fbpx

Je bekijkt de reis:Maremma Trektocht Italië

Boek direct

Wat ga je doen

Deze trektocht brengt je naar het bijzondere Maremma park en het strand! Je rijdt door de heuvels van Toscane, door de bossen en langs de zee. Onderweg kun je met je paard zwemmen in een rivier, je rijdt langs de warmwaterbronnen van Saturnia, ziet de ruïnes van een Etruskische Necropolis, de wijngaarden waar Morellino wijnen gemaakt worden en de ruïnes van de abdij van San Rabano. Je overnacht in comfortabele accommodaties en geniet van heerlijke Italiaanse maaltijden.

Maremma Trektocht Italië

  • Strandrit
  • Westernrijden
  • Zwemmen met je paard
  • Wijn proeverij
Inbegrepen: accommodatie, alle maaltijden en water tijdens de maaltijden, paardrijden volgens programma, Engelstalige begeleiding, vervoer van bagage.
Niet inbegrepen: vluchten, vliegveldtransfer, andere drankjes.
Vanaf:
€ 1670,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst op het vliegveld of treinstation word je opgehaald en naar de accommodatie bij de stallen gebracht. Hier maak je kennis met de rest van de groep en het team tijdens een heerlijk diner.

Dag 2 – De eerste rit

Na het ontbijt stap je op je paard voor het eerste deel van de trektocht! Je begint met een korte les in de bak om te wennen aan je paard en het westernrijden. Daarna begin je met de rit, je rijdt de heuvel af naar de Fiora rivier. Je steekt de rivier over en rijdt verder door de heuvels naar Catabbio. Hier logeer je vannacht.

Dag 3 – Rivieren

Je laat de Fiora vallei achter je en rijdt naar de Saturnia en Stellata rivieren. De Stellata heeft z’n bron bij de beroemde watervallen. Bij goed weer stop je hier voor een picknick en een duik in de rivier. Dit is thermaal water dus het is erg gezond voor je! Daarna rijd je verder naar de Etruskische Necropolis van Puntone. De rit gaat verder langs de rivier naar de accommodatie voor de komende twee nachten.

Dag 4 – Zwemmen

De rit van vandaag gaat langs de Albegna rivier naar een plek waar je kunt zwemmen met je paard. Daarna rijd je terug naar de accommodatie voor de lunch. ’s Middags hebben de paarden vrij en kun jij lekker bijkomen, of wandelen in de prachtige omgeving. Bij regen of wanneer het water te koud is ga je niet in de rivier zwemmen maar bezoek je de Etruskische vindplaats ‘Ghiaccioforte’.

Dag 5 – Wijn proeven

Je rijdt de vallei uit richting de Maremma. De route gaat door de heuvels van Scansano en de wijngaarden die beroemd zijn om de Morellino wijn. Onderweg stop je voor een picknicklunch. Je overnacht in Montiano waar je wijn gaat proeven!

Dag 6 – Maremma

De route van vandaag brengt je richting de kust. Je gaat het Maremma natuurpark in. Onderweg stop je voor de lunch vlakbij Alberese op een biologische boerderij. Hier kun je de pecorino kaas proberen uit de regio. ’s Middags rijd je door het bos en langs de ruïnes van de San Rabano abdij.

Dag 7 – Strandrit

Vandaag rijdt je verder door het Maremma park, een prachtig natuurgebied. Hier lopen grote kuddes Maremma koeien. Je rijdt door een Mediterraan bos naar het strand van Collelungo. Je rijdt langs de branding naar Marina di Alberese. Je stopt voor een picknick en kunt een duik nemen in de zee! ’s Middags rijdt je terug naar de accommodatie waar de paarden achterblijven. Jij wordt met de bus terug naar het startpunt van de trektocht gebracht waar het diner voor je klaarstaat.

Dag 8 – Afscheid

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van het team en de rest van de groep. Hopelijk heb je veel mooie herinneringen overgehouden aan deze trektocht te paard!

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids. De trektocht kan ook in omgekeerde richting gereden worden.

De paarden

Tijdens deze paardrijvakantie rijd je op Haflingers, Appaloosas, Arabieren en kruisingen van deze rassen. Er is een kudde van meer dan 60 paarden dus er is altijd één die past bij jouw wensen en ervaring. De paarden leven samen in groepen, ze worden zo natuurlijk mogelijk gehouden. De westernzadels zijn comfortabel en gemaakt om lange afstanden in te rijden. Je rijdt op een ontspannen manier aan een losse teugel. Voor de start van de trektocht krijg je een korte uitleg over de manier van rijden. Je hoeft dus geen westernervaring te hebben om mee te gaan op deze reis. Omdat het terrein best wel heuvelachtig is wordt er veel gestapt maar je gaat ook zeker een flink stuk galopperen waar dat mogelijk is! Je helpt mee met het verzorgen en opzadelen van je paard.

Accommodatie

Op je ruiterreis verblijf je in comfortabele accommodaties met twee, drie of vier persoonskamers. Het zijn plattelandshotels en zogenaamde ‘agriturismos’. Dit zijn Italiaanse boerderijen waar een aantal kamers ingericht zijn als hotelkamers en verhuurd worden aan toeristen: logeren bij de boer dus! De meeste boeren hebben olijf- en wijngaarden maar vaak zijn er ook dieren voor de productie van zuivel. Soms heeft de kamer een eigen badkamer maar het kan ook voorkomen dat je een badkamer deelt met de rest van de groep. Je geniet van heerlijke maaltijden bereidt met lokale ingrediënten. Er kan rekening gehouden worden met speciale dieetwensen.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 100 kg 

Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 8 ruiters

Leeftijd: deze reis is geschikt voor kinderen vanaf 14 jaar.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters.

Dichtstbijzijnde vliegveld: Rome

Transferpunt: Chiusi treinstation

Je kunt ook opgehaald worden op vliegveld Rome Fiumicino of Rome Ciampino.

Let op: er zijn vaste tijden voor de transfer. Houd hier rekening mee bij het boeken van je vlucht en treintickets.

Transfertijd Chiusi station: dag 1 – tussen 9-10 uur of 17.30-18.30 uur, retour dag 8 – 9.30 uur.
Transfertijd Rome Ciampino: dag 1 – 15 uur, retour dag – 8 12 uur.
Transfertijd Rome Fiumicino: dag 1 – 16 uur, retour dag 8 – 13 uur.

Let op: als je op andere dagen (behalve zaterdag) opgehaald of gebracht wilt worden op het treinstation betaal je €80,- voor de transfer (retour) in plaats van €40,- (retour op zaterdagen).

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.