fbpx

Je bekijkt de reis:Koeien drijven in Italië

Boek direct

Wat ga je doen

Maak een prachtige paardrijvakantie door de Maremma. Je rijdt in de Lazio regio met zijn rijke tradities. Hier werken de Butteri (de cowboys van dit gebied) op traditionele manier met hun paarden. Je helpt ze mee met vee drijven te paard, een echte westernvakantie dus! De paarden worden natuurlijk western gereden en hebben ervaring met het werken met koeien. De trektocht gaat over oude wegen die 2000 jaar geleden al door de Etrusken werden gebruikt. Je rijdt in het Lamone natuurreservaat, een prachtig bosgebied. Je komt door middeleeuwse dorpjes en geniet van het uitzicht in de heuvels. ’s Avonds overnacht je op boerderijen en geniet je van heerlijke maaltijden uit de regio. Er is ook een trektocht waarbij je gaat kamperen. Dit is de perfecte ruiterreis voor natuurliefhebbers.

Koeien drijven in Italië

  • Ruïnes bezoeken
  • Westernrijden
  • Vee drijven met cowboys
  • Bijzonder natuurreservaat
Inbegrepen: accommodatie, alle maaltijden en water tijdens de maaltijden, paardrijden volgens programma, Engelstalige begeleiding.
Niet inbegrepen: vluchten, transfer, andere drankjes.
Vanaf:
€ 1600,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst op het vliegveld of treinstation word je opgehaald en naar de accommodatie bij de stallen gebracht. Hier maak je kennis met de rest van de groep en het team tijdens een heerlijk diner.

Dag 2 – De eerste rit

Na een heerlijk ontbijt maak je kennis met je paard voor de rest van de week. Vandaag rijd je in de omgeving van de stallen, zodat je goed aan je paard en de manier van rijden kunt wennen. Je brengt de hele dag in het zadel door. Onderweg stop je voor een picknick lunch. In de namiddag keer je terug naar de stallen. Daarna is het tijd voor een traditioneel Toscaans diner.

Dag 3 – Kratermeer

Vanochtend stap je op je paard voor het eerste deel van de trektocht. Je rijdt door de velden naar het middeleeuwse dorpje Sorano. Hier stop je voor een heerlijke lunch. ‘s Middags rijd je verder over een eeuwenoude Etruskische weg die zo’n 2000 jaar geleden in de rotsen werd uitgebeiteld. Je overnacht in de buurt van het Mezzano meer, een kratermeer dat door vulkaanuitbarstingen is ontstaan. Dit is een prachtige plek!

Dag 4 – Langs vulkanen

De route van vandaag gaat door het Lamone natuurgebied. Dit is een bosgebied vol wilde bloemen en bijzondere vogels die alleen in dit gebied voorkomen. Het rotsachtige terrein is gevormd door vulkaanuitbarstingen. In de namiddag kom je aan bij Pietrafitta, waar je drie nachten doorbrengt in het kamp of in een comfortabele accommodatie.

Dag 5 – Cowboy’s!

Vandaag maak je kennis met de Butteri, de Toscaanse cowboys. ‘s Ochtends rijd je door de bossen van Baccano naar het Vulci kasteel waar een heerlijke picknick lunch klaar staat. ‘s Middags kun je de nabij gelegen archeologische vindplaats bezoeken. Daarna ga je de Butteri helpen met hun paarden. Vandaagmoeten de veulens uit de weides worden gehaald. De cowboys vertellen je alles over hun bijzondere cultuur en tradities.

Dag 6 – Koeien drijven

Er staat een flink ontbijt voor je klaar want het wordt weer een drukke dag! Je gaat de hele dag met de Butteri op stap. Ze leren je alles over het werken met koeien en hun manier van rijden. Je gaat vee drijven, koeien uit de kudde halen en vangen. Dit is een onvergetelijke ervaring! Tussendoor geniet je van een heerlijke barbecue lunch met verse ingrediënten uit de regio.

Dag 7 – Aan het werk

De route van vandaag gaat door de heuvels en bossen naar Vulci. De Butteri staan al op je te wachten want er is genoeg te doen vandaag! De werkzaamheden kunnen verschillen. Misschien ga je weer met de veulens aan de slag of moeten de koeien naar een andere weide verplaatst worden. Het werk is altijd anders. In de namiddag wordt je met een busje teruggebracht naar het startpunt van de tocht en is het tijd voor een laatste diner.

Dag 8 – Afscheid

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van het team en de rest van de groep. Hopelijk heb je veel mooie herinneringen overgehouden aan deze trektocht te paard!

Let op: de trektocht kan ook in omgekeerde richting gereden worden.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

Tijdens deze paardrijvakantie rijd je op Haflingers, Appaloosas, Arabieren en kruisingen van deze rassen. Er is een kudde van meer dan 60 paarden dus er is altijd één die past bij jouw wensen en ervaring. De paarden leven samen in groepen, ze worden zo natuurlijk mogelijk gehouden. De westernzadels zijn comfortabel en gemaakt om lange afstanden in te rijden. Je rijdt op een ontspannen manier aan een losse teugel. Voor de start van de trektocht krijg je een korte uitleg over de manier van rijden. Je hoeft dus geen westernervaring te hebben om mee te gaan op deze reis. Omdat het terrein best wel heuvelachtig is wordt er veel gestapt maar je gaat ook zeker een flink stuk galopperen waar dat mogelijk is! Je helpt mee met het verzorgen en opzadelen van je paard.

Accommodatie

Op je ruiterreis verblijf je in comfortabele accommodaties met twee, drie of vier persoonskamers. Het zijn plattelandshotels en zogenaamde ‘agriturismos’. Dit zijn Italiaanse boerderijen waar een aantal kamers ingericht zijn als hotelkamers en verhuurd worden aan toeristen: logeren bij de boer dus! De meeste boeren hebben olijf- en wijngaarden maar vaak zijn er ook dieren voor de productie van zuivel. Soms heeft de kamer een eigen badkamer maar het kan ook voorkomen dat je een badkamer deelt met de rest van de groep. Op de eerste vertrekdatum in mei slaap je drie nachten in simpele tenten. Er is een douche en toilet in het kamp. Je geniet van heerlijke maaltijden bereidt met lokale ingrediënten. Er kan rekening gehouden worden met speciale dieetwensen.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 100 kg 

Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 8 ruiters

Leeftijd: deze reis is geschikt voor kinderen vanaf 14 jaar.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters.

Dichtstbijzijnde vliegveld: Rome

Transferpunt: Chiusi treinstation,

Je kunt ook opgehaald worden op vliegveld Rome Fiumicino of Rome Ciampino.

Let op: er zijn vaste tijden voor de transfer. Houd hier rekening mee bij het boeken van je vlucht en treintickets.

Transfertijd Chiusi station: dag 1 – tussen 9-10 uur of 17.30-18.30 uur, retour dag 8 – 9.30 uur.
Transfertijd Rome Ciampino: dag 1 – 15 uur, retour dag – 8 12 uur.
Transfertijd Rome Fiumicino: dag 1 – 16 uur, retour dag 8 – 13 uur.

Let op: als je op andere dagen (behalve zaterdag) opgehaald of gebracht wilt worden op het treinstation betaal je €80,- voor de transfer (retour) in plaats van €40,- (retour op zaterdagen).

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.