fbpx

Je bekijkt de reis:Wildernis Trail Sicilië

Boek direct

Wat ga je doen

Een fantastische trektocht door de wildernis van Sicilië. Je rijdt van de Madonië bergen in het noorden via de bossen van Nebrodi naar de Etna. Je beklimt de Etna met je paard. Het is één van de meest actieve vulkanen ter wereld. De laatste grote uitbarsting was in 2002. Met goed weer kun je de kraters bekijken. Op de top heb je een prachtig uitzicht over het eiland!

Wildernis Trail Sicilië

  • Etna vulkaan
  • Heerlijk eten
  • Accommodatie met zwembad
  • Bijzondere natuur
Inbegrepen: transfer, accommodatie, alle maaltijden en drankjes tijdens de maaltijden (wijn, bier en frisdrank).
Niet inbegrepen: vluchten, extra drankjes en fooien.
Vanaf:
€ 1810,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Je reis begint!

Na aankomst op het vliegveld wordt je opgehaald en naar de accommodatie voor vannacht gebracht. Je logeert in een gerestaureerd 19e-eeuws huis met een prachtig uitzicht over de kust. Hier maak je kennis met de rest van de groep tijdens het diner.

Dag 2 – Rivieren en valleien

Na een heerlijk ontbijt maak je kennis met je paard voor de rest van de week. Vandaag rijd je door de heuvels met uitzicht op de kust. Je stopt in de buurt van Castelbuono voor een picknick lunch. Daarna ga je verder richting de Pollina rivier, één van de mooiste gebieden van Sicilië. Je rijdt over eeuwenoude paden door de vallei. Je overnacht op een boerderij. Hier staat een heerlijk diner voor je klaar, bereidt met ingrediënten uit de tuin.

Dag 3 – Bergen en bossen

De route van vandaag gaat over een eeuwenoude weg op de grens tussen de provincies Palermo, Enna en Messina. Je rijdt op een hoogte van 1200 meter en hebt een prachtig uitzicht over de omgeving. Na een paar uur daal je langzaam af naar de bossen van het Sambughetti natuurreservaat. Hier stop je voor een picknick lunch. ‘s Middags rijd je verder naar Monte Soprano. Je overnacht op een boerderij aan de voet van de bergen. Hier kun je een duik nemen in het zwembad voor het diner.

Dag 4 – Wilde paarden

Na het ontbijt stap je op je paard voor het volgende deel van de route. Je rijdt door het Nebrodi natuurpark over de beroemde ‘Dorsale’. Dit is een weg van ongeveer 100 km lang door de bergen. Onderweg heb je een prachtig uitzicht over de kust en de Eolische eilanden aan de ene kant en de Etna aan de andere kant. Je komt door san Fratello, een gebied dat bekend staat om de wilde sanfratellani paarden, een lokaal ras. Na een picknick lunch rijd je verder naar de accommodatie voor vannacht.

Dag 5 – Hoog(s)tepunt

Vanochtend rijd je verder op de ‘Dorsale’. Dit is één van de mooiste routes van je vakantie met bergen, bossen en meren. Je rijdt langs de Monte Soro, het hoogste punt van de Nebrodi bergen. De volgende stop is het Biviere di Cesarò meer, een populaire plek om vogels te spotten. Je overnacht vandaag in Monte Colla, het meest afgelegen hotel van het eiland. In de 18e eeuw was dit het huis van een adellijke familie.

Dag 6 – Stonehenge

Het volgende deel van de trektocht gaat door de kersenboomgaard van het hotel naar het bos. Je daalt af naar de vallei van de Alcantara rivier. Daarna ga je de bergen weer in naar Floresta, het hoogstgelegen dorp van Sicilië op 1273 meter. Je rijdt naar Argimusco, een UNESCO werelderfgoed site. Deze plek wordt het ‘Stonehenge’ van Italië genoemd vanwege de bijzondere rotsen. Na een picknick ga je verder nar Malvagna, een dorp met uitzicht op de Etna. Je logeert in een B&B.

Dag 7 – Rijden op de vulkaan

Na het ontbijt zadel je je paard voor de laatste rit. Je steekt de Alcantara rivier over. Daarna beklim je met je paard de noordkant van de Etna. Onderweg stop je voor een picknick. Je rijdt naar Rifugio Timpa Rossa op 1844 meter. Afhankelijk van het seizoen en de weersomstandigheden ga je verder naar de kraters van de laatste grote uitbarsting in 2002. Je overnacht op een accommodatie midden in het bos.

Dag 8 – Afscheid

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van het team en de rest van de groep. Hopelijk heb je veel mooie herinneringen overgehouden aan deze trektocht te paard!

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

Tijdens deze paardrijvakantie rijd je op lokale rassen gekruist met Arabieren. Alle paarden zijn op het eiland geboren, ze leven het hele jaar door buiten en zijn gewend aan het terrein. De paarden zijn voorwaarts maar gehoorzaam. Ze zijn goed getraind en fijn te rijden. Er wordt veel aandacht besteed aan het welzijn van de paarden. De paarden worden Engels gereden maar er zijn op verzoek ook western zadels. Iedere ruiter heeft zadeltassen voor kleine spullen. Als het terrein heuvelachtig is wordt er gestapt maar je gaat ook zeker lange stukken draven en galopperen waar dat mogelijk is!

Accommodatie

Op je ruiterreis verblijf je in comfortabele guesthouses en ‘agriturismos’ met tweepersoonskamers. Op verzoek is het mogelijk een éénpersoonskamer aan te vragen. Soms heb je een eigen badkamer maar het kan ook voorkomen dat je een badkamer deelt met je medereizigers. Een aantal van de accommodaties heeft een zwembad. Je geniet van heerlijke maaltijden bereid met lokale ingrediënten. Het ontbijt is in buffetvorm, lunch is een picknick onderweg en het diner bestaat uit meerdere gangen. Er kan rekening gehouden worden met speciale dieetwensen.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 90 kg 

Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 10 ruiters

Leeftijd: deze reis is geschikt voor ruiters vanaf 16 jaar.

Transferpunt aankomst: vliegveld Palermo
Transferpunt vertrek: vliegveld Catania

Je kunt het beste tussen 11 uur en 17 uur aankomen. Soms moet je even wachten op andere reizigers maar dit is nooit erg lang.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters. Je moet fit genoeg zijn om veel uren in het zadel door te brengen en stukken naast je paard te lopen in ruig terrein. Je moet regelmatig rijden en buitenrijervaring hebben. Deze trektocht is niet geschikt als het je eerste paardrijvakantie is.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.