fbpx

Je bekijkt de reis:Tempels en Tombes Egypte

Boek direct

Wat ga je doen

Deze vakantie is de ideale combinatie van paardrijden en excursies. Je gaat naar drie verschillende plaatsen. In Caïro rijd je langs piramides en de beroemde Sfinx en bezoek je de vallei der Koningen. Daarna ga je verder naar Luxor. Hier rijdt je langs gigantische standbeelden en ga je flink galopperen. Aan de oevers van de Nijl zie je hoe de bewoners van Egypte leven in traditionele dorpjes. Je eindigt je vakantie in Hurghada waar je gaat zwemmen met je paard in de Rode Zee. Je verblijft in luxe hotels met zwembad waar je na de rit lekker bij kunt komen. Het is mogelijk om je verblijf met een dag te verlengen en te zwemmen met wilde dolfijnen.

Tempels en Tombes Egypte

  • Vallei der Koningen bezoeken
  • Piramides van Gizeh
  • Drie locaties
  • Zwemmen met je paard
Inbegrepen: accommodatie, alle maaltijden binnen het programma, water, paardrijden volgens programma, Engelstalige begeleiding.
Niet inbegrepen: internationale en binnenlandse vlucht, transfer, visum, koffie, thee, frisdrank en alcoholische dranken, fooien, ballonvaart.
Vanaf:
€ 2165,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst op het vliegveld van Caïro wordt je naar het hotel gebracht. Hier kun je bijkomen van de reis en wennen aan de temperaturen en maak je kennis met de rest van de groep tijdens het diner.

Dag 2 – Sfinx

Na het ontbijt maak je kennis met de paarden en stap je op voor de eerste rit. Je rijdt langs de beroemde Sfinx. Natuurlijk maak je een flinke galop door de woestijn. Deze ruitervakantie staat niet voor niets bekend als één van onze snelste reizen. De rit is ongeveer 2-3 uur. Daarna is het tijd voor de lunch. ‘s Middags breng je een bezoek aan het Caïro museum, waar de grootste Egyptische collectie ter wereld te zien is. Hier vind je onder andere spullen uit het graf van Toetankhamon en bijzondere mummies.

Dag 3 – Flink galopperen

Vanochtend maak je een rit van ongeveer drie uur door de woestijn van Abu Sir. Dit is één van de beste plekken om flink te galopperen! De paarden laten je graag zien hoe snel ze zijn. Na de lunch breng je met de auto een bezoek aan Sakkara, begeleid door een Egyptoloog. Het is een complex van tombes uit verschillende tijdsperiodes. Je gaat de tunnels van het Serapeum in waar je de sarcofagen van de Apis stieren kunt zien. Deze zijn gewijd aan de Egyptische god Ptah. Je gaat verder naar Memphis. Tijdens het Oude Rijk was dit de hoofdstad van Egypte. Nu is het een openluchtmuseum met bijzondere beelden. In de namiddag wordt je naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar Luxor.

Dag 4 – Vallei der Koningen

Na het ontbijt stap je in de auto voor een bezoek aan de beroemde ‘Vallei der Koningen’. Hier vind je de piramides en tombes van onder andere Toetanchamon. De tombe werd in 1922 ontdekt door de Britse archeoloog Howard Carter. De piramide was, in tegenstelling tot vele anderen, niet leeggeroofd. Hij vond er een grote hoeveelheid goud en schatten. Vervolgens ga je verder naar de tempel van Hatshepsut, de bekendste vrouwelijke farao en één van de meest succesvolle heersers van Egypte. Na de lunch stap je op je paard voor de eerste rit in Luxor. Je bent ongeveer 2-3 uur onderweg en rijdt door dorpjes en langs palmbomen. Je rijdt langs de Nijl, met waterbuffels grazend op de oevers. ‘s Avonds staat er een traditioneel diner voor je klaar!

Dag 5 – Kolossen van Memnos

Na het ontbijt stap je weer op je paard voor de volgende rit. De paarden worden gefokt op hun werkwillige karakter en uithoudingsvermogen en dat merk je vandaag! Je maakt een lange rit door de omgeving van Luxor. Onderweg zie je boeren die nog op traditionele manier hun land bewerken. Je rijdt naar de top van de berg van Thebe waar je een prachtig uitzicht hebt over Luxor. Je stopt voor de lunch in een lokaal restaurant. Daarna rijdt je verder langs de kolossen van Memnon: twee gigantische beelden van farao Amenhotep III. Ze staan hier al 3400 jaar! Dit is een mooie plek om foto’s te maken. De rit is ongeveer zes uur.

Dag 6 – Rijden bij zonsopgang

Je gaat er vandaag al vroeg op uit om de zon op te zien komen boven de piramides. Je rijdt langs tempels en gigantische beelden. Er zijn maar weinig plekken waar je zo dichtbij de lange geschiedenis van Egypte komt! Om je heen zie je luchtballonnen vliegen. Je stopt voor het ontbijt op een mooie plek, met uitzicht over de Habu tempel. Rond 11 uur ben je weer in het hotel. Na de rit stap je in de auto naar Hurghada. Je sluit de dag af met een drankje terwijl je de zon ziet ondergaan over de Rode Zee.

Dag 7 – De woestijn in

Vanochtend heb je vrij. Je kunt ontspannen aan het strand of een duik nemen in het zwembad. Na de lunch wordt je opgehaald voor een rit door de woestijn. Je krijgt een nieuw paard aangewezen en gaat natuurlijk weer lekker galopperen. De rit is ongeveer vier uur. Je dineert vandaag met uitzicht op zee, de kleuren van de zonsondergang op het water zijn spectaculair!

Dag 8 – Zwemmen met je paard

Het is tijd voor de laatste rit van je vakantie en het wordt een bijzondere rit. Je rijdt naar de zee, hier kunnen jij en je paard lekker afkoelen. Zwemmen met je paard is een onvergetelijke ervaring! Na de rit ga je naar je hotel en rond 11.30u check je uit. Daarna word je naar het vliegveld gebracht voor de terugreis. Wil je nog een dag langer blijven? Je kunt je verblijf met een dag verlengen. Je maakt dan een boottocht en gaat zwemmen met wilde dolfijnen!

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

De paarden die je tijdens je ruitervakantie gaat rijden zijn Arabieren en kruisingen van Arabieren en andere rassen. Het zijn allemaal gevoelige en goed getrainde paarden met een fijn karakter. De Arabische paarden hebben een enorm uithoudingsvermogen en zijn snel en wendbaar, ideale paarden voor een ruiterreis. De paarden worden Engels gereden.

Het landschap in Egypte is een stuk gevarieerder dan je misschien zou verwachten. Dankzij de overstromingen in het regenseizoen is het gebied rond de Nijl prachtig groen, hier zie je buffels grazen en worden bananen verbouwd. Dit gebied wordt ook wel het ‘grootste openluchtmuseum’ ter wereld genoemd. Je ziet hier overal tempels en tombes.

Accommodatie

Tijdens deze ruitervakantie verblijf je in luxe hotels. Je overnacht op drie verschillende plaatsen: in Hurghada bij de Rode Zee, in Luxor en in Caïro. De hotels in Luxor en Hurghada hebben (toegang tot) een zwembad. In Luxor verblijf je in het guesthouse van het bedrijf. Vanaf het dakterras heb je uitzicht op de Vallei der Koningen. De kamers zijn in traditionele stijl ingericht.

In Caïro verblijf je op een centrale locatie, vlakbij de piramides. In Hurghada verblijf je in een comfortabel hotel met een privé strand en eigen zwembad. De comfortabele kamers hebben een eigen badkamer, airco, tv en wifi. Het is mogelijk om een éénpersoonskamer aan te vragen en tegen een toeslag kun je ook een upgrade krijgen. Je geniet van heerlijke internationale en traditionele maaltijden.

Praktische informatie

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 10 ruiters.

Gewichtslimiet: 100 kg

Startpunt: vliegveld Caïro
Eindpunt: vliegveld Hurghada

Transfer: boek een vlucht die tussen 8 en 20 uur land en vertrekt.

Daarnaast moet je een binnenlandse vlucht boeken van Caïro naar Hurghada, we vertellen je welke vlucht je moet boeken.

Niveau: deze vakantie is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters.

Let op: na aankomst betaal je een bedrag van $100,- dollar voor fooien en dergelijke. Je hoeft dan niet meer apart fooien te geven bij hotels, gidsen etc. Dit is een verplicht bedrag.

Extra: voor de tempels en tombes die je gaat bezoeken geld een klein toegangsbedrag, dat niet in de prijs inbegrepen is. We raden je aan in ieder geval zo’n $100,- dollar extra mee te nemen voor deze excursies.

Visa: op de internationale luchthavens krijg je een toeristen visum, de kosten zijn $25,- dollar per persoon. Let op: je kunt alleen contant betalen.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.