fbpx

Je bekijkt de reis:Hart van Andalusië, Spanje

Boek direct

Wat ga je doen

Op deze trektocht rijd je door het grootste wildreservaat van Europa: het Donana Nationale park. Je trekt door bossen, moerasland, langs kliffen en door de duinen naar het strand. Onderweg kom je veel wilde dieren tegen, zoals adelaars, flamingo's en reigers maar in dit gebied komen ook verschillende soorten herten, zwijnen, de Iberische lynx en zelfs wilde paarden voor!

Hart van Andalusië, Spanje

  • Strandritten
  • Wilde dieren spotten
  • Bijzondere natuur
  • Wilde paarden zien
Inbegrepen: transfer, accommodatie, ontbijt, lunches, diner op dag 1, drankjes tijdens ontbijt en lunch, toegang Donana nationaal park, Engelstalige gids, vervoer van bagage, paardrijden volgens programma.
Niet inbegrepen: internationale vlucht, diners (behalve dag 1) en drankjes bij het diner, fooien.
Vanaf:
€ 3090,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Kennismaking

Na aankomst op het treinstation wordt je opgehaald en naar het hotel in Carmona gebracht. Het is ongeveer 30 minuten rijden. Carmona is het oudste, nog bewoonde dorp van Europa. Na aankomst heb je tijd om door de smalle straatjes te dwalen. Bezoek het archeologische museum of de Moorse stadspoorten. De stad heeft een rijke geschiedenis die je overal terug ziet. ‘s Avonds staat er een welkomstdiner gepland waar je kennis maakt met de rest van de groep.

Dag 2 – De eerste rit

Na een heerlijk ontbijt in het hotel wordt je naar de stallen gebracht waar je kennis maakt met je paard voor vandaag. Je stapt in het zadel voor de eerste rit. Je rijdt door graanvelden, boomgaarden en langs bijzondere 16e-eeuwse haciënda’s (traditionele Spaanse landhuizen). Afhankelijk van het seizoen zijn de velden bezaaid met zonnebloemen, graan, katoenplanten of watermeloenen. Na de rit is het tijd voor een lunch bij de stallen. ‘s Middags wordt je naar Sevilla gebracht zodat je de bezienswaardigheden van de stad kunt bekijken of kunt winkelen. Sevilla is een prachtige historische stad met interessante paleizen en musea. Als je wilt kun je ook naar het hotel in Carmona gebracht worden om te ontspannen voor de trektocht begint.

Dag 3 – Folklore en tradities

Vandaag wordt je opgehaald bij je hotel en naar Villamanrique gebracht, het oudste stadje in de Donana regio. Hier maak je kennis met je paard voor de trektocht. Eerst ga je even in de bak rijden zodat je kunt wennen aan je paard. Zodra iedereen er klaar voor is begint het avontuur! De rit van vandaag staat in het teken van de folklore en tradities van de Donana regio. Je steekt de beroemde Quema rivier over, hier worden pelgrims gedoopt die onderweg zijn naar El Rocio. Je rijdt langs de ‘Virgen del Rocio’ steen, een belangrijk religieus monument. De route gaat verder door het dennenbos van Alznalcollar. Dit deel van Donana staat bekend om de pijnboompitten die in veel regionale gerechten gebruikt worden. Je rijdt door rozemarijn bosjes en over de heide. Er komen hier veel roofvogels voor en in de bomen kun je nesten van ooievaren zien. Je stopt voor de lunch bij een ‘Venta’, een lokale bar. Na een traditionele Sevillaanse maaltijd rijd je terug naar Villamanrique. Je overnacht in een luxe lodge met zwembad. Je dineert met de groep in het restaurant van het hotel (niet inbegrepen).

Dag 4 – Koninklijke wegen

De route van vandaag gaat door het noordelijke deel van Donana. Dit gebied wordt door de lokale bevolking ‘El Coto’ (het reservaat) genoemd. Je rijdt over zandpaden die door de pelgrims gebruikt worden onderweg naar El Rocio. Deze weg wordt de ‘Raya Real’ (Koninklijke weg) genoemd. Dit gebied is niet toegankelijk voor het gewone publiek omdat het een wildreservaat is. Alleen de pelgrims mogen hier langs, en jij! Halverwege de rit stop je bij een oud landhuis dat door de Spaanse koninklijke familie gebruikt werd voor jachten. Dit is de perfecte plek voor een picknicklunch. Na een korte pauze ga je verder door de grasvelden en bossen. Hier leven Iberische lynxen, met een beetje geluk kun je er één zien! Er komen ook zwijnen, vossen en bijzondere vogels voor. Je overnacht in één van de dorpjes met uitzicht op de moeraslanden. Je dineert in het hotel (niet inbegrepen).

Dag 5 – Wilde paarden

De route van vandaag brengt je naar de Huelva provincie. Je rijdt naar het zuiden, van El Rocio naar de stranden van Donana. Je komt langs de populairste plekken van het park zoals de Rociana lagune waar de pelgrims worden gedoopt. Dit gebied is de perfecte plek om herten en wilde paarden tegen te komen. Halverwege de rit stop je voor de lunch met de typische Donana wijn. De rit eindigt op de stranden van Mazagon. Je overnacht in een hotel bij het strand. Na de rit kun je lekker ontspannen in het zwembad of de sauna. Je dineert in het restaurant van het hotel.

Dag 6 – Galopperen op het strand

Na het ontbijt stap je op je paard voor de laatste rit. Je rijdt langs de kust van Donana door de duinen, langs indrukwekkende kliffen en over uitgestrekte stranden. Je gaat naar de top van de Asperillo duin, het hoogste en meest belangrijke duin van Donana. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de Atlantische oceaan. Je rijdt verder naar het strand waar je flink gaat galopperen. Het gevoel van een rengalop op het strand met de wind door je haren en het geluid van de paardenhoeven in het water is fantastisch! Daarna neem je afscheid van je paard en ga je lunchen in een restaurant in Mazagon, een vissersdorp in de buurt. Na de lunch word je naar Carmona gebracht. ’s Middags heb je tijd om te ontspannen in het hotel of rond te kijken in Carmona.

Dag 7 – Afscheid

Helaas is je ruitervakantie alweer voorbij. Na het ontbijt word je teruggebracht naar het station voor de reis naar huis. Hopelijk heb je veel mooi herinneringen aan deze geweldige vakantie.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

De paarden die je tijdens je paardrijvakantie rijdt, zijn Andalusiërs of kruisingen van Andalusiërs. Deze koninklijke paarden werden al in de 15e eeuw gebruikt als oorlogspaarden. Er is een grote kudde paarden dus er is altijd één die past bij jouw wensen. De paarden zijn goed getraind en betrouwbaar. Je rijdt met Spaanse cowboy zadels. Als je wilt zijn er ook Engelse zadels. Je gids is ook bioloog en kent het gebied erg goed. Hij kan je alles vertellen over de natuur en dieren van het nationale park. Hij spreekt zelf weinig Engels maar er gaat een tweede gids mee als vertaler.

Accommodatie

Tijdens deze ruiterreis verblijf je de eerste twee nachten en de laatste nacht in een 4-sterrenhotel in Carmona. Dit historische stadje ligt op slechts 10 minuten rijden van de stallen. Het hotel bevindt zich in een voormalig fort uit de 13e eeuw. Je krijgt een ruime, comfortabele tweepersoonskamer. Het hotel heeft een zwembad en je kunt eventueel een saunabezoek of massage bij boeken.

Tijdens de trektocht logeer je in drie verschillende hotels in de buurt van het nationale park. Het eerste hotel heeft een zoutwaterzwembad, het tweede en derde hotel hebben een binnen- en buitenzwembad en je kunt er massages bijboeken. Er zijn éénpersoonskamers beschikbaar, hiervoor geldt een toeslag.

Je ontbijt in het hotel, de lunch op dag 2 is op de stal, tijdens de trektocht lunch je in restaurants onderweg. Het diner is niet inbegrepen (behalve op dag 1) zodat je verschillende restaurants in Carmona kunt proberen. Tijdens de trektocht diner je in de restaurants van de hotels (niet inbegrepen). Er kan rekening gehouden worden met speciale dieetwensen.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 90 kg

Transferpunt: treinstation Sevilla

Let op: er zijn vaste tijden voor de transfer. Je wordt om 16.30u opgehaald op het station. De retour transfer op zaterdag is tussen 8 uur en 11 uur.

Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 8 ruiters

Rijervaring: deze reis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters. Je moet de draf en galop goed beheersen.

Let op: mocht je een kamer willen delen maar er is geen medereiziger om mee te delen, dan betaal je de éénpersoonskamer toeslag. We laten je dit vooraf weten.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.