fbpx

Je bekijkt de reis:Ontdek de Masai Mara Kenia

Boek direct

Wat ga je doen

De Masai Mara is een gebied met eindeloze savannah en stroken bos langs de grote rivier de Mara, waar het gebied haar naam aan dankt. Het gebied staat vooral bekend om de gnoe migratie. Van juli tot oktober trekken er zo’n twee miljoen gnoe’s maar ook gazellen en zebra’s door het gebied. Daarnaast vindt je hier de big 5: luipaard, leeuw, buffel, olifant en neushoorn en veel andere wilde dieren zoals cheetah, giraffes, nijlpaarden, hyena en meer. In het gebied woont natuurlijk ook de Masai stam, met hun kleurrijke kleding. Dit is de ultieme bestemming voor een safari te paard. De hoeveelheid dieren die je tijdens de ritten ziet is onvoorstelbaar! Tijdens deze trektocht verblijf je in luxe safaritenten en geniet je van heerlijke maaltijden in de bush. Er is ook een programma voor niet-ruiters.

Ontdek de Masai Mara Kenia

  • Gnoe migratie
  • Big 5 zien
  • Programma voor niet-ruiters
  • Bezoek lokale dorpjes
  • Veel wilde dieren zien
Inbegrepen: accommodatie, alle maaltijden en drankjes, activiteiten binnen het programma, retour vlucht van Nairobi naar de Masai Mara, transfer van en naar het vliegveld, Engelstalige gids, vervoer van bagage.
Niet inbegrepen: vlucht, visum, hotelovernachting vooraf, bepaalde drankjes zoals champagne en speciale wijnen, extra activiteiten, fooien.
Vanaf:
€ 7330,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Let op

Het officiële programma begint al vroeg dus zorg dat je een dag van te voren aankomt in Kenia. We kunnen je helpen met het vinden van een geschikt hotel.

Dag 1 – De eerste rit

Je wordt al vroeg opgehaald bij je hotel en naar het lokale vliegveld gebracht. Hier krijg je meer informatie over de safari waarna je om 10 uur op het vliegtuig stapt richting de Mara. Na een vlucht van ongeveer een uur wordt je hier verwelkomt door je gids die je meteen meeneemt op de eerste game drive naar het kamp. In dit gebied komen veel olifanten, luipaarden en cheetah voor. Na de lunch kun je even bijkomen in het kamp voor je een korte rit gaat maken.

Dag 2 – Topi en hartenbeest

Er wordt zowel ‘s ochtends als ‘s middags een rit gemaakt in de omgeving van het kamp. Hier leven veel topi, hartenbeest, bavianen en buffels. Na de rit geniet je van een heerlijk diner en een drankje terwijl je de zon ziet ondergaan.

Dag 3 – Dauwtrappen

Vandaag sta je nog voor zonsopgang op voor een flinke rit richting het westen. Onderweg kom je struisvogels, gazellen, gnoe’s, elanden en misschien wel hyena tegen. Onderweg stop je voor een picknick en siësta waarna je weer verder rijdt langs riviertjes en vijgenbomen.

Dag 4 – De Masai cultuur

Vandaag krijgen de paarden een welverdiend dagje vrij zodat jij, in een open jeep, de wilde dieren van dichtbij kunt bekijken. In dit gebied komen twee grote groepen leeuwen voor, misschien spot jij ze wel. In de middag breng je een bezoek aan een Masai dorpje. Je gids verteld je alles over de Masai cultuur. ‘s Avonds stap je opnieuw in de jeep voor een nacht safari. Een drukke maar heerlijke dag op safari.

Dag 5 – Op zoek naar Nijlpaarden

Na het ontbijt rijdt je richting het noorden, door een ravijn en over open vlaktes met prachtige uitzichten. Onderweg stop je voor de lunch en een korte siësta waarna je verder rijdt langs de Mara rivier. Hier leven veel nijlpaarden en kom je af en toe ook een krokodil tegen.

Dag 6 – Leeuwen spotten

Het gebied waar je vandaag gaat rijden is één van de mooiste plekken die je tijdens de trektocht doorkruist. Er komen hier veel wilde dieren voor, waaronder leeuwen en jakhalzen. Aan alle omgevallen boomstammen kun je zien dat ook de olifanten hier graag komen, gelukkig kunnen de paarden goed springen.

Dag 7 – Afscheid

Helaas is de laatste dag van de safari alweer aangebroken. Je maakt een laatste rit over vlaktes die erg geschikt zijn voor een flinke galop. Na een hartige brunch moet je helaas afscheid nemen van de paarden en de crew. Je stapt in het vliegtuig voor de vlucht terug naar Nairobi. Houd er rekening mee dat je hier pas rond 16.30u aankomt en boek dus geen vroege internationale vlucht.

Leuk: deze reis wordt ook aangeboden als 9-daagse safari, je maakt dan nog meer mooie ritten over de savanne!

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

De paarden die je tijdens je safari gaat rijden zijn warmbloeden en arabier kruisingen. Ze zijn tussen de 1.40 en 1.70 meter groot, goed getraind en hebben een fijn karakter. Er zijn veel verschillende paarden dus er zit zeker voor iedere ruiter een perfect paard bij. De paarden worden Engels gereden, met Engelse en Franse zadels. De meeste paarden worden met een simpel gebroken bit gereden en iedere ruiter krijgt een zet zadeltassen om waterflesjes, camera’s en regenkleding in mee te nemen.

De omgeving is erg gevarieerd, van open vlaktes waar flink gegaloppeerd kan worden tot rivierbeddingen waar je over boomstammen springt. Het kan soms lastig terrein zijn om over te rijden, je moet een goed evenwicht hebben. Omdat je onderweg wilde dieren kunt tegenkomen is het van belang dat je in staat bent snel te reageren en weg te rijden indien nodig.

Accommodatie

Tijdens de reis verblijf je in comfortabele canvastenten op de mooiste plekken. In een van de kampen staat je tent bijvoorbeeld naast een rivier vol met Nijlpaarden! De tenten zijn ingericht in een traditionele stijl met één of tweepersoons campingbedden. Iedere tent heeft een eigen douche en toilet die achter de tent geplaatst is.

De maaltijden worden gemaakt met lokale ingrediënten en geserveerd met vers gebakken brood. Er is een gevarieerd aanbod aan vers fruit, groenten, vlees en vis. De bush-bar is uitgerust met diverse frisdranken, wijnen en lokale bieren.

De staf staat de hele dag door voor je klaar. Na de ritten brengen ze je een drankje bij het kampvuur en als je ‘s avonds je bed in gaat ligt er al een warmwaterkruik klaar. ‘s Ochtends wordt je gewekt met een kopje thee of koffie en een koekje: er is aan ieder klein detail gedacht!

Praktische informatie

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 12 ruiters.

Gewichtslimiet: 90 kg (voor zwaardere ruiters is een aangepast programma mogelijk met kortere ritten, game drives en game walks.

Visa: voor Kenia heb je een toeristenvisum nodig, dit kun je online aanvragen en het kan maximaal een week duren voor je het visum ontvangt. Het visum kan ook na aankomst op het vliegveld in Kenia worden aangevraagd maar hier staan soms lange wachtrijen.

Transferpunt: Nairobi hotels of Wilson vliegveld Nairobi

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor vergevorderde ruiters.

Leeftijd: kinderen zijn welkom, mits ze voldoende rijervaring hebben. We raden deze vakantie niet aan voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Niet-ruiters: ook niet-ruiters zijn welkom op deze reis. Zij trekken er met een gids op uit in de open safari jeep’s om wild te spotten.

Let op: tijdens de trektocht is geen generator aanwezig, het is beperkt mogelijk apparaten op te laden in de auto (met een geschikte stekker voor Keniaanse stopcontacten, geen auto oplader nodig).

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.