fbpx

Je bekijkt de reis:Wildernis Trektocht Canada

Boek direct

Wat ga je doen

Op deze paardrijvakantie rijd je in de bergen op één van de mooiste plekken van Canada. Je gaat kamperen in een prachtige vallei en maakt ritten naar fantastische uitzichtpunten. Je rijdt door de uitlopers van de Rocky Mountains. Hier vind je nog echte wildernis! In een week leg je ongeveer 100 tot 120 km af.

Inbegrepen: transfer, accommodatie, alle maaltijden en niet-alcoholische drankjes.
Niet inbegrepen: internationale vluchten, visum, alcohol, 5% lokale belasting, fooien.

Wildernis Trektocht Canada

  • Kamperen met je paard
  • Wilde dieren spotten
  • Endurance wedstrijd
  • Bijzondere natuur
Vanaf:
€ 2495,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Je wordt in de namiddag opgehaald in Calgary, op het vliegveld of bij je hotel. Het is ongeveer een uur rijden naar de ranch. Hier maak je kennis met de gasten en het team tijdens een barbecue. Je bespreekt het plan voor de komende dagen. De gids vraagt je meer over je rijervaring en wensen zodat ze een geschikt paard voor je kunnen kiezen. Daarna krijg je een stevige tas, slaapzak en matras. Je pakt je spullen in en gaat vroeg naar bed zodat je morgen uitgerust aan de bergtocht kunt beginnen!

Dag 2 – De eerste rit

Na het ontbijt maak je kennis met je paard. De gids heeft een paard voor je gekozen dat past bij je ervaring en wensen. Je verzorgt en zadelt je paard zelf op. Daarna worden de paarden in de trailer gezet en word je naar Elbow valley gebracht. Hier stap je op je paard voor een rit naar het eerste kamp: Elbow Camp. De rit duurt ongeveer vier uur. Na aankomst in het kamp verzorg je de paarden en kun je bijkomen met een kopje cowboy koffie of thee. Het kamp ligt naast een kleine rivier dus je kunt een verfrissende duik nemen! Het diner wordt gekookt op het kampvuur.

Dag 3 – Langs de rivier

Vandaag start de dag al vroeg met een kopje koffie of thee en ontbijt rond het kampvuur. Daarna wordt het kamp ingepakt en maak je je paard en de pakpaarden klaar voor de volgende rit. Je rijdt langs de Elbow rivier en door een bergpas naar Rae Creek. Hier wordt het kamp voor vannacht opgezet.

Dag 4 – Tombstone bergpas

De route van vandaag brengt je naar de Tombstone bergpas. Je geniet van prachtige uitzichten onderweg, misschien kom je wel wilde dieren tegen zoals elanden of beren! Na een bijzondere rit door de ruige wildernis van Canada kom je bij het kamp voor vannacht.

Dag 5 – Opal Range

Je stapt op je paard voor het volgende deel van de trektocht. Vandaag ga je zonder pakpaarden op pad. Je rijdt door de ‘Opal range’ bergen, een prachtig gebied om te paard te verkennen! Het uitzicht onderweg is fantastisch. In mei en juni staan de bergeweides vol met prachtige bloemen. Daarna ga je terug naar het kamp.

Dag 6 – Terug naar de ranch

Het is tijd voor de laatste rit. Na het ontbijt rond het kampvuur pak je je spullen in en stap je in het zadel. Je laat de wildernis achter je en rijdt naar het einde van de trail. Hier staat de trailer al te wachten om jou en je paard terug te brengen naar de ranch. Op de ranch staat een heerlijk diner voor je klaar en natuurlijk een comfortabel bed!

Dag 7 – Afscheid

Helaas is je paardrijvakantie weer voorbij. Na het ontbijt neem je afscheid van het team en wordt je teruggebracht naar het vliegveld. Je komt rond 11 uur weer op het vliegveld aan, boek dus een vlucht die na 14 uur vertrek om genoeg inchecktijd te hebben.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het programma is afhankelijk van het weer en andere omstandigheden.

De paarden

De ranch heeft een grote kudde paarden. Het zijn verschillende rassen zoals Quarter Horses, Paint Horses, Arabieren maar ook Percheron kruisingen en Canadese rassen. Er wordt veel aandacht besteed aan het vinden van een passend paard voor iedere ruiter. De paarden zijn goed getraind en gewend aan het ruige terrein. Op de dagen dat je met pakpaarden rijdt, ga je vooral stappen. Wanneer de pakpaarden niet mee gaan kun je ook stukjes draven en galopperen. Je rijdt western op deze reis maar je hoeft geen ervaring met western rijden te hebben, je krijgt een korte uitleg over de manier van sturen.

Accommodatie

De eerste en laatste nacht van je ruitervakantie verblijf je in het gezellige ranch huis. Je krijgt een tweepersoonskamer en deelt een badkamer met de andere reizigers. Er is een gezamenlijke woonkamer waar je kunt kletsen met de andere reizigers. tijdens de trektochten ga je kamperen. Je slaapt met (een deel van) de groep in één tent. Er zijn geen faciliteiten in het kamp maar je kunt je wassen in de rivier. De maaltijden worden op het kampvuur klaargemaakt met lokale ingrediënten. Gluten- of lactosevrije maaltijden zijn mogelijk in overleg, hiervoor geldt een toeslag.

Praktische informatie

Groepsgrootte: maximaal 8 ruiters

Gewichtslimiet: 100 kg

Leeftijd: kinderen vanaf 8 jaar zijn welkom als ze voldoende rijervaring hebben.

Transferpunt: vliegveld of hotel in Calgary

Let op: i.v.m. de transfer moet je voor 16 uur landen en na 14 uur vertrekken. Je kunt in overleg ook bij je hotel in Calgary opgehaald worden.

Meetingpoint: het paardenbeeld bij de aankomsthal van de internationale terminal.

Niveau: deze reis is geschikt voor gevorderde beginners, gevorderde en vergevorderde ruiters. Er wordt voornamelijk gestapt maar je moet wel fit zijn, soms moet je een stuk naast je paard lopen.

Bagage: je krijgt een slaapzak, slaapmat en reistas voor de trektocht.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.