fbpx

Je bekijkt de reis:Over de Andes van Argentinië naar Chili

Boek direct

Wat ga je doen

De trektocht over de Andes is een avontuurlijke expeditie voor ervaren ruiters. Het is niet zomaar een rit maar een uitdagende, soms lange, reis door een fantastisch landschap. Je rijdt langs besneeuwde bergtoppen, door groene valleien, steekt rivieren over en komt langs watervallen. Je gaat zeven nachten kamperen in een tent, op de mooiste plekken middenin de natuur. Je maakt lange ritten door rotsachtig terrein. Gelukkig kennen de paarden de omgeving goed en kun je volledig op ze vertrouwen! Je volgt de route die generaal José de San Martin in 1817 aflegde toen hij de Andes overstak met zijn leger om Chili te bevrijden. Je wordt begeleidt door de lokale gaucho’s die je meer vertellen over hun cultuur en tradities.

Over de Andes van Argentinië naar Chili

  • Nauwelijks toeristen
  • Te paard de grens oversteken
  • Twee landen bezoeken
  • Afwisselend landschap
Inbegrepen: transfer van en naar het vliegveld, accommodatie, maaltijden vanaf het diner op de aankomstdag t/m ontbijt op de laatste dag, water, paardrijden volgens programma, Engelstalige begeleiding, vervoer van bagage.
Niet inbegrepen: vluchten, fooien, frisdrank en alcohol.
Vanaf:
€ 3340,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het begin van je reis

Na aankomst op het vliegveld Plumerillo wordt je naar Mendoza gebracht. ’s Middags heb je vrij om de stad te verkennen of bij te komen van je reis. ’s Avonds maak je kennis met de rest van de groep tijdens het diner. Je gaat naar een speciale volksdans en tango show in één van de beste restaurant theaters van Mendoza.

Dag 2 – Naar het kamp

Na een vroeg ontbijt stap je in de auto voor de rit naar het startpunt van de trektocht. Onderweg bezoek je Potrerillos, Uspallata Valley, Pampa del Leoncito en het dorpje Barreal, waar je gaat lunchen. Na een autorit van zeven uur kom je aan in Las Hornillas aan de voet van de Andes. Het team heeft het kamp al opgezet en zijn al helemaal klaar voor de expeditie. Je dineert in het kamp en bespreekt de plannen voor de trektocht.

Dag 3 – De bergen in

Het is tijd voor de eerste rit! Na het ontbijt maak je kennis met je paard voor de week en stap je in het zadel voor het eerste deel van de trektocht. Je steekt de Aldeco rivier over en rijdt over de zwarta pampas naar de uitgestrekte vlaktes van Manantiales. Het kamp voor vannacht staat vlakbij een beekje. Je zit ongeveer 5,5 uur op je paard en legt 17 kilometer af.

Dag 4 – Prachtige uitzichten

Vandaag daal je af naar de Las Lenas rivier, langs Penon de San Martin. Dit is de langste route van de expeditie. Je rijdt langs het ravijn van de Las Lenas rivier. De weg is erg rotsachtig en je moet een paar keer de rivier oversteken. Daarna beklim je de spectaculaire Paso del Espinacito bergpas op 4500 meter hoogte. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de bergen die de grens met Chili vormen. Daarna rijd je door de vallei naar het kamp in Vega Larga. Je zit ongeveer 9 uur op je paard en legt 31 km af.

Dag 5 – Vallei van de eenden

De route van vandaag brengt je door de heuvels naar de Valle de Los Patos (de vallei van de eenden). Je rijdt langs de hut van de Argentijnse politie die toezicht houdt op de grens. De rit gaat verder over de vlaktes naar Valle Hermoso, waar je de komende twee nachten kampeert. Onderweg kun je de Aconcagua berg goed zien, de hoogste berg van Amerika met een hoogte van 6962 meter boven zeeniveau. Je kunt de gletsjer op de top van de Cerro La Mesa ook zien.

Dag 6 – Vrije dag

Vanochtend kun je rustig genieten van de zonsopgang, je hoeft niet vroeg te vertrekken vandaag. De paarden hebben een dagje rust en ook jij kunt even bijkomen. Je kunt gaan vissen, een wandeling maken of een dutje doen. De gaucho’s leren je hoe je de ‘boleadoras’ (een speciale lasso) kunt gebruiken. Je gaat uitgebreid lunchen en dineren, er staat een traditionele asado (een Argentijnse barbecue) gepland.

Dag 7 – De grens over

Je rijdt vandaag naar het westen, naar de grens met Chili. Hier kom je rond 13 uur aan. Hier moet je van paard wisselen, vanwege de wetten in Chili mag je niet met paarden uit andere landen de grens over rijden. Je maakt kennis met het Chileense team en de paarden die je de komende drie dagen begeleiden. Na een drankje en een snack ga je verder naar de Rocin river en het ‘grenskantoor’ in Las Vegas del Ciénago. Hier moet je je reisdocumenten laten zien. Na ongeveer een uur kom je aan in het kamp in Lagunitas waar een heerlijk diner voor je klaarstaat. Je zit ongeveer 6,5 uur in het zadel en legt 27 km af.

Dag 8 – Bergen en rivieren

De expeditie gaat verder langs de Rocin rivier. Je steekt de rivier een paar keer over en klimt ongeveer 1000 meter naar een hoogte van ongeveer 3500 meter. Je rijdt door de Colorada bergpas, vanaf heir heb je een prachtig uitzicht over het Andes gebergte en de valleien van Chili. Na een stop om bij te komen daal je af naar de Chalaco rivier. Je rijdt langs doornige struiken die typisch zijn voor deze regio. In de namiddag kom je aan bij het kamp voor vannacht. Je dineert rond het kampvuur. De rit is ongeveer 7 uur en 28 kilometer lang.

Dag 9 – Santiago

Je stapt op je paard voor het laatste deel van de trektocht. De route brengt je langs de Chalaco rivier naar Los Patos. Langzaam zie je meer begroeiing en hogere bomen. In Los Patos checkt de Chileense internationale politie je documenten en bagage. Daarna neem je afscheid van je paard en wordt je met de auto naar Santiago gebracht. Na een autorit van ongeveer twee uur kom je aan in je hotel. Je let vandaag ongeveer 18 kilometer te paard af.

Dag 10 – Afscheid

Helaas is je paardrijvakantie alweer voorbij, na het ontbijt wordt je naar het vliegveld van Santiago gebracht voor de reis naar huis. Hopelijk heb je veel mooie herinneringen over gehouden aan deze bijzondere reis!

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

In Argentinië rijd je op Peruviaanse Paso’s. Deze paarden staan bekend om hun extra gang. Deze gang heet ‘Paso Llano’ genoemd en is enorm comfortabel, dit ras wordt daarom wel de ‘cadillac’ onder de paarden genoemd. In Chili rijd je op Criollo’s. Deze paarden werden op de ranches gebruikt om koeien te drijven. Het zijn goed getrainde paarden die gewend zijn aan het ruige terrein. Er wordt gereden met traditionele zadels en hoofdstellen. De zadels zijn comfortabel, ze zijn gemaakt voor gaucho’s die hele dagen in het zadel doorbrengen. Op de zadels zit een schapenvachtje. Je helpt mee met de verzorging van de paarden. Vanwege het uitdagende terrein wordt er vooral gestapt.

Accommodatie

De laatste nacht van je vakantie verblijf je in een hotel. Je deelt een comfortabele kamer en badkamer met een medereiziger. Tijdens de trektocht overnacht je in tenten. Je deelt in iglo tent met een andere ruiter. Daarnaast is er één grote tent waar je met z’n allen eet en gezellig kunt napraten ‘s avonds. Er is geen stromend water of toilet in het kamp. Je kunt je wassen in rivieren maar het water is wel koud.

Het kamp wordt door de crew opgezet en je krijgt een slaapmat en slaapzak. Het ontbijt bestaat meestal uit brood, muesli, jam, kaas en vlees. Tijdens de ritten stop je onderweg voor een lichte lunch. De traditionele diners zijn bijvoorbeeld stoofpotjes of geroosterd vlees. Vegetariërs zijn welkom en er kan rekening gehouden worden met allergieën maar overleg dit vooraf wel met ons!

Praktische informatie

Transferpunt eerste dag: vliegveld Mendoza

Transferpunt laatste dag: vliegveld Santiago

Let op: je start- en eindpunt zijn verschillend!

Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 10 ruiters

Gewichtslimiet: 90 kg (er kan één ruiter van maximaal 100 kg mee, dan gaat een extra paard mee. Hiervoor geldt een toeslag, overleg met ons over de mogelijkheden).

Leeftijd: ruiters vanaf 16 jaar zijn welkom (kinderen vanaf 12 jaar onder begeleiding van een volwassene).

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor vergevorderde ruiters die regelmatig rijden. Vanwege het uitdagende terrein wordt er vooral gestapt maar moet je een goede balans hebben. Je moet een goede conditie hebben om de lange dagen in het zadel vol te kunnen houden. Af en toe moet je een stuk naast je paard lopen in rotsachtig terrein.

Water: neem waterzuiveringstabletten mee, tijdens de trektocht wordt water uit rivieren gehaald. Er worden geen andere drankjes meegenomen onderweg.

Reisdocumenten: zorg dat je de juiste documenten en visa hebt voor zowel Chili als Argentinië. Je papieren worden bij de grensovergang gecontroleerd.

Goed om te weten: je rijdt in een afgelegen gebied en zult niet overal bereik hebben met je telefoon.

Verder: je gaat kamperen, maakt lange ritten, soms in slecht weer. Dit is een uitdagende rit die minder geschikt is voor ruiters die van wat meer comfort houden. Je rijdt naar een hoogte van 4000 meter. Je kunt onderweg niet stoppen en met de auto opgehaald worden omdat het zo afgelegen is.

Bagage: je kunt ongeveer 15 kg bagage meenemen in een zachte tas (geen koffers vanwege het transport). De bagage wordt op muilezels meegenomen. Als je meer bagage hebt wordt dit met de auto naar het eindpunt gebracht.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.