fbpx

Je bekijkt de reis:Hogeschool Dressuur training Spanje

Boek direct

Wat ga je doen

Rijd een piaffe of Spaanse pas! Dit is de ultieme droomvakantie voor dressuurruiters. Gedurende de week krijg je alleen of met z’n tweeën les van een gediplomeerde instructrice. Ze heeft zelf vier jaar bij de Spaanse rijschool in Jerez getraind en meegereden in shows. Je rijdt op goed getrainde Andalusische paarden die de hogeschool oefeningen zoals pirouettes en passage kennen. Je leert meer over klassieke dressuur en het optimaal trainen van paarden. Dit is een unieke kans om hogeschool getrainde paarden te rijden. Het hoogtepunt van de week is een les van Olympisch medaillewinnaar Rafael Soto die je helpt je techniek nog verder te verbeteren. Daarnaast bezoek je een flamenco show en een voorstelling van de Spaanse rijschool. Je verblijft in een luxe hotel met zwembad.

Hogeschool Dressuur training Spanje

  • Les van Olympische ruiter
  • Hogeschool getrainde paarden
  • Flamenco show
  • Spaanse rijschool
Inbegrepen: transfer, accommodatie, ontbijt, lunches, diner op dag 1, drankjes tijdens ontbijt en lunch, paardrijden volgens programma, les van Rafael Soto.
Niet inbegrepen: vlucht, diners en drankjes bij het diner, bezoek aan de rijschool in Jerez, Flamenco show, fooien.
Vanaf:
€ 2460,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst op het treinstation wordt je opgehaald en naar het hotel in Carmona gebracht. Het is ongeveer 30 minuten rijden. Carmona is het oudste, nog bewoonde dorp van Europa. Na aankomst heb je tijd om door de smalle straatjes te dwalen. Bezoek het archeologische museum of de Moorse stadspoorten. De stad heeft een rijke geschiedenis die je overal terug ziet. ‘s Avonds staat er een welkomstdiner gepland waar je kennis maakt met de rest van de groep.

Dag 2 – De eerste les

Na een heerlijk ontbijt in het hotel wordt je naar de stallen gebracht waar je kennis maakt met je paard. Je stapt in het zadel voor de eerste les. Samen me de instructrice ga je kijken wat je sterke punten zijn en waar je verder aan wilt werken. De eerste les is gericht op het kennismaken met je paard en de subtiele manier van rijden die deze paarden gewend zijn. Na een korte pauze krijg je een longeerles waarbij je werkt aan je balans. Na de lunch en een siësta staat de tweede les gepland. Daarna kun je kijken bij andere lessen, ook van kijken leer je veel. Je kunt ook een verfrissende duik nemen in het zwembad. Als alle lessen voorbij zijn wordt je teruggebracht naar het hotel.

Dag 3 – Spaanse Rijschool

Na een vroeg ontbijt wordt je opgehaald voor een bezoek aan de Spaanse rijschool in Jerez de la Frontrera. Jerez staat bekend om de productie van sherry en brandy maar het hoogtepunt van vandaag is een voorstelling in de Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre. De Andalusische hengsten laten zien wat ze kunnen in het 18e eeuwse paleis. Ze laten je de piaffe, passage, courbette en capriole zien. Vivi, de instructrice die je les geeft, heeft vier jaar lang bij de rijschool getraind en gereden. Na de voorstelling ga je terug naar de stallen voor de lunch en de volgende dressuurles van de week. Na de prachtige voorstelling heb je genoeg inspiratie opgedaan om zelf weer aan de slag te gaan!

Dag 4 – Grondwerk

Wederom start je de dag met een les. Inmiddels ben je al gewend aan je paard en krijg je de klassieke manier van rijden steeds beter onder de knie. Je werkt verder aan zijgangen en verzameling. Afhankelijk van je ervaring kun je al wat lastigere oefeningen gaan proberen, zoals appuyeren en galopwissels. Vervolgens ga je aan de slag met grondwerk. Dit is een belangrijk onderdeel van de klassieke dressuurtraining. Je instructeur laat je zien hoe de hogeschool oefeningen op de grond aangeleerd worden. Daarna staat er een welverdiende lunch voor je klaar. In de namiddag is het wat afgekoeld en dus is het tijd voor de volgende les. Na je eigen les kun je kijken bij de trainingen van de paarden. Ze worden regelmatig door de instructrices zelf gereden om ze in vorm te houden.

Dag 5 – Zitles

Het programma begint vandaag natuurlijk weer met een heerlijk ontbijt in het hotel. Daarna wordt je naar de stallen gebracht voor de volgende les. Als je wilt kun je er ook voor kiezen om een buitenrit te maken over het Spaanse platteland, in plaats van een rijles te volgen. Dit kun je aan het begin van de week aangeven en wordt in overleg gepland. Tijdens de les kun je de lastigere oefeningen proberen, zoals een pirouette of piaffe. Behalve twee dressuurlessen staat er ook weer een les aan de longe gepland. Klassieke dressuur is gericht op het gymnastiseren van het paard. Alle oefeningen zijn bedoelt om het paard soepeler te maken maar daarvoor moet jij ook de juiste houding hebben!

Dag 6 – Flamenco show

Vanochtend is het alweer tijd voor de laatste les van de week. En niet zomaar een les: je instructeur is Olympisch medaillewinnaar Rafael Soto. Je zult zien dat je techniek al enorm vooruit gegaan is! Hij helpt je om de oefeningen nog beter en subtieler te rijden en geeft tips voor je verdere training. Daarna neem je afscheid van je paard en staat er een heerlijke paella voor je klaar. Na de lunch wordt je terug gebracht naar het hotel voor een verkoelende duik in het zwembad. Daarna maak je je klaar voor een bezoek aan Sevilla. Je gaat naar een Flamenco show met 12 internationale dansers, begeleidt door muziek en zangers. Je dineert in een restaurant in Sevilla.

Dag 7 – Afscheid

Helaas is je ruitervakantie alweer voorbij. Na het ontbijt word je teruggebracht naar het treinstation voor de reis naar huis. Hopelijk heb je veel mooi herinneringen aan deze geweldige vakantie.

* dit is een voorbeeldprogramma, het daadwerkelijke programma kan altijd aangepast worden aan het weer en andere omstandigheden. De les van Rafael Soto kan verschoven worden afhankelijk van zijn beschikbaarheid.

De paarden

De paarden die je tijdens je paardrijvakantie rijdt, zijn Andalusiërs of kruisingen van Andalusiërs. Deze koninklijke paarden werden al in de 15e eeuw gebruikt als oorlogspaarden. Met meer dan 60 paarden is er altijd één die past bij jouw wensen. De paarden zijn goed getraind en betrouwbaar en er zijn ook paarden voor beginners en voor de kinderen. Voor de buitenritten worden andere paarden gebruikt dan voor de lessen. Alle paarden worden regelmatig door de instructrices gereden. Een deel van de Andalusiërs kent de hogeschool dressuur oefeningen zoals piaffe, passage, pirouettes en Spaanse Pas. Het tuig is van hoge kwaliteit, goed passend en de zadels zijn comfortabel.

Accommodatie

Tijdens deze ruiterreis verblijf je in een 4-sterrenhotel in Carmona. Dit historische stadje ligt op slechts 10 minuten rijden van de stallen. Carmona heeft een prachtig monumentaal centrum waar je na de ritten de bezienswaardigheden kunt bezoeken, zoals de stadspoort uit de Moorse periode. Het hotel bevindt zich in een voormalig fort uit de 13e eeuw. Je krijgt een ruime, comfortabele tweepersoonskamer. Er zijn éénpersoonskamers beschikbaar, hiervoor geldt een toeslag. Het hotel heeft een zwembad en je kunt eventueel een saunabezoek of massage bij boeken. Je ontbijt in het hotel, de lunch is bij de stallen. Het diner is niet inbegrepen zodat je verschillende restaurants in Carmona kunt proberen. Er kan rekening gehouden worden met speciale dieetwensen.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 80 kg

Gewicht: is je gewicht rond de gewichtslimiet? Overleg even met ons voor je boekt!

Transferpunt: treinstation Sevilla

Let op: er zijn vaste tijden voor de transfer. Je wordt om 16.30u opgehaald op het station. De retour transfer op zaterdag is tussen 8 uur en 11 uur.

Groepsgrootte: minimaal 1, maximaal 12 ruiters

Leeftijd: kinderen vanaf 10 jaar zijn welkom, mits ze voldoende rijervaring hebben.

Rijervaring: deze reis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters. Je leert het meest van de lessen als je een goede dressuurmatige basis hebt.

Let op: je betaald de excursies naar de rijschool in Jerez (€32,-) en de flamenco show (€35,-) ter plekke contant. Eventuele extra lessen betaal je ook contant.

Accommodatie: behalve het hotel in Carmona kun je ook kiezen voor een huisje bij de stallen (indien beschikbaar) of je kunt je eigen accommodatie boeken, je krijgt dan korting op de reisprijs. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Leuk: het is mogelijk om een speciale trainingsweek te boeken met Rafael Soto, een bekende trainer en winnaar van een zilveren medaille op de Olympische spelen. Je krijgt dan 2 lessen aan de longe, 6 rijlessen van de gebruikelijke instructrice en 4x een les van 45 minuten van Rafael. Data op aanvraag.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.