fbpx

Je bekijkt de reis:Leer Paardrijden op Kreta, Griekenland

Boek direct

Wat ga je doen

Leren paardrijden en genieten van de zon, dat kan op deze paardrijvakantie op Kreta! Je begint met een privéles aan de longe en eindigt met een buitenrit. Binnen een week leer je stappen, draven en misschien ook galopperen, je paard sturen en stoppen en natuurlijk poetsen en opzadelen. Je werkt aan balans en zelfvertrouwen op en naast het paard. Je verblijft in een hotel met zwembad waar je na de ritten een duik kunt nemen. Naast de lessen is er genoeg tijd om de rest van het eiland te verkennen.

Leer Paardrijden op Kreta, Griekenland

  • Geen ervaring nodig
  • Zwembad
  • Tijd voor ontspanning
  • Nederlandse eigenaresse
Inbegrepen: accommodatie in het 3-sterren hotel, ontbijt, lunch en diner a la carte in het restaurant (excl. desserts), paardrijden volgens programma.
Niet inbegrepen: vlucht, transfer, drankjes, desserts, entree bij excursies.
Vanaf:
€ 905,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Je vakantie begint!

Na aankomst op Kreta wordt je opgehaald op het vliegveld, of je reist zelf naar het hotel. Na het inchecken heb je tijd om bij te komen of een duik te nemen in het zwembad voordat het tijd is voor het diner. ‘s Avonds bespreek je het programma voor de week.

Dag 2 – De eerste rit

Na een heerlijk ontbijt maak je kennis met de paarden. Vandaag krijg je een privéles aan de longe. Je rijdt zonder zadel met een deken en voltigeband, de nadruk ligt op het vinden van balans, de juiste positie op de rug van het paard en doorzitten in draf. Je oefent het geven van beenhulpen en gaat draven zonder handen. Als je al wat ervaring hebt kun je ook een paar passen in galop proberen te rijden aan de longe. De les duurt een half uur per persoon.

Dag 3 – Poetsen en opzadelen

De les van vandaag is weer en privéles aan de longe. Dit keer rijdt je met een zadel. Je werkt aan de juiste positie in het zadel, je leert lichtrijden. Eerst mag je het zadel nog vasthouden maar je gaat ook proberen om te draven zonder het zadel vast te houden. Als je straks met teugels gaat rijden wil je niet op de teugels hoeven steunen voor balans. Samen met de andere ruiters krijg je ook een les over hoe je een paard moet poetsen en opzadelen. De les aan de longe en de theorie les duren beide een half uur.

Dag 4 – Groepsles

Vandaag staat er een groepsles op het programma. Je gaat voor het eerst ‘los’ rijden in de bak. Je leert hoe je de teugels moet vasthouden, hoe je moet sturen en hoe je je paard stopt. Je oefent met het geven van beenhulpen, net zoals je aan de longe hebt geoefend. Voor de les begint oefen je met poetsen en opzadelen. Je maakt je eigen paard klaar voor de les, met hulp van de instructeur. De les duurt ongeveer een uur.

Dag 5 – Draven

Na het ontbijt maak je je paard klaar voor de volgende les. Je krijgt weer een groepsles waar je verder oefent met sturen. Vandaag ga je ook veel draven. Je oefent het sturen in draf en doet spelletjes om je zelfvertrouwen te vergroten. Ruiters met wat meer ervaring kunnen misschien al een stukje galopperen.

Dag 6 – Je eerste buitenrit

Je gaat vandaag een buitenrit maken! Je poetst en zadelt je paard op voor een tocht rond de stallen. Onderweg ga je korte stukjes draven. Wat meer ervaren ruiters kunnen ook korte stukjes galop oefenen. Het is heerlijk om de heuvels te verkennen vanaf je paard. De omgeving van de stal is erg mooi! De buitenrit duurt ongeveer een uur.

Dag 7 – Lekker buitenrijden

Op de laatste rijdag ga je twee uur rijden in de omgeving van de stallen. Onderweg ga je stukken draven en misschien ook een klein stukje galopperen. Je rijdt door de heuvels en olijfboomgaarden. Na een wek in het zadel heb je het gevoel dat je al jaren rijdt!

Dag 8 – Afscheid

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van het team en de rest van de groep. Hopelijk heb je veel mooie herinneringen over gehouden aan je paardrijvakantie!

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

Op deze paardrijvakantie rijd je op Arabieren, Volbloeden, Warmbloeden en pony’s voor de kinderen. Het zijn vriendelijke en betrouwbare paarden. De gids besteed veel zorg aan het matchen van het juiste paard bij iedere ruiter. Ze zijn gewend aan het ruige terrein en hebben een goed uithoudingsvermogen. Er wordt gereden met Engelse zadels. In een week leer je stappen, draven en misschien ook al galopperen.

Accommodatie

De accommodaties heeft 12 ruime en comfortabele kamers in 2 rustig gelegen bungalows, alle kamers hebben een eigen badkamer en een privé balkon of terras met een prachtig uitzicht over de vallei. In het hoofdgebouw is de receptie, de bar en het restaurant waar heerlijke Kretenzische gerechten geserveerd worden. Er is gratis wifi in het hoofdgebouw. Het hotel heeft ook een zwembad!

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 95 kg

Groepsgrootte: variabel

Transferpunt: vliegveld Heraklion

Vervoer: we raden je aan om een auto te huren zodat je na de lessen het eiland kunt ontdekken.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor beginners en gevorderde beginners. Je hoeft nog nooit gereden te hebben om aan deze reis mee te doen. Als je al een paar lessen hebt gehad verbeter je de basis nog verder.

Leeftijd: vanaf 12 jaar (voor jongere ruiters zijn er speciale kinderweken, vraag ons naar de mogelijkheden!).

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.