fbpx

Je bekijkt de reis:Madonië Trektocht Sicilië

Boek direct

Wat ga je doen

Bij Sicilië denk je misschien aan stranden maar het eiland heeft ook prachtige bergen. Op deze trektocht rijd je door het Madonië gebergte. In het Madonië nationale park leeft meer dan 70% van de wilde dieren van Sicilië. De gids vertelt je alles over dit bijzondere gebied. Je rijdt door een afwisselend terrein van heuvels, bossen en ravijnen. Je overnacht in comfortabele accommodaties, sommige hebben een zwembad.
NIEUW

Madonië Trektocht Sicilië

  • Lange ritten
  • Heerlijk eten
  • Accommodatie met zwembad
  • Bijzondere natuur
Inbegrepen: transfer, accommodatie, alle maaltijden en drankjes tijdens de maaltijden (wijn, bier en frisdrank), paardrijden volgens programma, Engelstalige begeleiding, vervoer van bagage.
Niet inbegrepen: vluchten, extra drankjes en fooien.
Vanaf:
€ 1790,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Je reis begint!

Na aankomst op het vliegveld wordt je opgehaald en naar Villa Magara gebracht. Hier maak je kennis met de rest van de groep. Je kunt bijkomen bij het zwembad of het historische centrum van Cefalu bezoeken. Je dineert in een visrestaurant in de buurt.

Dag 2 – Kloosters en abdijen

Na een heerlijk ontbijt maak je kennis met je paard voor de rest van de week. Vandaag rijd je door de heuvels met uitzicht op de kust. Na een paar uur kom je aan bij een beroemd klooster. Je bezoekt het heiligdom waar één van de mooiste beelden staat van de beroemde Renaissance beeldhouwer Gagini. Daarna gaat de rit verder naar het middeleeuwse dorp Gratteri, waar je stopt voor een picknick lunch. ‘s Middags rijd je door de bossen langs ruïnes van een 12e-eeuwse abdij. Je overnacht in Collesano, een dorp met Arabische roots. Hier staat een heerlijk diner voor je klaar.

Dag 3 – Kalksteen bergen

De route van vandaag gaat door de bossen naar Piano Zucchi. Hier stop je voor een picknick lunch bij Carbonara, een kalksteen gebergte met steile kliffen. ‘s Middags rijd je door eiken- en berkenbossen naar Battaglia, een bekend skigebied op 1600 meter hoogte. Je overnacht in Rifugio Marini waar een heerlijk diner voor je klaar staat van lokale ingrediënten.

Dag 4 – Prachtige uitzichten

Vandaag begin je met een flinke klim, je rijdt naar de top van de Carbonara bergen op 1979 meter hoogte. Na de Etna is dit het hoogste punt van Sicilië. De lunchplek voor vandaag is bij een grot waar het smeltwater uit de bergen de ondergrondse tunnels inloopt. Daarna ga je verder door de vallei naar het heiligdom van de Madonna dell’Alto. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over het hele eiland. Je accommodatie voor vannacht heeft een zwembad.

Dag 5 – Mooiste dorp van Italië

Vanochtend rijd je aan de zuidkant van de Madonië bergen. In dit gebied wordt veel graan verbouwd, het belangrijkste gewas van Sicilië. Het eiland werd niet voor niets de ‘graanschuur van Rome’ genoemd. Je rijdt door Petralia Soprana, dit dorp werd in 2018 tot het mooiste dorp van Italië benoemd. Je rijdt over eeuwenoude wegen naar de accommodatie voor vannacht.

Dag 6 – Ravijnen en rivieren

Het volgende deel van de trektocht gaat langs de Pollina rivier. Dit is de oostelijke grens van het Madonië gebergte. In de vorige eeuw werd dit gebied gebruikt als schuilplaats door bandieten. Je stopt voor de lunch bij een bijzonder ravijn. Het kalkstenen ravijn is zo smal dat je er alleen zwemmend of met een bootje op de rivier doorheen kunt. ‘s Middags rijd je verder naar de accommodatie voor vannacht waar je een traditioneel diner krijgt.

Dag 7 – De laatste rit

Na het ontbijt zadel je je paard voor de laatste rit. Je daalt af uit de heuvels naar Castelbuono, het grootste dorp van de Madonië regio. Hier bezoek je het kasteel en ga je picknicken. Daarna rijd je terug naar Cefalu door de bossen. Je dineert in een visrestaurant aan de kust en overnacht in Villa Magara waar je een duik kunt nemen in het zwembad.

Dag 8 – Afscheid

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van het team en de rest van de groep. Hopelijk heb je veel mooie herinneringen overgehouden aan deze trektocht te paard!

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

Tijdens deze paardrijvakantie rijd je op lokale rassen gekruist met Arabieren. Alle paarden zijn op het eiland geboren, ze leven het hele jaar door buiten en zijn gewend aan het terrein. De paarden zijn voorwaarts maar gehoorzaam. Ze zijn goed getraind en fijn te rijden. Er wordt veel aandacht besteed aan het welzijn van de paarden. De paarden worden Engels gereden maar er zijn op verzoek ook western zadels. Iedere ruiter heeft zadeltassen voor kleine spullen. Omdat het terrein best wel heuvelachtig is wordt er veel gestapt maar je gaat ook zeker een flink stuk galopperen waar dat mogelijk is!

Accommodatie

Op je ruiterreis verblijf je in comfortabele guesthouses en ‘agriturismos’ met tweepersoonskamers. Op verzoek is het mogelijk een éénpersoonskamer aan te vragen. Soms heb je een eigen badkamer maar het kan ook voorkomen dat je een badkamer deelt met je medereizigers. Een aantal van de accommodaties heeft een zwembad. Je geniet van heerlijke maaltijden bereid met lokale ingrediënten. Het ontbijt is in buffetvorm, lunch is een picknick onderweg en het diner bestaat uit meerdere gangen. Er kan rekening gehouden worden met speciale dieetwensen.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 90 kg 

Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 10 ruiters

Leeftijd: deze reis is geschikt voor ruiters vanaf 16 jaar.

Transferpunt: vliegveld Palermo

Je kunt het beste tussen 11 uur en 17 uur aankomen. Soms moet je even wachten tot andere reizigers geland zijn maar dat is nooit erg lang.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters. Je moet fit genoeg zijn om veel uren in het zadel door te brengen en stukken naast je paard te lopen in ruig terrein.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.