fbpx

Je bekijkt de reis:Hoogtepunten van Noord IJsland

Boek direct

Wat ga je doen

Deze paardrijvakantie brengt je naar de hoogtepunten van het ruige noorden. Dit gebied wordt door veel toeristen overgeslagen maar heeft veel te bieden, van groene valleien tot lavavelden. Rijd langs het bekende Mývatn meer, door woestijnen van zwart zand en langs prachtige watervallen. Je kijkt uit op besneeuwde bergtoppen en overal in het landschap zie je het resultaat van vulkanische activiteit. Je rijdt met een kudde loslopende paarden zodat je regelmatig van paard kunt wisselen. Je bezoekt de beroemde waterval Godafoss en gaat een nachtje in een berghut slapen. Deze ruiterreis werd niet voor niets genomineerd als één van de tien beste in de wereld, het is een onvergetelijke ervaring!

Inbegrepen: binnenlandse vlucht, transfers, alle maaltijden en drankjes tijdens de reis.
Niet inbegrepen: vlucht naar IJsland, alcoholische dranken, eventuele hotelovernachting voor en na de ruiterreis.
Aanrader

Hoogtepunten van Noord IJsland

  • Zwarte woestijnen
  • Watervallen en vulkanen
  • Rijd met kudde
  • Ruige natuur
  • Tölten
Vanaf:
€ 2290,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – De eerste rit

Het verzamelpunt voor deze reis is het binnenlandse vliegveld van Eagle Air in Reykjavik. Hier stap je op het vliegtuig naar het noorden van IJsland waar je wordt opgewacht voor de transfer naar de boerderij. Je maakt kennis met de gids en de paarden. Na een korte introductie worden de paarden gezadeld voor de eerste rit. Er wordt veel aandacht besteed aan het vinden van het juiste paard voor de juiste ruiter. Je krijgt een uitleg over de bijzondere gangen van de IJslandse paarden. Vervolgens is het tijd voor de eerste buitenrit. Je rijdt langs de kust en over lava velden naar de Skjálfandi baai. Als je wilt kun je ‘s middags een walvistour doen met de boot (niet inbegrepen). Dit is één van de beste plekken ter wereld om walvissen te zien.

Dag 2 – Rivieren oversteken

De route van vandaag gaat door de heuvels van Hvammsheiði over paden die al eeuwenlang door ruiters gebruikt worden. Je steekt de Laxá rivier over en rijdt door de lava velden van Aðaldalshraun. De route gaat verder langs een prachtig bergmeer en je hebt een fantastisch uitzicht over de vallei. Na de rit kun je bijkomen in de hottub op Saltvik farm voor het diner.

Dag 3 – Zwarte woestijnen

Vandaag worden de paarden gezadeld voor een rit door de vallei van Laxá op weg naar het Mývatn meer. Het meer wordt omringd door vulkanen en het landschap voelt magisch aan. Vandaag zie je de enorme contrasten van het IJslandse landschap, je rijdt door groene valleien en woestijnen van zwart zand, door lavavelden en groene bossen. Na de rit kunnen je spieren bijkomen in een warmwaterbron bij Jardbod, met uitzicht op het meer.

Dag 4 – Logeren in de bergen

Na het ontbijt stap je op je paard voor het volgende deel van de tocht. Je rijdt verder de bergen in, richting de Gaesafjoll vulkaan. Je kunt de vulkanische activiteit hier terug zien in de scheuren in de grond. Je rijdt vlakbij de scheiding tussen de aardplaten van Europa en Noord Amerika naar Peistareykir. Hier overnacht je in een berghut, omringt door bubbelende kraters!

Dag 5 – Lavavelden

Op de laatste rijdag ga je weer richting Saltvik Farm via de lavavelden van Bondholshraun. Je rijdt door de Geldingadalur vallei met een prachtig uitzicht over de baai van Skjalfandi. De zandpaden zijn ideaal voor een flinke tölt! Op de boerderij staat een heerlijk afscheidsdiner voor je klaar.

Dag 6 – Afscheid

Na het ontbijt is het helaas alweer tijd om afscheid te nemen en ga je terug naar Reykjavik. Je gaat met de bus en bent rond 15 uur weer in Reykjavik. Boek je terugvlucht een dag later of laat in de avond in verband met eventuele vertragingen.

* Dit is een voorbeeld programma, het daadwerkelijke programma is afhankelijk van het weer en andere omstandigheden.

De paarden

Het IJslandse paard staat bekend om zijn extra gangen: de tölt en de telgang. De tölt kent net als de stap geen zweefmoment en is daarom een erg comfortabele gang. De telgang is een snelle gang waarmee speciale races worden gereden. IJslanders zijn gemiddeld tussen de 1.30m en 1.50m hoog. Ondanks hun kleine formaat zijn het bijzonder sterke paardjes die gewend zijn aan het ruige terrein van IJsland. IJslanders zijn erg vriendelijke paardjes maar kunnen ook erg gevoelig zijn.

Accommodatie

Tijdens deze ruiterreis verblijf je op Saltvik Farm. Je deelt een kamer met meerdere reizigers van hetzelfde geslacht. De badkamers worden gedeeld met de hele groep. Na de ritten kun je lekker ontspannen in de hottub of bij de open haard. Daarnaast ga je één nacht in een berghut slapen. De maaltijden worden met veel zorg bereid. Van het warme, energierijke ontbijt tot het typisch IJslandse diner, alles wordt gemaakt met verse ingrediënten en de nadruk ligt op lokale specialiteiten.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 100 kg

Groepsgrootte: maximaal 18 ruiters

Leeftijd: kinderen vanaf 10 jaar zijn welkom, mits ze voldoende ervaring hebben.

Transferpunt: vliegveld Eagle Air Reykjavik.

Let op: in verband met de transfer kun je het beste een dag eerder in Reykjavik aankomen. Boek je terugvlucht een dag later of laat in de avond in verband met eventuele vertragingen. Houd er rekening mee dat je nog naar het internationale vliegveld in Keflavik moet reizen vanuit de stad.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters.

Overige activiteiten: na het rijden worden een aantal interessante bezienswaardigheden bezocht, meestal gelden er geen entreekosten maar het kan toch handig zijn om wat IJslandse kronen bij je te hebben voor het geval je aanvullende activiteiten wilt doen.

Bijzonderheden: omdat er in IJsland geen paardenziektes voorkomen zijn de regels met betrekking tot het meenemen van paardenspullen erg streng. Je mag geen gebruikt leer meenemen (geen tuig maar ook geen leren handschoenen). Andere spullen moeten goed schoongemaakt zijn.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.