fbpx
>

Tempels en Tombes Egypte

Paula maakte onze Tempels en Tombes paardrijvakantie in Egypte, hier lees je haar reisverslag.

Contact met Centaur Trails

Het contact met Aly was heel gemakkelijk en Aly is enorm vriendelijk en enthousiast. Ze antwoordt heel snel terug en zoekt actief mee met vluchten wat het boeken van de trip een stuk makkelijker maakt.

Wat vond je van de paarden?

Voordat ik begon aan de reis naar Egypte twijfelde ik of de paarden goed verzorgd zouden zijn en of ze goed behandeld zouden worden, vanwege cultuur verschillen en anderen normen en waarden. Het was gelukkig echt hartverwarmend om te zien dat de medewerkers van de stallen echt van paarden houden en ze veel aandacht geven. De paarden zagen er gezond uit en luisterden allemaal heel goed naar hun ruiters. De paarden waar ik op heb gereden waren echt snel en heel gemakkelijk in de omgang.

Ruiter en paard poseren voor twee piramides in Egypte

Hoe was de accommodatie en het eten?

De accommodatie in Caïro voldeed aan de verwachtingen. De kamer was ruim, het uitzicht op de piramides vanaf het dakterras was magisch en de medewerkers waren vriendelijk en behulpzaam. Er was niet echt een bar of restaurant in het hotel, maar vanwege de drukke dagen zou ik hier waarschijnlijk toch geen gebruik van gemaakt hebben. De kamer werd niet tussendoor schoongemaakt tijdens ons verblijf.

De accommodatie in Luxor was prachtig, met kleurrijke bloemen en fluitende vogels. De medewerkers waren erg vriendelijk en het eten was onwijs lekker. Het personeel maakte de kamers iedere dag goed schoon.

De accomodatie in Hurghada was prachtig en erg schoon. Het privé strand was vlak voor de deur en had veel privacy. De medewerkers waren hier ook weer vriendelijk. Het was redelijk rustig in die periode, ze hielpen ons daardoor (te) snel tijdens de maaltijden en het eten was minder goed dan in Caïro en Luxor. Het waren geen Egyptische gerechten.

Twee ruiters en paarden tijdens paardrijvakantie in Egypte met luchtbalonnen achter ze

Wat ging je allemaal doen en wat was het hoogtepunt van de reis?

De reis was super goed verzorgd en dat lijkt me echt een uitdaging. De (Britse) eigenaresse van de stal in Luxor bracht ons via een groepsapp telkens op de hoogte van de planning de dag erna. In elke stad haalde dezelfde chauffeur ons op en zette ons af bij de hotels.

Hierdoor raakte je wat gewend aan elkaar en de sfeer was fijn. Dat gold ook voor de gidsen van de musea en tombes. De volgorde van de trip was perfect afgestemd. De dagen in Caïro waren het drukst en was ik telkens aan het eind van de dag verzadigd. Toen we in Luxor waren nam het tempo wat af en was er meer tijd om te relaxen waar de accommodatie ook meer geschikt voor was. In Hurghada was er nog meer tijd om te ontspannen.

Het hoogtepunt van de bezienswaardigheden was de zonsopgang in Luxor met de piramides op de achtergrond en de opstijgende luchtballonnen. Dat was echt magisch! Het hoogtepunt van de trip was de reisbegeleiding. Twee gidsen gingen de hele reis met ons mee. Ze waren ontzettend zorgzaam, betrokken en gezellig. Alleen al hiervoor zou ik de reis nog een keer doen!

Ruiter en paard poseren voor een piramide in Egypte
Ruiter en paard staan voor de rivier de Nijl met een bootje achter ze
Gids maakt een selfie met een groep van vier dames in een piramide


Paula (30) schreef deze beoordeling. Paula reisde: Alleen

Wil je ook galopperen langs piramides?

Op deze paardrijvakantie maak je bijzondere excursies, galoppeer je door de woestijn en ga je zwemmen met je paard!

Meer over de reis
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.