fbpx

Je bekijkt de reis:Eilandtour op Sicilië

Boek direct

Wat ga je doen

Een fantastisch avontuur te paard op Sicilië. Op deze paardrijvakantie rijd je van het noorden van het eiland naar het zuiden. De route gaat door de heuvels van het Madonië gebergte en eindigt op het strand. Geniet van de geschiedenis, cultuur, magie en legendes van Sicilië!

Inbegrepen: transfer, accommodatie, alle maaltijden en drankjes tijdens de maaltijden (wijn, bier en frisdrank).
Niet inbegrepen: vluchten, extra drankjes en fooien.

Eilandtour op Sicilië

  • Begin en eindpunt verschilt
  • Afwisselend terrein
  • Accommodatie met zwembad
  • Cultuur
Vanaf:
€ 1900,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Je reis begint!

Na aankomst op het vliegveld wordt je opgehaald en naar Villa Magara gebracht. Hier maak je kennis met de rest van de groep. Je kunt bijkomen bij het zwembad of het historische centrum van Cefalu bezoeken. Je dineert in een visrestaurant in de buurt.

Dag 2 – Bossen en bergen

Na een heerlijk ontbijt maak je kennis met je paard voor de rest van de week. Vandaag rijd je door de heuvels met uitzicht op de kust. Na een paar uur kom je aan bij een beroemd klooster. Je bezoekt het heiligdom waar één van de mooiste beelden staat van de beroemde Renaissance beeldhouwer Gagini. Daarna gaat de rit verder naar het middeleeuwse dorp Isnello, waar je stopt voor een picknick lunch. ‘s Middags rijd je door de bossen aan de noordkant van het Carbonara gebergte, de één na hoogste berg van Sicilië. Je overnacht in een guesthouse in het Madonië nationale park. In de accommodatie staat een heerlijk diner voor je klaar.

Dag 3 – Langs de rivier

De route van vandaag gaat door het Madonië nationale park. Via een bergpad klim je verder omhoog. Je moet een stukje naast je paard lopen waar het erg stijl en rotsachtig is. Bovenaan heb je een prachtig uitzicht over het eiland. Na een picknick lunch ga je verder over oude paden die door herders worden gebruikt langs de Imera rivier. Je overnacht op een gerenoveerde boerderij met zwembad.

Dag 4 – Koninklijke accommodatie

Vandaag rijd je door landbouwvelden. Er wordt hier vooral graan verbouwd. Sicilië werd ook wel de ‘graanschuur’ van Rome genoemd. De route gaat verder over 18e-eeuwse wegen naar het middelpunt van het eiland. Je rijdt door een eucalyptus bos naar de accommodatie voor vannacht. Dit was vroeger het huis van de Spadadora familie, een belangrijke adellijke familie op Sicilië. Hier staat een heerlijk diner voor je klaar.

Dag 5 – Sutera

Vanochtend rijd je door de landbouwvelden naar het sfeervolle dorpje Sutera. Dit is het oudste dorp in de regio, het werd al in de prehistorie bewoond. Je gaat verder door het Monte Conca natuurreservaat naar de Platani rivier, één van de belangrijkste waterwegen van Sicilië. Je stopt voor een lunch in de vallei. ‘s Middags rijd je verder naar de boerderij waar je vannacht logeert. Hier kun je een duik nemen in het zwembad!

Dag 6 – Griekse tempels

Het volgende deel van de trektocht brengt je naar Aragona. Hier zie je een bijzonder natuur fenomeen: kleine moddervulkanen die gevormd worden door methaan dat uit de aarde omhoog komt. Daarna ga je verder naar Agrigento. In 580 voor Christus werd hier een Griekse stad gesticht die Akragas heette. Je stopt voor een picknicklunch. Daarna krijg je een rondleiding door de ‘vallei van de tempels’ waar je Griekse tempels gewijd aan de goden Zeus, Hera, Castor & Pollux, Concordia en Hercules bekijkt. Deze plek is een UNESCO werelderfgoed site omdat de tempels zo goed bewaard zijn gebleven. Dit is een kortere rijdag, je zit ongeveer 4-5 uur in het zadel. Je logeert vannacht in Passo dei Briganti.

Dag 7 – Strand

Na het ontbijt zadel je je paard voor de laatste rit. Je volgt een prachtige route door het platteland van Agrigento. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de Mediterrane kust. Je rijdt door amandel- en olijfboomgaarden naar Torre Salsa. Dit wordt één van de mooiste kustlijnen van Sicilië genoemd. Je eindigt de rit op het strand. Je overnacht in een comfortabel hotel.

Dag 8 – Afscheid

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van het team en de rest van de groep. Hopelijk heb je veel mooie herinneringen overgehouden aan deze trektocht te paard!

* dit is een voorbeeldprogramma. Het daadwerkelijke programma kan altijd aangepast worden aan het weer of andere onvoorziene omstandigheden.

De paarden

Tijdens deze paardrijvakantie rijd je op lokale rassen gekruist met Arabieren. Alle paarden zijn op het eiland geboren, ze leven het hele jaar door buiten en zijn gewend aan het terrein. De paarden zijn voorwaarts maar gehoorzaam. Ze zijn goed getraind en fijn te rijden. Er wordt veel aandacht besteed aan het welzijn van de paarden. De paarden worden Engels gereden maar er zijn op verzoek ook western zadels. Iedere ruiter heeft zadeltassen voor kleine spullen. Omdat het terrein best wel heuvelachtig is wordt er veel gestapt maar je gaat ook zeker een flink stuk galopperen waar dat mogelijk is!

Accommodatie

Op je ruiterreis verblijf je in comfortabele guesthouses en ‘agriturismos’ met tweepersoonskamers. Op verzoek is het mogelijk een éénpersoonskamer aan te vragen. Soms heb je een eigen badkamer maar het kan ook voorkomen dat je een badkamer deelt met je medereizigers. Een aantal van de accommodaties heeft een zwembad. Je geniet van heerlijke maaltijden bereid met lokale ingrediënten. Het ontbijt is in buffetvorm, lunch is een picknick onderweg en het diner bestaat uit meerdere gangen. Er kan rekening gehouden worden met speciale dieetwensen.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 90 kg 

Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 10 ruiters

Leeftijd: deze reis is geschikt voor ruiters vanaf 16 jaar.

Transferpunt: vliegveld Palermo

Je kunt het beste tussen 11 uur en 17 uur aankomen. Soms moet je even wachten tot andere reizigers geland zijn maar dat is nooit erg lang.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters. Je moet fit genoeg zijn om veel uren in het zadel door te brengen en stukken naast je paard te lopen in ruig terrein. Je moet regelmatig rijden en buitenrijervaring hebben. Deze trektocht is niet geschikt als het je eerste paardrijvakantie is.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.