fbpx

Je bekijkt de reis:Westelijke Andes Ecuador

Boek direct

Wat ga je doen

Het gebied waar je op deze paardrijvakantie naar toe gaat staat bekend als de vallei van de vulkanen. Het wordt omringd door tientallen (actieve) vulkanen. Je trekt van Haciënda naar Haciënda door de groene valleien van Ecuador. De Chagras, de cowboys, leren je meer over hun levensstijl en tradities. Je bezoekt het beroemde ‘wolken bos’ van Ecuador. Dit bos bedekte vroeger een groot deel van de Andes maar is nu een bedreigd ecosysteem. Hier komen veel bijzondere planten en zeldzame vogels voor. Daarna rijdt je naar het Cotopaxi Nationale Park. Dit is één van de mooiste parken van Ecuador en een hoogtepunt op je reis. Je rijdt naar de top van de Cotopaxi vulkaan. Dit is de hoogste actieve vulkaan ter wereld. Onderweg bezoek je een lokale markt, waar je handgemaakte souvenirs kunt kopen. Het terrein is erg afwisselend en er komen bijzondere diersoorten voor, zoals beren en poema’s. Volgens de lokale bevolking kun je hier in de bergen alle vier seizoenen in één dag hebben. Deze reis is de perfecte combinatie van natuur, cultuur en avontuur!

Westelijke Andes Ecuador

  • Bezoek het Wolken Bos
  • Nationaal Park
  • Vulkanen beklimmen
  • Lokale markt bezoeken
  • Traditionele Chagra cultuur
Inbegrepen: accommodatie, alle maaltijden, frisdrank, bier en wijn, paardrijden volgens programma, Engelstalige begeleiding, vervoer van bagage.
Niet inbegrepen: vluchten, visum, vliegveld transfer, fooien.
Vanaf:
€ 2095,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst maak je kennis met het team en de rest van de groep. Je krijgt een kamer toegewezen en hebt tijd om te ontspannen van de lange reis. Afhankelijk van je aankomsttijd is er de mogelijkheid om een korte rit te maken op de Haciënda. Daarna is het tijd voor het diner en worden de details voor de rest van de week besproken.

Dag 2 – De eerste rit

Na het ontbijt stap je op je paard voor een rit op de Haciënda en de omringende Haciënda’s. Je doet het rustig aan zodat je kunt wennen aan je paard, maar ook het hoogteverschil. Je rijdt in de bergen, een stuk verder boven zeeniveau dan Nederland! Hierdoor kun je sneller moe of buiten adem raken. Na de lunch krijg je een rondleiding over het bedrijf, waar ook kaas wordt gemaakt. In de namiddag kun je een duik nemen in de jacuzzi of ontspannen in de lounge, voor het tijd is voor het diner.

Dag 3 – Het wolken bos

Vandaag ga je een rit maken naar het beroemde ‘wolken bos’. Je rijdt door uitgestrekte velden en eucalyptus bossen. Onderweg heb je een prachtig uitzicht over de vulkanen. In de verte zie je de route die je morgen zult rijden, aan de oostkant van het Andes gebergte. Je klimt naar zo’n 4000 meter hoogte, naar de top van de Corazon vulkaan. Vervolgens daal je af naar het wolkenbos. Hier vind je een enorme diversiteit aan bloemen en planten. Daarnaast leven hier ook bijzondere vogelsoorten die nergens anders voorkomen. In de namiddag kom je aan op de Haciënda waar je vannacht zult logeren.

Dag 4 – Bijzondere tuinen

Na het ontbijt krijg je een rondleiding door de tuinen van de Haciënda waar je meer leert over de bijzondere planten in het gebied. Daarna rijd je de heuvels in via de oude weg die in 1873 werd gebouwd om Quito met de kust te verbinden. Je overnacht wederom op de Haciënda waar je de eerste nacht sliep, dus kun je opnieuw een duik nemen in de jacuzzi!

Dag 5 – Op grote hoogte

Er staat een lange rit op het programma. Vandaag ga je in de westelijke bergketen rijden. Je rijdt door een groene vallei richting Machachi. Hier stop je bij de lokale markt waar je de koopwaar gaat bekijken. Vervolgens ga je verder naar Ruminahui. Je stopt bij een prachtige, traditionele Haciënda voor een snack. De rest van de route gaat door de Pedregal vallei. Onderweg heb je een prachtig uitzicht over de omringende bergen. Je overnacht in een Haciënda op zo’n 3500 meter hoogte.

Dag 6 – Cotopaxi vulkaan

Vandaag ga je het Cotopaxi Nationale Park bezoeken. Dit is één van de meest indrukwekkende parken van Ecuador en letterlijk het hoogtepunt van je reis. Hier vind je de beroemde Cotopaxi vulkaan. Je rijdt naar zo’n 4100 meter hoogte waar je in galop over de hoogvlaktes rijdt. Onderweg zie je de sporen van vulkaanuitbarstingen, zoals lavagesteentes. In dit gebied leeft een wilde kudde Berber paarden die in de 16e eeuw door de Spanjaarden meegenomen werden. Misschien kom je ze wel tegen!

Dag 7 – Inca paden

Na het ontbijt is het tijd voor het laatste deel van de rit. Je rijdt door een groene vallei omringd door vulkanen. Je moet een flinke bergketen oversteken en rijdt door een dorpje. Ruiters krijgen hier altijd een warm welkom. De rit gaat verder over smalle paden die al door de Inca’s werden gebruikt. Na aankomst op de Haciënda neem je afscheid van je paard en kun je een duik nemen in de jacuzzi, voor het tijd is voor een heerlijk diner.

Dag 8 – Afscheid

Helaas is je ruitervakantie alweer voorbij. Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van het team en de rest van de groep en ga je terug naar het vliegveld. Hopelijk heb je veel mooie herinneringen aan deze paardrijvakantie over gehouden!

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

Het bedrijf heeft een kudde van zo’n 90 paarden, waarvan er 35 bereden worden. De rest zijn fokmerries met veulens. Met zo’n grote kudde paarden is er altijd een paar dat past bij jouw wensen en niveau. Het zijn Criollo’s en kruisingen met Arabieren en Quarter Horses. De Criollo is een sterk en wendbaar paard met veel uithoudingsvermogen. Het ras stamt af van de paarden die door de veroveraars naar Amerika gebracht werden. Dit is het ras dat de gaucho’s, de lokale cowboys, gebruiken voor het werken met vee. Er wordt gereden met verschillende soorten zadels: Engels, McLellan zadels, Western en traditionele cowboy zadels uit Ecuador.

Accommodatie

Op deze paardrijvakantie overnacht je op traditionele Haciënda’s. Een Haciënda is een Zuid Amerikaanse ranch. Op het landgoed kan vee worden gehouden maar op sommige Haciënda’s worden ook gewassen verbouwd. De authentieke gebouwen hebben comfortabele kamers die in traditionele stijl zijn ingericht. Je krijgt een kamer met en-suite badkamer. Op verzoek is het mogelijk om een éénpersoonskamer te krijgen, je betaald wel een toeslag. Er worden zowel internationale als lokale maaltijden bereid. Er wordt gekookt met verse ingrediënten en er kan rekening gehouden worden met speciale diëten.

Praktische informatie

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 12 ruiters

Gewichtslimiet: 95 kg

Leeftijd: kinderen vanaf 10 jaar zijn welkom, mits ze voldoende rij ervaring hebben.

Niveau: deze reis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters. Je moet de stap, draf en galop goed beheersen en je paard onder controle hebben in een open terrein.

Transferpunt: vliegveld Quito

Let op: de transfer van en naar het vliegveld is niet inbegrepen, we kunnen dit wel voor je regelen.

Bagage: het kan flink afkoelen in de bergen, draag veel laagjes kleding, zoals thermo ondergoed en neem regenkleding mee.

Bijzonder: het bedrijf besteed veel aandacht aan duurzaamheid. Er wordt organisch geteeld, gecomposteerd en zuinig omgegaan met energie en water. Daarnaast steunen en behouden ze de lokale Chagra cultuur en tradities.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.