fbpx

Je bekijkt de reis:Leer Paardrijden op Lesbos, Griekenland

Boek direct

Wat ga je doen

Geniet van zon, zee en paarden op Lesbos! Op deze stal op loopafstand van Molyvos leer je de basis van het paardrijden. Je krijgt lessen in de bak en eindigt de week met een buitenrit. Bij warm weer kun je op het strand rijden en met je paard in de zee zwemmen!

Je logeert in een viersterrenhotel met een zwembad waar je na het rijden lekker kunt afkoelen. Molyvos is een typisch Grieks dorp met sfeervolle straatjes, een middeleeuws kasteel, een haven en veel gezellige cafés en restaurantjes.

Deze reis is de perfecte combinatie van ontspanning en paardrijden!

Leer Paardrijden op Lesbos, Griekenland

  • Geen ervaring nodig
  • Zwembad
  • Tijd voor ontspanning
  • Nederlandstalig
Inbegrepen: accommodatie in het viersterrenhotel, ontbijt, diner, paardrijden volgens programma, Engels- en Nederlandstalige instructrice, vervoer van het hotel naar de stallen.
Niet inbegrepen: vlucht, vliegveldtransfer, lunch, drankjes, fooien.
Vanaf:
€ 700,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Je vakantie begint!

Na aankomst op Lesbos wordt je opgehaald op het vliegveld, of je reist zelf naar het hotel. Na het inchecken heb je tijd om bij te komen of een duik te nemen in het zwembad voordat het tijd is voor het diner. ‘s Avonds bespreek je het programma voor de week met de instructrice. Als er tijd is krijg je al een eerste les.

Dag 2 t/m 4 – Paardrijlessen

Na het ontbijt in het hotel wordt je opgehaald en naar de stal gebracht. Je rijdt meestal ‘s ochtends zodat je ‘s middags tijd hebt om Lesbos te verkennen. De instructrice vertelt je meer over de paarden en de veiligheidsregels. Daarna poets en zadel je je paard. Geen zorgen, ze legt je precies uit hoe dit moet. Je neemt je paard mee naar de bak en stapt in het zadel voor de les. Elke les duurt ongeveer 45 minuten. Je oefent het sturen, stappen en draven en misschien al een stukje galopperen. Na de les wordt je weer naar het hotel gebracht en kun je ontspannen, of de stad in gaan!

Dag 5 – Je eerste buitenrit

Je gaat vandaag een buitenrit maken! Je poetst en zadelt je paard op voor een tocht rond de stallen. Je rijdt naar het reservoir van Molyvos. Misschien kun je onderweg al een stukje draven. Het is heerlijk om de heuvels te verkennen vanaf je paard. De omgeving van de stal is erg mooi! De buitenrit duurt ongeveer een half uur.

Dag 6 – Vrije dag

Vandaag hebben de paarden een dagje vrij en kun je op eigen gelegenheid Lesbos bekijken, of lekker ontspannen bij het zwembad. Na de intensieve lessen van de afgelopen dagen kunnen je spieren even bijkomen.

Dag 7 – Lekker buitenrijden

Op de laatste rijdag ga je 1-1,5 uur rijden in de omgeving van de stallen. Onderweg ga je stukken draven en misschien ook een klein stukje galopperen. In de zomer rijd je naar het strand. Hier zadel je je paard af en ga je met je paard de zee in! Als het weer niet geschikt is om te zwemmen rijd je naar het kerkje van Agia Fotia, een prachtige route door de heuvels met fantastische uitzichten! Na een wek in het zadel heb je het gevoel dat je al jaren rijdt!

Dag 8 – Afscheid

Als je vlucht in de namiddag vertrekt heb je ‘s ochtends nog tijd voor een laatste les. Daarna is het tijd om afscheid te nemen en ga je terug naar het vliegveld voor de reis naar huis.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

Op deze paardrijvakantie rijd je op kalme koudbloed paarden en enthousiaste Arabieren en Warmbloeden. De paarden zijn goed getraind en fijn te rijden! Het zijn vriendelijke en betrouwbare paarden. Ze zijn ongeveer 1.50-1.60m groot. Er wordt Engels gereden maar op verzoek zijn er ook western zadels. Je helpt mee met de verzorging van je paard.

Accommodatie

Je logeert in een viersterrenhotel in Eftalou, ongeveer 3 km van Molyvos. Er gaat een gratis shuttle bus van en naar het centrum. Je krijgt een comfortabele kamer met eigen badkamer en airconditioning. Het hotel ligt aan het strand en heeft een zwembad. Je ontbijt en dineert in het restaurant. Er kan rekening gehouden worden met speciale dieetwensen.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 100 kg

Groepsgrootte: minimaal 1, maximaal 8 ruiters. De lessen zijn privélessen of twee ruiters tegelijk met twee instructrices als je met een grotere groep bent. Aan het einde van de week, als je al wat meer kunt, rijd je soms les in een groepje.

Dichtstbijzijnde vliegveld: Mitilini airport Lesbos

Transfer: we kunnen een transfer voor je boeken van het vliegveld naar het hotel aansluitend aan je vlucht of je kunt met eigen vervoer naar het hotel komen.

Aankomsttijd: Je kunt vanaf 12u inchecken in het hotel maar als je eerder aankomt kun je al gebruik maken van het zwembad en je bagage neerzetten. De instructrice haalt je rond 18u op bij het hotel om je de stallen te laten zien en misschien al een eerste keer te rijden.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor beginners en gevorderde beginners. Je hoeft nog niet eerder gereden te hebben om aan deze reis mee te doen. Als je al een paar lessen hebt gehad verbeter je de basis nog verder. Als de lessen goed gaan kun je aan het einde van de week misschien al een stukje galopperen in de bak!

Leeftijd: vanaf 8 jaar.

Vervoer: vanaf het hotel gaat er een gratis shuttle bus van en naar Molyvos. Vanuit Molyvos kun je met het openbaar vervoer ook naar andere plaatsen op het eiland. Je kunt ook een auto huren om Lesbos te verkennen.

Weer: in de zomermaanden (juni t/m september) kan het erg warm worden. Op warme dagen ga je ‘s ochtends al vroeg rijden. Je mist het ontbijt buffet in het hotel maar ze zorgen dat er een ontbijt is dat je kunt meenemen.

Bagage: je kunt een cap lenen maar we raden je aan een eigen cap mee te nemen, omdat de stal niet zoveel (grote) maten heeft.

Leuk: we kunnen je helpen om andere excursies op Lesbos te boeken na de ritten, zoals jeep safaris, kayakken, boottochten en bezoeken aan musea en kerken.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.