fbpx

Je bekijkt de reis:Bergen en Prairie trektocht Canada

Boek direct

Wat ga je doen

Deze paardrijvakantie combineert het beste van Canada: de bergen van British Columbia en de vlaktes van Alberta. Het eerste deel van je paardrijvakantie trek je de heuvels in met pakpaarden en geniet je van prachtige uitzichten. Daarna ga je naar Alberta waar je op de prairie flink kunt galopperen. In september doe je mee aan een Endurance wedstrijd! Je overnacht op de ranch en gaat kamperen met je paard.

Inbegrepen: transfer, accommodatie, alle maaltijden en niet-alcoholische drankjes, paardrijden volgens programma, vervoer van bagage, Engelstalige gids.
Niet inbegrepen: internationale vluchten, visum, alcohol, 5% lokale belasting, fooien.

Bergen en Prairie trektocht Canada

  • Veel galopperen
  • Kinderen welkom
  • Endurance wedstrijd
  • Bergritten
Vanaf:
€ 3825,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Je wordt rond 16 uur opgehaald in Calgary en naar de ranch gebracht. Hier maak je kennis met het team en de andere reizigers. Je bespreekt je plannen voor de komende dagen tijdens het diner. De volgende ochtend krijg je een paard aangewezen. Je gaat even in de bak rijden om aan je paard te wennen. Daarna is het tijd voor de eerste rit. De exacte route is afhankelijk van het seizoen.

In mei maak je de eerste helft van je vakantie ritten in de Kananaskis bergen rond de ranch. Je steekt rivieren over en klimt naar bijzondere uitzichtpunten. Je overnacht op de ranch. Op dag 4 ga je met de auto en trailers naar de tweede locatie, in Alberta. Je rijdt door bijzondere parken en overnacht in tenten en een klein hotel. Op de negende dag rijd je terug naar de ranch, waar je de volgende ochtend ontbijt. Rond 11 uur kom je weer in Calgary aan.

In september ga je kamperen in de bergen bij de ranch. Je gaat naar twee verschillende kampen zodat je zoveel mogelijk van de bijzondere omgeving kunt zien. De spullen worden meegenomen op pakpaarden. Op dag 6 ga je terug naar de ranch. De volgende ochtend wordt je naar Alberta gebracht. Hier zet je het kamp op en doe je mee aan een endurance wedstrijd! Op dag 9 maak je nog een korte rit door het park en wordt je teruggebracht naar de ranch. De volgende dag neem je afscheid van het team en ga je weer naar huis.

De paarden

De ranch heeft een grote kudde paarden. Het zijn verschillende rassen zoals Quarter Horses, Paint Horses, Arabieren maar ook Percheron kruisingen en Canadese rassen. Er wordt veel aandacht besteed aan het vinden van een passend paard voor iedere ruiter. De paarden zijn goed getraind en gewend aan het ruige terrein. In de bergen wordt er veel gestapt maar in Alberta is het vlakker en kun je lange stukken draven en galopperen. Je rijdt western op deze reis maar je hoeft geen ervaring met western rijden te hebben, je krijgt een korte uitleg over de manier van sturen.

Accommodatie

Op je paardrijvakantie logeer je een paar nachten in het gezellige ranch huis. Je krijgt een tweepersoonskamer en deelt een badkamer met de andere reizigers. Er is een gezamenlijke woonkamer waar je kunt kletsen met de andere reizigers. tijdens de trektochten ga je kamperen. Je slaapt met (een deel van) de groep in één tent. Er zijn geen faciliteiten in het kamp maar je kunt je wassen in de rivier. In mei logeer je een nacht in een klein hotel. Er worden heerlijke maltijden bereid met lokale ingrediënten. Gluten- of lactosevrije maaltijden zijn mogelijk in overleg, hiervoor geldt een toeslag.

Praktische informatie

Groepsgrootte: maximaal 8 ruiters

Gewichtslimiet: 100 kg

Leeftijd: kinderen vanaf 8 jaar zijn welkom als ze voldoende rijervaring hebben.

Transferpunt: vliegveld of hotel in Calgary

Let op: i.v.m. de transfer moet je voor 16 uur landen.

Niveau: deze reis is geschikt voor gevorderde beginners, gevorderde en vergevorderde ruiters. Er wordt voornamelijk gestapt maar je moet wel fit zijn, soms moet je een stuk naast je paard lopen.

Bagage: je krijgt een slaapzak, slaapmat en reistas voor de trektocht.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.