dat ons naar de Mara zou brengen. Het toestel was nauwelijks groter dan een flinke auto. We moesten ons half kruipend langs de andere acht passagiers wurmen en er was geen afscheiding tussen ons en de piloten. Er werd ons verteld dat we naar de tweede ‘stop’ moesten. Dit leek wel een bus! Bij de tweede ‘halte’ van het vliegtuigje (niet meer dan een gravelweg in de bush) werden we opgewacht door Gordie. Zittend op het dak van de jeep reden we naar het eerste kamp. Onderweg kregen we al een goede indruk van hoe prachtig de Mara is. We hadden een prachtig uitzicht over het uitgestrekte, groene landschap vol met zebra’s, impala’s en topi. Overal om me heen liepen gigantische kuddes van allerlei diersoorten door elkaar. In één oogopslag zag ik zebra’s, impala’s, wildebeest, topi, hyena’s, giraffes en olifanten.

Dappere paarden

Eenmaal in het kamp maakten we kennis met de rest van de crew. Het personeel is altijd vrolijk en staat constant voor je klaar. Tijdens mijn verblijf werd aan elk klein detail gedacht: van een warmwater kruik in het comfortabele bed tot bloemen in de luxe safaritent. Na de rit stonden ze al klaar met warm water voor de douches en ’s ochtends kreeg ik thee gebracht in mijn tent. Het hoogtepunt van de reis zijn de fijne paarden. Mijn paard, Bariloche, hield van een flinke galop en deinsde niet terug voor een sprongetje over omgevallen boomstammen. Ik heb me geen moment onzeker gevoeld met hem, zelfs niet toen we op zo’n 20 meter afstand van een groep leeuwen stonden! Het landschap waar we doorheen reden was erg afwisselend, van rivieren tot open vlaktes en acacia bosjes. We wisselden ochtend en avondritten af met dagtochten naar een nieuw kamp. De avondritten waren mijn favoriet: het was een stuk koeler en daardoor werden de dieren veel actiever.

Honderden nijlpaarden

Tijdens de ritten bleef ik me verbazen over de hoeveelheid dieren die je hier vindt. Op een gegeven moment zagen we een groep van zo’n 20 leeuwen weg springen in de bosjes! Sowieso hadden we mazzel wat leeuwen betreft, tijdens onze eerste rit zagen we al na 5 minuten een mannetje en vrouwtje liggen slapen. Tijdens de rit van en naar het tweede kamp kwamen we overal olifanten tegen en in het laatste kamp was de rivier gevuld met honderden nijlpaarden. Het leukste waren alle jonge dieren: in het laatste kamp werd ’s nachts zelfs een nijlpaardje geboren! Op de rustdag zijn we er met de jeep op uit getrokken, een luipaard of neushoorn hebben we helaas niet kunnen spotten maar wel twee cheeta mannetjes.

Onvergetelijke paardrijvakantie

Het is moeilijk om deze fantastische week in een paar woorden samen te vatten, het had alle ingrediënten voor een geslaagde ruitervakantie: fijne paarden, goed gezelschap, prachtige landschappen, wilde dieren, heerlijk eten, comfortabele accommodatie maar toch avontuurlijk (je hebt niet overal 10 leeuwen rond je tent brullen ’s nachts). Maar het allerfijnste was de rust. Tijdens het rijden kwamen we nauwelijks andere toeristen tegen en de kampen bevonden zich op prachtige locaties, ver weg van de bewoonde wereld. Als je nog maar één reis zou mogen maken zou het deze moeten zijn!

Als je nog maar één reis zou mogen maken, zou het deze moeten zijn!

Boek een safari te paard op de Masai Mara in Kenia!

Meer info over deze reis
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.