fbpx

Je bekijkt de reis:Middellandse Zee trail Spanje

Boek direct

Wat ga je doen

Deze droomvakantie heeft alle ingrediënten die een paardenreis moet hebben: strandritten, veel galopperen en comfortabele accommodaties. Je rijdt langs de Middellandse Zee en gaat natuurlijk galopperen op het strand. Je verkent het landschap van de Costa Brava. De trektocht gaat door de duinen, bossen, langs landbouwvelden en door middeleeuwse dorpjes. Onderweg steek je rivieren over en geniet je van prachtige uitzichten op de zee en de ruige kliffen. Deze paardrijvakantie is geschikt voor ruiters die van snelheid houden. Je rijdt op goed getrainde Andalusische paarden die gewend zijn aan het ruige terrein en erg betrouwbaar zijn.

Inbegrepen: accommodatie, ontbijt, lunch, water, wijn bij de lunch en het diner, paardrijden volgens programma.
Niet inbegrepen: vlucht, transfer, toeslag diner (ter plekke te betalen), andere drankjes, fooien.
Populair

Middellandse Zee trail Spanje

  • Veel galopperen
  • Afwisselend terrein
  • Rijden op Andalusiërs
  • Costa Brava
Vanaf:
€ 1690,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst op het vliegveld wordt je naar het guesthouse gebracht. Het is ongeveer 1,5-2 uur rijden. Dit guesthouse is de ideale plek om tot rust te komen na een lange reis. Het is een oude molen aan de rivier. Er is een prachtige tuin waar een uitgebreid diner voor je geserveerd wordt. Het is omringt door groene velden en dichte bossen. Tijdens het diner maak je kennis met de rest van de groep en bespreek je de plannen voor de week.

Dag 2 – Rijden in de jungle

Na een heerlijk ontbijt wordt je naar het startpunt gebracht en maak je kennis met je paard voor de ruiterreis. De gids legt je uitgebreid uit hoe je de paarden opzadelt, hoe je de zadeltassen vastmaakt en hoe er gereden wordt. Daarna stap je op voor het eerste deel van de trektocht. Je rijdt door dichte bossen naar de rivier. De dichte jungle waar je doorheen rijdt geeft je het gevoel dat je in Costa Rica bent. Het pad gaat langs bamboe struiken en varens. Je stopt bij de rivier voor een heerlijke lunch. Daarna rijd je langs de rivier terug naar het guesthouse. De paarden overnachten in het veld ernaast.

Dag 3 – Palmbossen

De route van vandaag gaat verder langs de rivier richting de zee. Onderweg moet je een paar keer de rivier oversteken. Je stopt op een zonnige plek voor de lunch, bij warm weer kun je zwemmen in het heldere water. Na de siësta vervolg je de tocht langs de rivier en door een palmbos. Onderweg heb je een prachtig uitzicht over het Spaanse platteland. Op de vlakke stukken ga je veel draven en galopperen. In de namiddag kom je aan bij een gezellig hotel. Na een drankje op het terras kun je een duik nemen in het zwembad.

Dag 4 – Rijd door de branding

De dag begint al vroeg met een rit naar de zee. Terwijl de zon langzaam hoger klimt galoppeer je over uitgestrekte stranden. Met de wind door je haren langs de zee racen is een onvergetelijke ervaring! Je rijdt door de branding want stranden aan de Middellandse zee zijn maar smal, probeer dan maar eens droog te blijven! Je volgt een pad door de duinen en bossen naar de top van de kliffen. Vanaf hier heb je en prachtig uitzicht over de zee. Na een lunch op de heuvels daal je af naar de rivier Ter. Ook in de middag ga je een aantal flinke stukken galopperen. Eenmaal terug in het hotel geniet je van de zonsondergang op het strand of in het zwembad.

Dag 5 – Middeleeuwse straatjes

Je stapt op je paard voor een rit op het strand. Je rijdt langs de baai en door de duinen met uitzicht op het beschermde eiland ‘Medes’ in de verte. Daarna ga je verder door de bossen en rijstvelden waar je lekker kunt galopperen. Onderweg kom je langs oude stadsmuren en bijzondere natuurstenen huizen. De route gaat door eeuwenoude dorpjes aan de kust. Je stopt voor de lunch in een restaurant. Daarna rijd je over smalle straatjes die al in de middeleeuwen aangelegd werden. Hier heb je het gevoel dat de tijd stil gestaan heeft! Vanavond staat er gegrilde kip op het programma, met verse groente uit de tuin van het hotel.

Dag 6 – Flink galopperen!

Vandaag gaat de tocht verder over vlakke, zachte zandpaden: perfect voor een flinke galop! Het tempo op weg naar de rivier ligt hoog. Je ziet fruitbomen, graanvelden en bossen voorbij flitsen terwijl je paard laat zien hoe snel hij is. Onderweg steek je de rivier over bij een grote dam. Je stopt bij een klein kerkje op een heuvel voor een heerlijke picknick lunch. Na de siësta rijd je door de heuvels terug naar de stal. Na een week in het zadel kun je bijkomen in de tuin van het guesthouse.

Dag 7 – Afscheid

Helaas is je ruitervakantie alweer voorbij. Na het ontbijt word je teruggebracht naar het vliegveld voor de reis naar huis. Hopelijk heb je veel mooi herinneringen aan deze geweldige vakantie.

* dit is een voorbeeldprogramma, het daadwerkelijke programma kan altijd aangepast worden aan het weer en andere omstandigheden. De route kan ook in omgekeerde richting gereden worden.

De paarden

De paarden die je tijdens je paardrijvakantie rijdt, zijn Andalusiërs. Er is een kudde van 30 paarden dus er is altijd één die past bij jouw wensen. De paarden zijn goed getraind en betrouwbaar. De paarden leven samen in kuddes en worden op een natuurlijke manier gehouden.

De paarden op deze reis hebben geleerd om achter elkaar te blijven lopen. Dat betekent trouwens niet dat je langzaam rijdt, er wordt veel gedraafd en gegaloppeerd. Omdat het tempo op deze trektocht best hoog is moet je wel fit zijn en langere stukken achter elkaar kunnen galopperen en je paard goed onder controle kunnen houden.

Er wordt gereden met speciale trailzadels. De zadels zijn door het bedrijf zelf ontworpen en speciaal gemaakt voor het rijden van lange afstanden. Het zadel moet niet alleen comfortabel zijn voor de ruiter maar ook voor het paard, er worden daarom materialen van hoge kwaliteit gebruikt. Iedere ruiter krijgt een zadeltas voor waterflesjes en camera’s.

Accommodatie

Tijdens deze ruiterreis verblijf je in een verschillende accommodaties met comfortabele kamers. De eerste twee nachten en de laatste nacht logeer je in een traditioneel ingericht guesthouse, elke kamer is anders en uniek. De andere nachten logeer je in hotels.

Je deelt een kamer met een medereiziger van hetzelfde geslacht. Als er geen kamergenoot beschikbaar is, of je wilt graag een eigen kamer, dan geldt een toeslag. De kamers hebben een eigen badkamer of je deelt een badkamer met andere reizigers en er zijn gezamenlijke ruimtes waar je na de rit lekker kunt bijkomen.

Er worden heerlijke maaltijden bereidt met verse, lokale ingrediënten. Het ontbijt is simpel en bestaat uit toast, vlees, kaas en yoghurt. De lunch is een picknick met een sandwich, fruit en koekje tijdens de rit of een maaltijd in een restaurant. Je dineert in het guesthouse of hotel met een voorgerecht, hoofdgerecht en toetje. Vegetariërs zijn welkom en er kan rekening gehouden worden met speciale dieetwensen en allergieën.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 85 kg

Transferpunt: vliegveld Gerona of vliegveld Barcelona

Let op: er zijn vaste tijden voor de transfer. Vliegveld Barcelona: je wordt om 17.30u opgehaald en rond 12.30u teruggebracht, boek een vlucht die na 14.30u vertrekt. Vliegveld Gerona: je wordt om 18.30u opgehaald en voor 11u terug gebracht, boek een vlucht die na 13u vertrekt.

Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 10 ruiters

Rijervaring: deze reis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters. Er wordt best veel gegaloppeerd dus je moet je paard goed onder controle kunnen houden.

Leeftijd: vraag ons naar de mogelijkheden voor jonge ruiters.

Let op: je betaald ter plekke aan het begin van de week een bedrag van €150,- voor alle diners.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.