fbpx

Je bekijkt de reis:Eilandtour op Sicilië

Boek direct

Wat ga je doen

Een fantastisch avontuur te paard op Sicilië. Op deze paardrijvakantie rijd je van het noorden van het eiland naar het zuiden. De route gaat door de heuvels van het Madonië gebergte en eindigt op het strand. Geniet van de geschiedenis, cultuur, magie en legendes van Sicilië!

Eilandtour op Sicilië

  • Begin en eindpunt verschilt
  • Afwisselend terrein
  • Accommodatie met zwembad
  • Cultuur
Inbegrepen: transfer, accommodatie, alle maaltijden en drankjes tijdens de maaltijden (wijn, bier en frisdrank), paardrijden volgens programma, Engelstalige begeleiding, vervoer van bagage.
Niet inbegrepen: vluchten, extra drankjes en fooien.
Vanaf:
€ 1900,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Je reis begint!

Na aankomst op het vliegveld wordt je opgehaald en naar Casa Il Bosco gebracht, een sfeervol 19e-eeuws landhuis middenin in het prachtige Madonie nationale park. Je hebt een prachtig uitzicht over de noordkust van Sicilië en de Aeolische eilanden. Hier maak je kennis met de rest van de groep tijdens een heerlijk diner.

Dag 2 – Bossen en bergen

Na een heerlijk ontbijt maak je kennis met je paard voor de rest van de week. Je stapt in het zadel voor de eerste rit. Vandaag rijd je door de heuvels met uitzicht op de kust. Je rijdt verder door de kurk en eikenbomen naar Isnello, waar je stopt voor een picknick lunch. ‘s Middags rijd je door de bossen aan de noordkant van het Carbonara gebergte, de één na hoogste berg van Sicilië. Je overnacht in een guesthouse in het Madonië nationale park. In de accommodatie staat een heerlijk diner voor je klaar.

Dag 3 – Langs de rivier

De route van vandaag gaat door het Madonië nationale park. Via een bergpad klim je verder omhoog. Je moet een stukje naast je paard lopen waar het erg stijl en rotsachtig is. Bovenaan heb je een prachtig uitzicht over het eiland. Na een picknick lunch ga je verder over oude paden die door herders werden gebruikt. Je overnacht op een gerenoveerde boerderij waar natuurlijk een diner klaarstaat met lokale ingrediënten.

Dag 4 – Koninklijke accommodatie

Vandaag rijd je door landbouwvelden. Er wordt hier vooral graan verbouwd. Sicilië werd ook wel de ‘graanschuur’ van Rome genoemd. De route gaat verder over 18e-eeuwse wegen naar het middelpunt van het eiland. Deze wegen werden aangelegd door de ‘Bourbon’ familie zodat mensen en vee vrij over het eiland konden reizen. Je rijdt langs het heiligdom van de ‘Vrouwe van Bilici’, dit is het geografische middelpunt van Sicilië. De route gaat langs het treinstation en door eindeloze graanvelden naar Mappa, de accommodatie voor vannacht. Dit was vroeger het huis van de Spadafora familie, een belangrijke adellijke familie op Sicilië. Hier staat een heerlijk diner voor je klaar. Je kunt een duik nemen in het zwembad!

Dag 5 – Sutera

Vanochtend rijd je door de landbouwvelden naar het sfeervolle dorpje Sutera. Dit is het oudste dorp in de regio, het werd al in de prehistorie bewoond. Je gaat verder door het Monte Conca natuurreservaat naar de Platani rivier, één van de belangrijkste waterwegen van Sicilië. Je stopt voor een lunch in de vallei. ‘s Middags rijd je verder naar de boerderij waar je vannacht logeert. Hier kun je een duik nemen in het zwembad!

Dag 6 – Wijngaarden

Het volgende deel van de trektocht brengt je naar het historische plaatsje ‘Sant’ Angelo Muxaro’. Je rijdt langs de indrukwekkende stad verder door uitgestrekte velden met bijzondere rotsformaties. Onderweg stop je voor een picknick. Daarna ga je verder naar het kleine dorpje Giardina Gallotti, door olijfboom- en wijngaarden. De accommodatie voor vannacht staat middenin de wijngaarden en heeft een zwembad waar je lekker kunt afkoelen.

Dag 7 – Strand

Na het ontbijt zadel je je paard voor de laatste rit. Je volgt een prachtige route over het platteland. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de Mediterrane kust. Je rijdt door amandel- en olijfboomgaarden naar Torre Salsa. Dit wordt één van de mooiste kustlijnen van Sicilië genoemd. Je eindigt de rit op één van de mooiste stranden van het reservaat! Je overnacht in een comfortabel hotel.

Dag 8 – Afscheid

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van het team en de rest van de groep. Hopelijk heb je veel mooie herinneringen overgehouden aan deze trektocht te paard!

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

Tijdens deze paardrijvakantie rijd je op lokale rassen gekruist met Arabieren. Alle paarden zijn op het eiland geboren, ze leven het hele jaar door buiten en zijn gewend aan het terrein. De paarden zijn voorwaarts maar gehoorzaam. Ze zijn goed getraind en fijn te rijden. Er wordt veel aandacht besteed aan het welzijn van de paarden. De paarden worden Engels gereden maar er zijn op verzoek ook western zadels. Iedere ruiter heeft zadeltassen voor kleine spullen. Omdat het terrein best wel heuvelachtig is wordt er veel gestapt maar je gaat ook zeker een flink stuk galopperen waar dat mogelijk is!

Accommodatie

Op je ruiterreis verblijf je in comfortabele guesthouses en ‘agriturismos’ met tweepersoonskamers. Op verzoek is het mogelijk een éénpersoonskamer aan te vragen. Soms heb je een eigen badkamer maar het kan ook voorkomen dat je een badkamer deelt met je medereizigers. Een aantal van de accommodaties heeft een zwembad. Je geniet van heerlijke maaltijden bereid met lokale ingrediënten. Het ontbijt is in buffetvorm, lunch is een picknick onderweg en het diner bestaat uit meerdere gangen. Er kan rekening gehouden worden met speciale dieetwensen.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 90 kg 

Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 10 ruiters

Leeftijd: deze reis is geschikt voor ruiters vanaf 16 jaar.

Transferpunt: vliegveld Palermo

Je kunt het beste tussen 11 uur en 17 uur aankomen. Soms moet je even wachten tot andere reizigers geland zijn maar dat is nooit erg lang.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters. Je moet fit genoeg zijn om veel uren in het zadel door te brengen en stukken naast je paard te lopen in ruig terrein. Je moet regelmatig rijden en buitenrijervaring hebben. Deze trektocht is niet geschikt als het je eerste paardrijvakantie is.

Rijtijd: omdat je iedere dag 7-8 uur rijdt beginnen de ritten al vroeg, rond half negen stap je op je paard.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.