fbpx

Je bekijkt de reis:Altai Expeditie Mongolië

Boek direct

Wat ga je doen

Tijdens deze ruitervakantie verken je het gebied vlakbij de grens met China. Toeristen zul je hier nauwelijks tegenkomen. Dit gebied is erg slecht bereikbaar en wordt door de meeste reizigers overgeslagen. Je bent helemaal weg van de drukte van de stad. Je ontmoet lokale herders die nog op de traditionele manier leven. Het gebied is perfect voor een ruitervakantie. Je vindt er steile bergen, open steppe, prachtige meren en nergens zijn er omheiningen. Er is geen vaste route, iedere avond wordt er samen met de ruiters een plan gemaakt voor de volgende dag.

Altai Expeditie Mongolië

  • Avontuurlijke reis
  • Geen vaste routes
  • Kamperen met je paard
  • Bijzondere cultuur
  • Unieke reis
  • Ruige natuur
Inbegrepen: transfer van en naar het vliegveld, accommodatie in Ulaanbaatar, verblijf in tenten, alle maaltijden en drankjes tijdens de trektocht, paardrijden volgens programma, Engelstalige gids, vervoer van bagage.
Niet inbegrepen: vlucht, visum, fooien.
Vanaf:
€ 3270,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst in Ulaanbaatar maak je kennis met de rest van de groep tijdens het diner. Je overnacht in een comfortabel hotel.

Dag 2 – De eerste rit

Na het ontbijt neem je een binnenlandse vlucht naar Ulgii. Na aankomst vertrek je met de auto richting het startpunt van de tocht. Hier maak je kennis met de paarden en ga je op een korte rit om te wennen aan de paarden en het terrein.

Dag 3 t/m 5 – Altai gebergte

De eerste dagen van de trektocht rijd je richting het Altai gebergte. Je rijdt door een nationaal park. Het landschap is erg gevarieerd, van groene valleien, door rivieren en bossen. Hier wordt het basiskamp opgezet.

Dag 6 t/m 11 – Kamperen

Je maakt dagelijks lange ritten vanuit het kamp. Je verkent nieuwe routes en rijdt over smalle paadjes gemaakt door wilde dieren. Sommig dagen zul je er met pakpaarden op uit trekken en overnacht je op andere plekken. Je rijdt over open vlaktes, dichte bossen en met uitzicht op besneeuwde bergtoppen. Onderweg maak je kennis met de nomadenbevolking en hun bijzondere cultuur. Kijk goed om je heen want je vindt hier de zogenaamde ‘man-stenen’: eeuwenoude stenen in de vorm van mensen. Omdat je geen vaste route volgt is iedere dag een avontuur.

Dag 12 t/m 14 – Steile afdalingen

Je rijdt terug naar het startpunt van de tocht. Je moet een aantal steile afdalingen nemen maar gelukkig zijn de paarden gewend aan het ruige terrein.

Dag 15 – Eagle Festival

Vandaag maak je een laatste rit en neem je afscheid van de paarden. Vervolgens wordt je met de auto terug gebracht naar Ulgii. In September bezoek je in Ulgii het ‘Altai Eagle Festival’. Het is één van de grootste culturele festivals ter wereld, een bijzondere ervaring. Één van de bijzondere evenementen tijdens dit festival is boogschieten vanaf het paard. Soms doen deelnemers aan de ruitervakantie zelfs mee aan het festival!

Dag 16 – Ulaanbaatar

Vandaag vlieg je van Ulgii terug naar Ulaanbaatar.

Dag 17 – Afscheid

Helaas is je ruitervakantie afgelopen. Na het ontbijt wordt je naar het vliegveld gebracht voor je terug reis. Of misschien ga je nog verder reizen in Azië?

Het bijzondere van deze reis is dat er geen vast programma is. De route hangt af van het weer, advies van de lokale bevolking en vooral de wensen van de reizigers. Het is een unieke reis die nooit twee keer hetzelfde is.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

De paarden die je tijdens je ruitervakantie rijdt zijn kruisingen van lokale rassen. De dieren zijn gewend aan het ruige terrein. De Mongoolse paarden zijn zeker geen luie paarden die alleen maar achter elkaar aan lopen. De paarden leven het hele jaar door buiten. Ze moeten snel vluchten als er bijvoorbeeld wolven in de buurt zijn. De paarden zijn goed getraind maar er zijn wel enkele regels die je moet volgen, voor je eigen veiligheid.

Onderweg kun je meerdere malen van paard wisselen. Er is altijd een paard dat past bij jouw niveau en wensen. Voor ervaren ruiters zijn er voldoende kansen om hard te gaan, ruiters die het liever wat rustiger aan doen kunnen in een lager tempo van de omgeving genieten. Het is wel belangrijk dat je lange stukken kunt draven omdat er lange afstanden afgelegd worden. Er wordt gereden met comfortabele, traditionele zadels.

Accommodatie

De eerste en laatste nacht van je ruiterreis verblijf je in een hotel in Ulaanbaatar. De comfortabele kamers hebben een eigen badkamer en wifi. Tijdens de trektocht slaap je in simpele tenten. Je krijgt zoveel mogelijk een eigen kamer en tent. Er wordt een zogenaamde ger (een grote, stevige tent) opgezet die als gezamenlijke ruimte dient.

Deze rijvakantie is bedoeld voor avontuurlijke reizigers die geen luxe faciliteiten nodig hebben. Er is geen stromend water of elektriciteit in de kampen, je kunt je wassen in rivieren. Het toilet is een gat in de grond, waar een zeiltje omheen gezet wordt. De maaltijden worden bereidt op het vuur, zo wordt er elke dag vers brood gebakken. Vegetariërs zijn welkom en er kan ook glutenvrij gekookt worden. Voor veganisten zijn er helaas weinig opties qua eten.

Praktische informatie

Groepsgrootte: maximaal 10 ruiters

Transferpunt: vliegveld Ulaanbaatar

Niveau: deze reis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters.

Let op: tijdens de trektocht is er nauwelijks bereik voor telefoons.

Bagage: op lokale vluchten geld een limiet van 15 kg voor bagage.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.