fbpx

Je bekijkt de reis:Herfstkleuren in Canada

Boek direct

Wat ga je doen

De herfst is de beste tijd om in de Rocky Mountains te rijden! De bomen kleuren goudgeel en in de verte ligt al sneeuw op de bergen! Bovendien is het najaar de droogste periode met overdag perfecte temperaturen om te rijden. Tijdens deze paardrijvakantie rijd je door prachtige bossen, steek je rivieren over en beklim je hoge bergen. Je gaat naar fantastische uitzichtpunten en geniet van de wildernis van Canada! Je overnacht op de gezellige ranch. Er is ook een 8-daags programma waarbij je twee nachten in een berghut gaat slapen.

Herfstkleuren in Canada

  • Bergritten
  • Rocky Mountains
  • Prachtige natuur
  • Fijne paarden
Inbegrepen: transfer, accommodatie, alle maaltijden en niet-alcoholische drankjes, paardrijden volgens programma, Engelstalige begeleiding.
Niet inbegrepen: internationale vluchten, visum, alcohol, 5% lokale belasting, fooien.
Vanaf:
€ 2240,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Je reis begint!

Je wordt rond 16 uur opgehaald in Calgary, bij je hotel of op het vliegveld, afhankelijk van je wensen. Het is ongeveer een uur rijden naar de ranch. Hier maak je kennis met de andere ruiters en het team. Er staat een heerlijk diner klaar en je bespreekt de plannen voor de week.

Dag 2 – De eerste rit

Na het ontbijt maak je kennis met je paard voor de week. Je poetst en zadelt je paard zelf. Daarna rijd je even in de bak om aan je paard te wennen. Je maakt een rit naar de ‘Whiskey Ridge’. Onderweg stop je voor een picknick. Daarna ga je terug naar de ranch om te ontspannen voor het tijd is voor het diner.

Dag 3 – Bragg Creek

Vandaag staat er een rit gepland in de heuvels ten westen van Bragg Creek. Je gaat ongeveer vier uur rijden. Daarna is er tijd om souvenirs te kopen in het kleine plaatsje Bragg Creek.

Dag 4 – North Fork

De volgende rit gaat naar de ‘North Fork’. Dit is een rit van 23 kilometer met prachtige uitzichten over de Rocky Mountains. Je rijdt door een bos met prachtig geel en rood gekleurde bomen.

Dag 5 – Elbow valley

Je start vandaag met een korte autorit. De paarden worden in de trailer geladen en je wordt verder de bergen ingebracht, zodat je in de Elbow vallei kunt rijden. Je rijdt door dennenbossen en langs bergen van 3000 meter hoog! Je steekt de Elbow rivier over, deze rivier bestaat uit smeltwater uit de bergen, het is dus erg koud! De route hangt af van de wensen van de groep maar er zijn veel trails om uit te kiezen!

Dag 6 – Powderface Ridge

De rit van vandaag brengt je naar ‘Powderface Ridge’, een prachtig uitzichtpunt op 2100 meter hoogte. Je kunt honderden kilometers ver kijken, heel bijzonder! Daarna ga je terug naar de ranch voor het laatste diner met de groep.

Dag 7 – Afscheid

Helaas is je paardrijvakantie alweer bijna voorbij. Na het ontbijt wordt je teruggebracht naar Calgary, waar je rond 11 uur aankomt.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

8-daagse reis

Er wordt ook een 8-daags programma aangeboden op deze paardrijvakantie. Op deze reis rijd je door de wildernis van British Columbia en Alberta! De route gaat door de Kananaskis in Alberta waar je drie dagen rijdt. Daarna wordt je naar de Nipika Bergen in British Columbia gebracht. Na aankomst maak je een late middagrit. De volgende dag ga je de hele dag op pad in de bergen. Op dag 7 maak je een laatste rit van 2 uur en daarna wordt je teruggebracht naar de ranch in Alberta. Op dag 8 ga je na het ontbijt terug naar Calgary.

De paarden

De ranch heeft een grote kudde paarden. Het zijn verschillende rassen zoals Quarter Horses, Paint Horses, Arabieren maar ook Percheron kruisingen en Canadese rassen. Er wordt veel aandacht besteed aan het vinden van een passend paard voor iedere ruiter. Je kunt ook verschillende paarden rijden als je wilt.

De paarden zijn goed getraind en gewend aan het ruige terrein. Omdat je in de bergen rijdt, wordt er vooral gestapt. Je rijdt western op deze reis maar je hoeft geen ervaring met western rijden te hebben, je krijgt een korte uitleg over de manier van sturen.

Accommodatie

Je verblijft in het sfeervolle ranch huis. Je krijgt een tweepersoonskamer en deelt een badkamer met de andere reizigers. Er is een gezamenlijke woonkamer waar je kunt kletsen met de andere reizigers. Op de 8-daagse reis slaap je twee nachten in een berghut met comfortabele bedden.

Er worden heerlijke maaltijden klaargemaakt met lokale ingrediënten. De lunch is een picknick tijdens de rit. Gluten- of lactosevrije maaltijden zijn mogelijk in overleg, hiervoor kan een toeslag gelden. Er wordt geen alcohol geschonken maar je kunt dit zelf meenemen.

Praktische informatie

Groepsgrootte: maximaal 8 ruiters

Gewichtslimiet: 100 kg

Leeftijd: kinderen vanaf 8 jaar zijn welkom als ze voldoende rijervaring hebben.

Transferpunt: vliegveld of hotel in Calgary

Let op: i.v.m. de transfer moet je voor 16 uur landen.

Niveau: deze reis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters. Er wordt voornamelijk gestapt maar het terrein is uitdagen. Je moet fit zijn, soms moet je een stuk naast je paard lopen.

Let op: op de 8-daagse reis slaap je twee nachten in een berghut. Hier is geen bereik en kun je geen elektrische apparaten opladen.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.