fbpx

Je bekijkt de reis:Etrusken Trektocht Italië

Boek direct

Wat ga je doen

Op deze paardrijvakantie treed je in de voetsporen van de Etrusken. Lang voor de Romeinen in Italië verschenen woonden de Etrusken hier al. Ze hadden een rijke cultuur waar je tijdens de trektocht de overblijfselen van ziet. Je rijdt langs grotten die in de rotsen uitgehakt zijn en oude tombes op een Etruskische begraafplaats. De paarden worden western gereden maar je hoeft geen western rijervaring te hebben om mee te gaan op de trektocht. De route gaat door bergweides langs de rivier de Fiora, door ravijnen en bossen naar een prachtig meer. Je rijdt door middeleeuwse dorpjes en bijzondere natuurgebieden. ’s Avonds overnacht je op boerderijen en geniet je van heerlijke maaltijden uit de regio. Dit is de perfecte ruiterreis voor liefhebbers van natuur en cultuur.
Snel vol!

Etrusken Trektocht Italië

  • Bijzondere geschiedenis
  • Westernrijden
  • Accommodatie met zwembad
  • Heerlijk eten
Inbegrepen: accommodatie, alle maaltijden en water tijdens de maaltijden, paardrijden volgens programma, Engelstalige begeleiding.
Niet inbegrepen: vluchten, transfer, andere drankjes.
Vanaf:
€ 1670,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Je reis begint!

Na aankomst op het vliegveld of treinstation word je opgehaald en naar de accommodatie bij de stallen gebracht. Hier maak je kennis met de rest van de groep en het team tijdens een heerlijk diner.

Dag 2 – De eerste rit

Na een heerlijk ontbijt maak je kennis met je paard voor de rest van de week. Vandaag rijd je in de omgeving van de stallen, zodat je goed aan je paard en de manier van rijden kunt wennen. Je brengt de hele dag in het zadel door. Onderweg stop je voor een picknick lunch. In de namiddag keer je terug naar de stallen. Daarna is het tijd voor een traditioneel Toscaans diner.

Dag 3 – Eeuwenoude wegen

Vanochtend stap je op je paard voor het eerste deel van de trektocht. Je rijdt door de velden van Montevitozzo naar de oever van de Fiora rivier. Hier stop je voor een picknick en een verfrissende duik in de rivier. ‘s Middags rijd je verder over een eeuwenoude Etruskische weg die zo’n 2000 jaar geleden in de rotsen werd uitgebeiteld. Je komt langs het beroemdste monument van de regio: de tombe van Ildebranda. Deze tombe werd gebouwd in de stijl van een Griekse tempel en geeft daarmee aan dat er contact was tussen de Etrusken en de Grieken. Je overnacht in de buurt van Sovana.

Dag 4 – Flink galopperen

De route van vandaag gaat vanuit Sovana door wijngaarden en langs olijfbomen terug naar de rivier. Je steekt de rivier over en rijdt verder naar de Etruskische begraafplaats van Poggio Buco. De tombes die je hier vindt, zijn gebouwd tussen de 8e en 6e eeuw voor Christus. Het is een belangrijke archeologische vindplaats. Na de lunch gaat de trektocht verder over paden die perfect zijn voor een flinke galop. Je overnacht op een kleine boerderij waar een heerlijk diner op je staat te wachten. ‘s Avonds kun je een duik nemen in het zwembad.

Dag 5 – Maremma paarden

Vandaag staat er een lange rit op het programma. Je volgt de rivier de Fiora naar Poggio Conte. Hier vind je een bijzondere kapel die in de 16e eeuw in de rotsen werd uitgehakt. Je stopt voor de lunch op een boerderij waar Maremma paarden worden gefokt, een traditioneel Italiaans ras. De paarden worden hier op traditionele manier getraind en gebruikt door de lokale cowboys om hun vee te verplaatsen. In de namiddag wordt je teruggebracht naar de boerderij voor een duik in het zwembad.

Dag 6 – Kratermeer

Het volgende deel van de trektocht gaat over een Etruskische weg die ook door de Romeinen veel gebruikt werd. Je steekt de Olpeta rivier over en beklimt een heuvel naar de ruïnes van de oude stad Castro. Hier ga je het ‘Lamone’ natuurreservaat in. Het is een prachtig, dicht bos war bijzondere vogels en wilde bloemen voorkomen. Het terrein is erg rotsachtig maar gelukkig zijn de paarden het gewend. Deze heuvels zijn gevormd door vulkaanuitbarstingen. Onderweg kom je kuddes Maremma koeien tegen die hier in de bossen grazen. Na een picknick lunch gaat de rit verder door de heuvels naar de accommodatie voor vannacht. Je logeert in de buurt van het Mezzano meer, een kratermeer waar je een verfrissende duik kunt nemen.

Dag 7 – Door de heuvels

Vandaag rijd je van Mezzano naar Vitozza, een middeleeuws dorpje met een rijke geschiedenis. Je vind er de ruïnes van een kasteel, een kerk en grotten die tot de 18e eeuw als woningen werden gebruikt. Je rijdt door de velden verder naar de Lente rivier. Vervolgens ga je de heuvels in naar Sorano en verder naar Montevitozzo. Onderweg geniet je van een prachtig uitzicht over de valleien. Je volgt de Etruskische weg terug naar de stallen. Daarna is het tijd om afscheid te nemen van je paard en staat er een laatste diner voor je klaar.

Dag 8 – Afscheid

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van het team en de rest van de groep. Hopelijk heb je veel mooie herinneringen overgehouden aan deze trektocht te paard!

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

Tijdens deze paardrijvakantie rijd je op Haflingers, Appaloosas, Arabieren en kruisingen van deze rassen. Er is een kudde van meer dan 60 paarden dus er is altijd één die past bij jouw wensen en ervaring. De paarden leven samen in groepen, ze worden zo natuurlijk mogelijk gehouden. De westernzadels zijn comfortabel en gemaakt om lange afstanden in te rijden. Je rijdt op een ontspannen manier aan een losse teugel. Voor de start van de trektocht krijg je een korte uitleg over de manier van rijden. Je hoeft dus geen westernervaring te hebben om mee te gaan op deze reis. Omdat het terrein best wel heuvelachtig is wordt er veel gestapt maar je gaat ook zeker een flink stuk galopperen waar dat mogelijk is! Je helpt mee met het verzorgen en opzadelen van je paard.

Accommodatie

Op je ruiterreis verblijf je in comfortabele accommodaties met gedeelde kamers. Soms hebben de kamers een eigen badkamer maar het kan ook voorkomen dat je een badkamer deelt met de rest van de groep.

De eerste en tweede nacht en de laatste nacht verblijf je bij de stallen. Tijdens de trektocht verblijf je in zogenaamde ‘agriturismos’. Dit zijn Italiaanse boerderijen waar een aantal kamers ingericht zijn als hotelkamers en verhuurd worden aan toeristen: logeren bij de boer dus!

De meeste boeren hebben olijf- en wijngaarden maar vaak zijn er ook dieren voor de productie van zuivel. Je geniet van heerlijke maaltijden bereidt met lokale ingrediënten. Er kan rekening gehouden worden met speciale dieetwensen.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 100 kg 

Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 8 ruiters

Leeftijd: deze reis is geschikt voor kinderen vanaf 14 jaar.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters.

Dichtstbijzijnde vliegveld: Rome

Transferpunt: Chiusi treinstation,

Je kunt ook opgehaald worden op vliegveld Rome Fiumicino of Rome Ciampino.

Let op: er zijn vaste tijden voor de transfer. Houd hier rekening mee bij het boeken van je vlucht en treintickets.

Transfertijd Chiusi station: dag 1 – tussen 9-10 uur of 17.30-18.30 uur, retour dag 8 – 9.30 uur.
Transfertijd Rome Ciampino: dag 1 – 15 uur, retour dag – 8 12 uur.
Transfertijd Rome Fiumicino: dag 1 – 16 uur, retour dag 8 – 13 uur.

Let op: als je op andere dagen (behalve zaterdag) opgehaald of gebracht wilt worden op het treinstation betaal je €80,- voor de transfer (retour) in plaats van €40,- (retour op zaterdagen).

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.