fbpx

Je bekijkt de reis:Over de Andes van Chili naar Argentinië

Boek direct

Wat ga je doen

De grens oversteken te paard! Een unieke paardrijvakantie waarbij je van Chili naar Argentinië rijdt via het Andes gebergte. Hoog in de bergen, zonder andere toeristen, laat je je paspoort zien aan een douane ambtenaar waarna je met je paard de grens overrijdt: waar kun je dit nog doen? Het voelt alsof je terug in de tijd gaat terwijl je door het adembenemende landschap rijdt. Droge pampas worden afgewisseld met uitgestrekte grasvelden en heldere rivieren. De prachtige uitzichten zijn een hoogtepunt op deze ruiterreis.

Je maakt kennis met de lokale gaucho’s en hun bijzondere tradities. Te paard trekken ze rond met hun kuddes. ‘s Avonds rond het kampvuur delen ze graag hun verhalen met je. In de dorpjes rijden mensen op hun muilezel naar de winkel. Je waant jezelf een gaucho, rondtrekkend door deze wildernis met alleen je paard als gezelschap. Net als de Spaanse veroveraars kampeer je onder de sterren. Dit is een reis voor avontuurlijke ruiters die houden van bijzondere natuur.

Inbegrepen: transfer van en naar het vliegveld, accommodatie, maaltijden vanaf het diner op de aankomstdag t/m ontbijt op de laatste dag.
Niet inbegrepen: vluchten, fooien, frisdrank en alcohol.

Over de Andes van Chili naar Argentinië

  • Nauwelijks toeristen
  • Te paard de grens oversteken
  • Twee landen bezoeken
  • Afwisselend landschap
Vanaf:
€ 3395,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het begin van je reis

Na aankomst in Santiago wordt je opgehaald van het vliegveld. Na een rit van ongeveer twee uur kom je aan in het kamp voor vannacht waar je dineert en kennis maakt met de rest van de groep.

Dag 2 – De eerste rit

Na het ontbijt maak je kennis met je paard voor de week. Na een korte introductie stap je op voor het eerste deel van de tocht. Je rijdt langs de Chalaco rivier naar Maiten Bonito, op een hoogte van 2200 meter. Je steekt de rivier een aantal keer over. Dit gebied grenst aan een woestijn en is daarom erg droog. Je vind er veel cactussen en weinig begroeiing. Na aankomst in het kamp is het tijd voor een drankje en een heerlijk diner rond het kampvuur.

Dag 3 – De bergen in

Na een flink ontbijt stap je op je paard voor het volgende deel van de tocht. Je rijdt verder langs de rivier en over de Colorada bergpas. Hier moet je een stukje naast je paard lopen. Dit stuk van de route is niet geschikt voor ruiters met hoogtevrees, je ben meer dan 1000 meter boven de rivier. Je stopt onderweg voor een picknick lunch. In de middag rijd je door uitgestrekte grasvelden. Hier wordt het kamp voor vannacht opgezet.

Dag 4 – De grens over

Je begint de dag al vroeg met een rit langs de Rocín rivier naar de grens met Argentinië. Je rijdt op een hoogte van 3300 meter. Gras en bosjes vind je hier bijna niet maar overal groeien kleine bloemetjes. De paadjes naar de grens zijn smal en af en toe best steil. Bij de grens tref je de Argentijnse gaucho’s met hun muilezels. Het is interessant om te zien wat het verschil is tussen de rijstijl van de Argentijnse en de Chileense cowboys. Je rijdt naar een lodge waar de grenspapieren gecontroleerd worden. Vervolgens wordt het kamp opgezet en is het tijd voor het diner.

Dag 5 – Gaucho vaardigheden

Vandaag doe je het wat rustiger aan. Je staat later op en geniet van een lekker ontbijt. Je rijdt vooral in stap om te wennen aan de hoogte en te genieten van het uitzicht. Als je wilt kun je onderweg stoppen om te vissen. Daarnaast vertellen de gaucho’s je alles over navigatie in dit gebied zoals kaartlezen, afstand berekenen, het gebruik van een kompas en noodsignalen sturen. Deze vaardigheden zijn onmisbaar voor de cowboy’s die in dit gebied rondrijden. Je overnacht in het kamp.

Dag 6 – Valleien en rivieren

Je stapt vandaag al vroeg op je paard voor het volgende deel van de route. Je rijdt door uitgestrekte grasvelden vol kruiden. In dit gebied komen veel verschillende soorten vogels voor. Je bent omringd door bergen en rivieren. Je rijdt door de vruchtbare vallei van de Honda bergpas en langzaam klim je uit de vallei omhoog naar de kampeerplek aan de voet van de bergen.

Dag 7 – Prachtige uitzichten

De rit van vandaag is vrij zwaar voor de paarden en muilezels. Je moet een flink stuk klimmen om de Honda bergpas over te steken. Je rijdt door een heuvelachtig landschap steeds hoger de bergen in. Je stopt regelmatig om de dieren uit te laten rusten. Maar de klim is het zeker waard: vanaf de top van de berg heb je een prachtig uitzicht over de Andes bergen. ‘s Middags daal je weer af naar de Las Lenas rivier en El Penon, waar je vannacht gaat kamperen in een prachtig natuurgebied.

Dag 8 – De zwarte pampa

Na het ontbijt is het helaas tijd voor het laatste deel van de tocht. De rit gaat langs de Las Lenas rivier naar Manantiales. Onderweg rijd je over uitgestrekte, vruchtbare vlaktes omringd door bijzondere rotsformaties. Je hebt hier echt het gevoel dat je door de wildernis rijdt, nergens zijn andere mensen te bekennen. Je daalt langzaam af naar de Hornillas, over de ‘zwarte pampa’ waar de auto staat te wachten. Je neemt afscheid van je paard en wordt naar het hotel in Uspallata gebracht.

Dag 9 – Afscheid

Helaas is je paardrijvakantie alweer voorbij. Na het ontbijt wordt je teruggebracht naar het vliegveld in Santiago voor de reis naar huis. Je krijgt een laatste indruk van dit bijzondere landschap terwijl je opnieuw de grens oversteekt, terug naar Chili.

* dit is een voorbeeldprogramma dat altijd aangepast kan worden afhankelijk van het weer en andere omstandigheden.

De paarden

De paarden die je tijdens de trektocht zult rijden zijn een mix van Criollo’s en andere lokale rassen. Ze stammen af van wilde paarden, het zijn dan ook sterke dieren die gewend zijn aan het lastige terrein. De paarden zijn niet van het bedrijf maar van lokale gaucho’s. Hiermee probeert het bedrijf de gaucho cultuur te steunen en te behouden. Ze werken al jarenlang samen met de gaucho’s en kennen de kuddes goed. Het zijn betrouwbare paarden die gewend zijn aan lange ritten en er wordt veel aandacht besteed aan het vinden van het juiste paard voor iedere ruiter. Er wordt gereden met traditionele zadels en hoofdstellen. De zadels zijn comfortabel, ze zijn gemaakt voor gaucho’s die hele dagen in het zadel doorbrengen.

Accommodatie

De laatste nacht van je vakantie verblijf je in een hotel. Je krijgt een comfortabele kamer met gedeelde badkamer. Tijdens de trektocht overnacht je in tenten. Je deelt in iglo tent met een medereiziger. Het is mogelijk om een éénpersoonskamer en tent aan te vragen, er geldt dan wel een toeslag. Daarnaast is er één grote tent waar je met z’n allen eet en gezellig kunt napraten ‘s avonds.

Er is geen stromend water in het kamp. Het kamp wordt door de crew opgezet, zij verzorgen ook de paarden maar je mag natuurlijk altijd meehelpen. Na de rit krijg je altijd een cocktail. De traditionele diners worden door de kok bereidt. Het ontbijt bestaat meestal uit brood, fruit, yoghurt, muesli en kaas. De lunch wordt in de zadeltassen meegenomen. Vegetariërs zijn welkom en er kan rekening gehouden worden met allergieën.

Praktische informatie

Transferpunt: vliegveld Santiago

Groepsgrootte: minimaal 6, maximaal 12 ruiters

Leeftijd: kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom, mits er een volwassene bij is en ze voldoende rijervaring hebben.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters. Je moet een goede conditie hebben om de lange dagen in het zadel vol te kunnen houden.

Bagage: neem liever een stevige tas mee dan een harde koffer ivm het vervoer van de bagage.

Let op: zorg dat je de juiste documenten en visa hebt voor zowel Chili als Argentinië. Je papieren worden bij de grensovergang gecontroleerd.

Let op: je rijdt in een afgelegen gebied en zult niet overal bereik hebben met je telefoon.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.