fbpx

Je bekijkt de reis:Standplaatsvakantie op Sicilië

Boek direct

Wat ga je doen

Op deze paardrijvakantie ontdek je de mooiste plekjes van Sicilië vanaf de rug van je paard. Vanuit een comfortabel guesthouse in het noorden van het eiland maak je iedere dag fantastische buitenritten. De accommodatie ligt middenin het Madonië nationale park. Je rijdt door de bossen, bergen en naar het strand. Onderweg kom je door traditionele dorpjes en geniet je van prachtige uitzichten. Je bezoekt een wijngaard, een traditionele boerderij en een olijfolie fabriek. Zo maak je kennis met het echte Sicilië! Je gaat ook een mini-trektocht maken waarbij je een nacht in de bergen slaapt.
NIEUW!

Standplaatsvakantie op Sicilië

  • Mini-trektocht
  • Wijn proeverij
  • Bijzondere natuur
  • Heerlijk eten
Inbegrepen: vliegveldtransfer, accommodatie, alle maaltijden en drankjes tijdens de maaltijden (wijn, bier en frisdrank), paardrijden volgens programma, Engelstalige begeleiding.
Niet inbegrepen: vluchten, extra drankjes en fooien.
Vanaf:
€ 1700,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Je reis begint!

Na aankomst op het vliegveld wordt je opgehaald en naar de accommodatie voor vannacht gebracht. Je logeert in een gerestaureerd 19e-eeuws huis in het Madonië nationale park met een prachtig uitzicht over de kust. Hier maak je kennis met de rest van de groep tijdens het diner.

Dag 2 – De bergen in

Na een heerlijk ontbijt maak je kennis met je paard en stap je in het zadel voor de eerste rit. Je rijdt naar de hoogste berg van het gebied: Pizzo Sant’Angelo (1081 meter). Bij goed weer heb je vanaf de top een prachtig uitzicht over de Madonië bergen, de kustlijn tussen Palermo en Capo D’Orlando en de Eolische eilanden. Je stopt onderweg voor een picknicklunch en bezoekt het beroemde ‘Sanctuary of Gibilmanna’, een kerk uit de 17e eeuw. Daarna rijdt je terug naar het guesthouse waar een heerlijk diner voor je klaarstaat. Je zit ongeveer 5 uur in het zadel.

Dag 3 – Wijn proeven

De route van vandaag gaat over eeuwenoude ‘trazzera’s’. Deze paden werden vroeger gebruikt om dieren te vervoeren. Je rijdt richting Castelbuono, één van de bekendste dorpjes in het gebied. Onderweg heb je een prachtig uitzicht op het Madonië gebergte. Rond lunchtijd kom je bij Abbazia Santa Anastasia, een gerestaureerde abdij en nu een wijngaard. Hier krijg je een rondleiding, een lichte lunch en ga je natuurlijk wijn proeven! ’s Middags rijdt je terug naar de stal. De rit duurt vandaag ongeveer 5 uur.

Dag 4 – Het echte Sicilië

Vandaag rijd je naar een lokale boerderij en maak je kennis met het echte leven op Sicilië: je leert hoe ricotta en andere lokale kazen worden gemaakt! Daarna ga je verder naar één van de mooiste plekjes van de regio, met een fantastisch uitzicht over Palermo aan de ene kant en de Nebrodi bergen aan de andere kant. In de namiddag wordt je met de auto naar Cefalù gebracht waar je een rondleiding krijgt door het historische centrum en gaat eten in een visrestaurant aan het water. Rijtijd vandaag is ongeveer 5 uur.

Dag 5 – Madonië bergen

Er staat een bijzondere rit gepland: je gaat namelijk een mini-trail naar de Madonië bergen maken. Je begint de dag met een klim door de heuvels. Onderweg heb je een prachtig uitzicht over de zee. Na een picknicklunch klim je weer verder. Je rijdt over de Pizzo Carbonara, de één na hoogste berg van Sicilië (1979 meter). De route gaat door het bos naar de Piano Battaglia, een berg lodge in het hart van het Madonië nationale park. Hier staat een heerlijk diner voor je klaar. Je brengt ongeveer 6 uur in het zadel door.

Dag 6 – Battaglietta

Voor je het hart van de Madonië bergen weer uitrijdt bezoek je de ‘Battaglietta’, Dit is een lager gelegen deel van het landschap waar smeltwater verzameld en dan via ondergrondse tunnels naar het dorp Cefalù gaat. Daarna daal je langzaam af uit de bergen naar het traditionele dorpje Isnello. Hier stop je voor een picknicklunch. ’s Middags rijd je terug naar het guesthouse. Onderweg heb je een prachtig uitzicht op de noordkust van Sicilië. Je bent ongeveer 6 uur onderweg.

Dag 7 – Strand

Op de laatste rijdag ga je naar het sfeervolle kustplaatsje Sant’Ambrogio. Je rijdt door dichte Mediterrane bosjes en over smalle paden. Je bezoekt een lokale oliefabriek en gaat olijfolie proeven. Afhankelijk van het weer en de tijd van het jaar kun je daarna naar het strand rijden voor een picknick. ’s Middags rijdt je terug naar het guesthouse voor het diner. Rijtijd ongeveer 5 uur.

Dag 8 – Afscheid

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van het team en de rest van de groep. Hopelijk heb je veel mooie herinneringen overgehouden aan deze paardrijvakantie!

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

Tijdens deze paardrijvakantie rijd je op lokale rassen gekruist met Arabieren. Alle paarden zijn op het eiland geboren, ze leven het hele jaar door buiten en zijn gewend aan het terrein. De paarden zijn voorwaarts maar gehoorzaam. Ze zijn goed getraind en fijn te rijden. Er wordt veel aandacht besteed aan het welzijn van de paarden. De paarden worden Engels gereden maar er zijn op verzoek ook western zadels. Iedere ruiter heeft zadeltassen voor kleine spullen. Als het terrein heuvelachtig is wordt er gestapt maar je gaat ook zeker lange stukken draven en galopperen waar dat mogelijk is! Je hoeft niet mee te helpen met opzadelen.

Accommodatie

Op je ruiterreis verblijf je in een comfortabel guesthouse met tweepersoonskamers. Op verzoek is het mogelijk een éénpersoonskamer aan te vragen. Een deel van de kamers heeft een eigen badkamer maar het kan ook voorkomen dat je een badkamer deelt met je medereizigers. Je slaapt ook een nacht in een berglodge. Je geniet van heerlijke maaltijden bereid met lokale ingrediënten. Het ontbijt is in buffetvorm, lunch is een picknick onderweg en het diner bestaat uit meerdere gangen met verschillende voorgerechten, pasta, een hoofgerecht en een toetje. Er kan rekening gehouden worden met speciale dieetwensen.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 90 kg 

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 10 ruiters

Leeftijd: deze reis is geschikt voor ruiters vanaf 16 jaar.

Transferpunt: vliegveld Palermo

Je kunt het beste tussen 11 uur en 17 uur landen en vertrekken. Soms moet je even wachten op andere reizigers maar dit is nooit erg lang.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters. Je moet alle gangen beheersen en buitenrijervaring hebben.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.